Burma baklava tarifi

Burma baklava evde yapabileceğiniz baklava tarifleri arasında en kolaylarından biri. İki adet hazır baklava yufkasıyla çok kısa bir sürede yapabileceğiniz burma baklava hem çok pratik hem de çok ekonomik. Kıvamının püf noktası sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülmesi olan burma baklavanın tarifini içeriğimizde bulabilirsiniz.

Burma baklava tarifi
Burma baklava tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 18 adet baklavalık yufka
  • 200 gram çekilmiş ceviz içi
  • 200 gram eritilmiş tereyağı

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Nasıl Yapılır
  1. **Şerbet Malzemeleri Hazırlama**
    Gerekli malzemeleri (limon suyu hariç), bir tencereye koyun ve kaynatın. Ocaktan inmeye yakın limon suyunu ekleyin, altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  2. **Baklava Yufkasının Hazırlanması**
    İki adet baklavalık yufkayı üst üste koyun. Eritilmiş tereyağını yufkaların üzerine gezdirin ve ceviz içini serpiştirin.
  3. **Baklavanın Şekillendirilmesi**
    Yufkaları oklavayla sıkı bir şekilde sarın. Dikkatlice büzgü olacak şekilde form verin ve oklavadan sıyırın. Yağlanmış dikdörtgen tepsiye dizin.
  4. **Fırında Pişirme**
    Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Kalan tereyağını en üste gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  5. **Şerbetlendirme ve Servis**
    Sıcak yufkaların üzerine soğumuş şerbeti dökün. Şerbeti çekip soğuduktan sonra üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpip servis edin.
  6. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ1839 kcal
ŞEKER146 g
YAĞ94 g
PROTEİN23 g