Uğur Şahin Özlem Türeci
Toplam 212 haberi bulunmuştur.
Uğur Şahin Özlem Türeci Haberleri
Adanalı ressam Prof. Şahin ve Dr. Türeci’nin tersten tablosunu çizdi
Adanalı ressam İbrahim Şendil, koronavirüs aşısını bularak tüm dünyaya umut ışığı olan Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin ters resim tekniğiyle yağlı boya tablosunu çizdi.
Hoeness: 'Aşı olmak için sıramı bekliyorum'
BAYERN Münih'in efsane Başkanı Uli Hoeness, BioNTech şirketinin kurucuları ve korona salgınına karşı geliştirdikleri aşıyla tüm dünyanın umudu olan Prof. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci ile komşu ve iyi arkadaş olduklarını söyledi.
BioNTech, Marburg tesisleri için üretim onayı aldı
Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci tarafından kurulan Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in Almanya’nın Marburg kentindeki tesisinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı için üretim onayı aldığı belirtildi.
‘Aşı temposu artacak’
Aralık ayının son günlerinde Almanya’da korona salgınına karşı aşı yapılmaya başlandı. Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci’nin geliştirdiği aşıdan bugüne kadar 500 binden fazla kişiye yapıldı. Aşı işlemlerinin yavaş yürütüldüğüne ilişkin eleştirilere cevap veren Başbakan Angela Merkel, “Aşı temposu artacak” diyerek önümüzdeki günlerde çalışmaların hızlanacağını söyledi.
‘Türkiye bizim için çok önemli’
Koronavirüse karşı etkili aşıyı geliştiren Prof. Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin kurucu ortağı olduğu BioNTech’ten Türkiye açıklaması: “Türkiye bizim için çok önemli.”
‘Hedefimiz yaza kadar herkesi aşılamak’
Alman İkinci Kanalı ZDF’de bir programa katılan Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, aşı politikasını eleştirenlere cevap verdi: “Bana göre aşı konusunda Avrupa yoluna gitmiş olmak doğruydu.”
Bir günde 944 kişi virüse yenik düştü
Almanya’da her gün düzenli olarak eyaletlerden topladığı bilgilerle salgının son durumunu açıklayan Robert Koch Enstitüsü, son 24 saatte 944 can kaybı yaşandığını duyurdu. Enstitünün verilerine göre salgının yol açtığı can kaybı ise 35 bin 518’i buldu.
'11 aylık aşı, 30 yıllık tecrübenin ürünü'
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Sağlık Bakanı Jens Spahn ve Bilim Bakanı Anja Karliczek, koronavirüse karşı aşıyı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin ile Dr. Özlem Türeci’yi aradı. Telekonferanslı görüşmede Merkel ve hükümet üyeleri iki hocaya “Dünyaya umut oldunuz, sizinle çok büyük gurur duyuyoruz” dedi.
Avrupa Göç Konferansı'na Türklerin başarısı damga vurdu
Avrupa Parlamentosu ve Alman Meclisi tarafından düzenlenen ‘Avrupa’da göç ve iltica’ konulu konferansta koronavirüs aşısını geliştiren Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin başarısı örnek gösterildi.
BioNTech nedir?
2008'de Uğur Şahin, Özlem Türeci ve Christoph Huber tarafından kurulan şirket, yıllar içinde tıp alanında pek çok araştırma yaptı. BioNTech şirketi Eylül 2019'da Bill ve Melinda Gates Vakfı ile HIV ve tüberküloz tedavilerine yönelik de bir anlaşma imzalamıştı.
‘Aşı konusunda halkı bilgilendirmeliyiz’
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı etkili bir aşı umudu, aynı zamanda güvenliği ve yan etkileri konusunda endişeleri de beraberinde getirdi. Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanı Anja Karliczek, vatandaşlara aşıyı ve faydalarını anlatmak için kampanya yapacaklarını söyledi.
Dünyanın umudu oldu
Almanya’nın Mainz kentinde kurulu Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci’nin başında bulunduğu BioNTech ile Amerikan ilaç devi Pfizer’in geliştirdiği aşıda yüzde 90’ın üzerinde başarı elde edildiği haberi, koronavirüsten bunalan dünyayı bir anda umutlandırdı.
