GeriTatlı Tarifleri Ay tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ay tatlısı tarifi

Ay tatlısı tarifi

Ay tatlısı şekerpareye benzerliğiyle sevilen Türk mutfağı lezzetleri arasında yer alıyor. İrmikle hazırlanan ay tatlısı şerbeti için kullanılan portakal suyuyla bambaşka bir aromaya dönüşüyor. Peki, ay tatlısı nasıl yapılır? İşte, ay tatlısı tarifi ve malzemeleri...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı tercihen margarin(oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta(sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 2 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı portakal suyu

Ay tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle şerbetin soğuması için hazırlamaya ilk olarak başlayalım.

Su ve şekeri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın.

Kaynamaya başladığında içerisine yarım çay bardağı portakal suyunu sıkıp 4-5 dakika kaynattıktan sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Bu arada hamur için un hariç verilen bütün malzemeleri karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

Hamuru iki parçaya ayırıp her bir parçayı iki yağlı kağıt arasında ince olmayacak şekilde açın.

Çay bardağı yardımıyla hamurdan ay şeklinde parçalara çıkarıp fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine yumurta sarısını sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Fırından alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti dökün.

Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Dilerseniz üzerine toz Antep fıstığı serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun...