Çekirdekli tuzlu kurabiye tarifi

Tuzlu kurabiye özellikle çay saatlerinde atıştırmak için çok uygun bir lezzet. Hele ki üzeri lif deposu çekirdekle süslenmiş bu kurabiyelerin tadına diyecek yok. Her evde bulunan birkaç temel malzemeyle kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz çekirdekli tuzlu kurabiyenin tarifi hemen aşağıda.

Çekirdekli tuzlu kurabiye tarifi
Çekirdekli tuzlu kurabiye tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Un
  • Sıvı yağ
  • 3 yumurta beyazı
  • 150 gram ay çekirdeği içi
Nasıl Yapılır
  1. Hamurun hazırlanması
    Tereyağı, yumurta sarısı ve yoğurdu bir kapta bir araya getirin. Karıştırarak homojen bir kıvam elde edene kadar devam edin. Ardından sıvı yağı, unu ve tuzu ekleyin.
  2. Hamurun yoğurulması
    Tüm malzemeler iyice karışana kadar yoğurun, hamur kulak memesi kıvamını alana kadar devam edin.
  3. Kurabiyelerin şekillendirilmesi
    Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar alarak istediğiniz şekli verin. Şekil verdiğiniz parçaların üstüne yumurta akı sürün, ardından çekirdek içlerini serpin.
  4. Kurabiyelerin pişirilmesi
    Şekillendirilmiş hamurları önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında altın rengini alana kadar arada kontrol ederek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis etmek için soğumasını bekleyin.
  5. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ648 kcal
ŞEKER1 g
YAĞ60 g
PROTEİN12 g