GeriBörek Tarifleri Beyaz peynirli börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beyaz peynirli börek tarifi

Beyaz peynirli börek tarifi
Piştikten sonra nar gibi kızaran bu yumuşacık böreğin tadına bayılacaksınız!

Piştikten sonra nar gibi kızaran bu yumuşacık böreğin tadına bayılacaksınız!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 20 adet baklavalık yufka
  • 50 gram tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 250 gram beyaz peynir
  • 200 gram süt
  • Yarım adet muskat rendesi
  • 2 adet taze soğan
  • 1 şişe soda
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Beyaz peynirli börek tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.

Tereyağını bir tavada eritin. Geniş bir kaba erimiş tereyağını, sodayı, sütü ve yumurtaları koyarak iyice karıştırın. Karışıma tuzu, muskat rendesini ve pul biberi ilave edin ve bir kez daha karıştırın. Yufkaları elinizle kopararak küçük parçalara ayırın ve hazırladığınız sütlü, sodalı karışıma ekleyin. Beyaz peyniri ufalayın ve onu da karışıma ilave edin. Bir süre yufkaların sıvı karışımını iyice çekmesi için bekleyin. İsteğinize göre taze soğanları doğrayarak içine atın, tekrar karıştırın.

Fırına dayanıklı cam kabınızın içine hazırladığınız bu harcı boşaltın. Böreğinizi 30 dakika piştikten sonra fırından çıkarın, sıcak olarak servis edin. Dilerseniz sunum yaparken üzerini taze soğan ya da maydanozla süsleyebilirsiniz.