GeriKek Tarifleri Armutlu hazır kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Armutlu hazır kek tarifi

Armutlu hazır kek tarifi

Kekte farklı bir lezzet arayanlar için çok leziz ve pratik bir tarif...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet hazır kakaolu ya da sade kek
  • 1 fincan sıcak granül kahve
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet yumuşak armut
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Armutlu hazır kek tarifi Nasıl yapılır?

Önce hazır keki büyükçe bir tabağa yerleştirin. Bir fincan granül kahveyi hazırlayın. İsteğe bağlı olarak kahvenize şeker ekleyebilirsiniz. Kahveyi kekin her tarafına gezdirerek keki ıslatın ve bir kenara bırakın.

Ufak bir tencerede sütle hazır pudingi karıştırıp, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp ve sıcakken mikserle çırparak pürüzsüz bir kıvama getirin. Kekin her tarafına bir spatula yardımıyla sürün.

Armutları soyup, çekirdeklerini ayıklayıp, yarım santimetre kalınlığında dilimleyin. Geniş bir tavada tereyağını eritin ve armutları sıra sıra dizin. Orta ısılı ateşte 3-4 dakika pişirin ve üstlerine toz şeker serpin. Şekerler eriyip, armut dilimleri hafif kahverengileşmeye başladığında altını söndürün ve sıcakken kekin üzerine yerleştirin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

Servis için dilimlediğiniz her parçanın üzerine bir top dondurma koyup ikram edin.