Şahin: İki yılda bir aşı gerekebilir
Almanya’da eşi Özlem Türeci ile koronavirüse karşı dünyada ilk aşıyı geliştiren Uğur Şahin, Spiegel dergisine yaptığı açıklamada tıpkı grip aşısı gibi iki yılda bir koronavirüs aşısı gerekebileceğini söyledi.
Normalleşme ne zaman başlayacak? Uğur Şahin tarih verdi!
Alman medyasına konuşan ilaç şirketi Biontech’in kurucusu Prof. Uğur Şahin, Mayıs sonunda ya da Haziran ayının başında Kovid-19 vaka ve can kaybı sayısının kalıcı ölçüde düşeceğini ve normal yaşama dönülebileceğini söyledi. Geliştirdikleri koronavirüs aşısıyla salgınla mücadelede çığır açan Uğur Şahin ve Özlem Türeci Almanya'da liyakat nişanı alacak.
Almanya liyakat nişanı verecek
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı geliştiren biyoteknoloji firması BioNTech’in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin ile eşi Dr. Özlem Türeci’ye Almanya’nın en büyük devlet nişanı verilecek.
BioNTech’e iftiranın arkasında AB Komisyonu mu var?
Geçen hafta BioNTech’in koronavirüse karşı geliştirdiği aşıyı fahiş fiyattan AB ülkelerine satmak istediği yönündeki haberin asılsız olduğu ortaya çıktı. BioNTech’e karşı karalama kampanyasının arkasında kendisini temize çıkartmak isteyen AB Komisyonu olduğu iddia edildi.
BioNTech CEO'su Uğur Şahin'den çarpıcı koronavirüs açıklaması
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, virüsün gelecek 10 yıl için bir sorun oluşturduğunu belirterek, "Aşıyı 10 milyondan fazla insana tedarik ettik ama halen başaracak çok şey var. Aşımızı tüm dünyadaki insanlara ulaştırmak istiyoruz. Sadece ekonomik olarak gelişmiş ülkelerin değil gelişmekte olan ülkelerin de aşıya eriştiğinden emin olmak istiyoruz." dedi.
Bilimin çılgın Türkleri
Son dönemde dünyada yürütülen bilimsel çalışmalara Türk bilim insanları damga vurdu. Onların laboratuvarlarda geçirdiği uykusuz geceler sonucunda elde ettiği başarılar, Afrika’dan Ortadoğu’ya milyonlarca kişinin hayatına dokunuyor. İşte buluşlarıyla tüm dünyanın konuştuğu çılgın Türkler…
Koronavirüs aşısını bulan Dr. Özlem Türeci'ye UNESCO'dan övgü
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Türk bilim insanı Dr. Özlem Türeci'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yarışında önde gelen bilim kadınlarından biri olduğunu belirtti.
Pilot olmak istiyordu, diplomat oldu
Görev süresi dolan Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya’daki Türk toplumunun geleceğiyle ilgili umutlu konuştu. “Daha şimdiden, insanlarımızın Almanya’da bilimde, sanatta, sporda, ekonomide, siyasette ve birçok alanda önemli başarılara imza attıklarını görüyoruz. Kovid-19 aşı çalışmalarıyla tüm dünyada takdir toplayan BioNTech firmasının kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin başarıları bu anlamda güncel ve iyi bir örnektir” diyen Büyükelçi Aydın, Ankara’ya dönmeden önce Hürriyet’in sorularını yanıtladı.
BioNTech Almanya'da aşı üretimine başladı
Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci tarafından kurulan Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının Almanya'da da üretimine başlandığı bildirildi.
BioNTech Marburg’da aşı üretimine başladı
Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci tarafından kurulan Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının Almanya’da üretimine başlandığı bildirildi.
Dünyanın merak ettiği soru: Küresel bağışıklık ne zaman?
Koronavirüs kâbusu sürerken, herkesin aklında ‘Hayat ne zaman normale döner’ sorusu var. Amerikan Bloomberg kanalının hesaplamasına göre, eğer aşı dağıtımı bu hızla sürer ve yeni varyantlara karşı da etkili olursa küresel sürü bağışıklığının kazanılması 7 yıl alabilir. İki doz aşıya göre yapılan hesaplamada, Türkiye’nin ise 2.6 yıl sonra nüfusunun yüzde 75’ini aşılayarak sürü bağışıklığı kazanması öngörülüyor. Bu süre, 3.2 yıl ile Almanya, 3.4 yıl ile Brüksel ve 3.9 yıl ile Hollanda gibi pek çok Avrupa ülkesinin önünde.
