GeriEt Yemeği Tarifleri Alinazik tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alinazik tarifi

Alinazik tarifi

Genellikle Gaziantep mutfağına maledilen Alinazik ya da Alinazik kebabı, et, patlıcan ve yoğurdun mükemmel bir kombinasyonu. Özellikle özel günlerde sofralara çok yakışan bu lezzeti siz de evinizde yapabilirsiniz. Peki Alinazik nasıl yapılır? İşte cevabı...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 orta boy patlıcan
  • 200 gram kıyma
  • 3 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kaşık salça
  • 1 kase yoğurt
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Alinazik tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Çatalla ezdikten sonra tuz ilave edin ve geniş bir tabağa alın.

Kıyma, salça, yağ, karabiber, tuz ve kırmızı biberi kavurun.

Bir kasede sarımsak ve yoğurt sosunuzu çırpın. Patlıcanın üzerine yoğurdu dökün en üstüne de kıyma sosunu koyup maydanozla servis edin.