GeriKurabiye Tarifleri Çekirdekli tuzlu kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çekirdekli tuzlu kurabiye tarifi

Çekirdekli tuzlu kurabiye tarifi

Tuzlu kurabiye özellikle çay saatlerinde atıştırmak için çok uygun bir lezzet. Hele ki üzeri lif deposu çekirdekle süslenmiş bu kurabiyelerin tadına diyecek yok. Her evde bulunan birkaç temel malzemeyle kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz çekirdekli tuzlu kurabiyenin tarifi hemen aşağıda.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Un
  • Sıvı yağ
  • 3 yumurta beyazı
  • 150 gram ay çekirdeği içi

Çekirdekli tuzlu kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağı, yumurta sarısı ve yoğurdu birlikte karıştırın. Karıştırmaya devam ederek sırasıyla sıvı yağ, un ve tuz ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurun.

Oluşan hamurdan minik parçalar alarak şekil verin. Elde ettiğiniz parçaların üzerine yumurta akını sürün ve çekirdek içlerini serpip, 200 derecelik fırında pişirin.