GeriTatlı Tarifleri Bağdat tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bağdat tatlısı tarifi

Bağdat tatlısı tarifi

Bağdat tatlısı, son zamanların en sevilen şerbetli tatlılarından. Özellikle misafir davetlerinde tatlı yiyip tatlı konuşmak için gönül rahatlığıyla servis edebileceğiniz Bağdat tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun…

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
  • 1 çay kaşığı havlıcan
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı toz karanfil
  • Yarım çay kaşığı tuz

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 parça limon tuzu

Tatlıları kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Bağdat tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Hamur için tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırıp yoğurun.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

Bir fırın tepsisinin tabanını pişirme kağıdıyla kaplayın.

Yoğurduğunuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verdikten sonra tepsiye dizin.

Hamurları fırına verip 20 dakika pişirin.

Ardından fırından çıkardığınız tatlıları bir de kızgın yağda orta ateşte kızartın.

Tatlılar pişerken bir yandan da şerbet için şeker ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın.

Ardından içine limon tuzunu ilave edip ılınmasını bekleyin.

Ilık şerbeti ılık tatlıların üzerine gezdirin.

Şerbetin çekmesini 1 saat bekledikten sonra tatlınızı dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun…