GeriMeze Tarifleri Avokado turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Avokado turşusu tarifi

Avokado turşusu tarifi

Hemen her şeyin turşuyu yapılıyor. Gün geçmiyor ki bizi şaşırtacak bir turşu daha duymayalım. Bu sefer şaşıracağımız ise avokado turşusu. Çok sevilen egzotik meyve artık sofralarda turşu olarak da bulunuyor. İşte avokado turşusu tarifi…

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bardak içme suyu
  • 1 bardak sirke
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 avuç maydanoz
  • 2 adet soyulmuş ve ince dilimlenmiş avokado

Avokado turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Sirke, su, tuz ve şekeri bir tencerede kısık ateşte kaynatın.

Şeker ve tuz eriyince ocaktan alın.

Maydanoz, avokado ve sarımsağı kavanoza yerleştirin.

Üzerine hazırladığınız karışımı dökün.

Bir gece buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun.