GeriAtıştırmalık Tarifleri Ağzı açık tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ağzı açık tarifi

Ağzı açık tarifi
Kahvaltı ve çay saatlerinize eşlik edebilecek mükemmel bir lezzet..

Kahvaltı ve çay saatlerinize eşlik edebilecek mükemmel bir lezzet..

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • İç harcı için
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsot veya pul biber

Ağzı açık tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Unun üzerine tuzu serpin. Ortasına yumurta ve suyu koyup yumuşak bir hamur yoğurun. Gerekirse su ilave edin. Hamurun üzerini örtün ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.

İç malzemesi için soğanı incecik doğrayın. Çukur bir kasenin içinde kıyma, soğan, salça, un ve baharatları alıp güzelce yoğurun. (Arzu ederseniz 1 adet yumurta ekleyebilirsiniz.) Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları tek tek merdane yardımıyla veya elinizle açın. İç malzemenin güzelce yapışması için hamurun üzerini hafifçe elinizle ıslatın. Ortasına kıymalı harçtan uç kısımlardan 2 santimetre kadar boşluk bırakacak şekilde yayın ve harcın üzerine elinizle bastırın. Uç kısımlarını çimdik atar gibi toplayarak kıymalı harcın üzerine kapatın. Geniş bir tavaya bolca sıvı yağ koyup kızdırın. İç harcı dökülmesin diye ilk önce böreğin kıymalı kısmını pişirin. Kıymalı yüzü kızardığında diğer yüzünü kızartın. Kızaran börekleri havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın. Ayran veya çay eşliğinde sıcak sıcak servis yapın.