2021’de iple çektiğimiz 21 şey
Sevdiklerimize sarılmak, merakla beklediğimiz bir filme, bir oyuna koşmak, arkadaşlarımızla buluşup şehrin en sevdiğimiz sokaklarında kalabalıktan korkmadan yürümek… Neredeyse bir yıldır, hayatımızı güzelleştiren pek çok şeyden mahrumuz. Salgın öncesine yani 'kendi normalimiz'e dönmek için kavuşmaya can attığımız 21 şeyi hatırlayalım…
Uğur Şahin'in ekibi DHA'ya konuştu
Koronavirüs aşısı ile adını tüm dünyaya duyuran Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci'nin başında bulunduğu ekip, mRNA aşıları ile Multipl Skleroza (MS) çare olmayı umut ediyor. Geçtiğimiz haftalarda dünyaca ünlü tıp dergisi Science'da yayınlanan çalışmada, mRNA aşısı ile farelerin bağışıklık sistemi 'eğitildi' ve vücudun kendi dokusuyla savaşarak MS'e yol açmasının önüne geçildi.
İşte dünyanın konuştuğu o ekip! mRNA aşıları o hastalıklara da umut olacak....
Koronavirüs aşısı ile adını tüm dünyaya duyuran Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci'nin başında bulunduğu ekip, mRNA aşıları ile Multipl Skleroza (MS) çare olmayı umut ediyor. Geçtiğimiz haftalarda dünyaca ünlü tıp dergisi Science'da yayınlanan çalışmada, mRNA aşısı ile farelerin bağışıklık sistemi 'eğitildi' ve vücudun kendi dokusuyla savaşarak MS'e yol açmasının önüne geçildi.
Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci’ye öğrenci mektubu
Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bir grup öğrenci Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci’ye teşekkür mektubu gönderdi.
Son dakika! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan yeni AB açıklaması
Son dakika haberler... 8. Türkiye-Hollanda (Wittenburg) Konferansı Çavuşoğlu ile Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok'un eş başkanlıklarında çevrim içi düzenlendi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Şimdi Türkiye ile AB arasında yenilenen bir diyalog için bir fırsat penceremiz var" açıklamasını yaptı.
Almanya Büyükelçisi’nden Hürriyet’e özel açıklamalar: Birbirimize çok özel şekilde bağlıyız
Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Hürriyet’e önemli açıklamalarda bulundu. ‘Türkiye önemli ortağımız’ diyen Schulz, ‘Pozitif gündem hem AB’nin hem de Türkiye’nin çıkarına’ ifadesini kullandı. Schulz, iki ülkenin siyaset, ekonomi, kültürel ve kişisel ilişkilerle ‘çok özel şekilde bağlı’ olduğunu kaydetti.
Bir ülke açıkladı! Dava yoluna gidiyorlar... Aşıda büyük kriz
İtalya, Pfizer ve AstraZeneca ilaç devlerine corona virüsü (koronavirüs) aşısının dağıtımında yaşanan gecikme nedeniyle dava yoluna gitmeye karar verdi. Benzer bir hamle Avrupa Birliği'nden de gelebilir.
Alman aşısı, Maraş dondurması buzuyla taşınıyor
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin geliştirdiği Kovid-19 aşısının taşınmasında da yine bir Türk’ün imzası var. Yıllar önce Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinden Almanya’ya giden Mehmet, Aziz, Ali, Ali Rıza, Hüseyin ve İsmet Yüzer kardeşlerin 1987’de Alman Bernd Lang ile kurduğu holding bünyesindeki tesiste üretilen kuru buzlar, aşıların taşınmasında kullanılıyor. -70 derecede taşınması ve saklanması gereken aşılarda kullanılan kuru buzların derecesi ise -78.
Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin geliştirdiği koronavirüs aşısı Maraş dondurması buzuyla taşınıyor
Türk Bilim İnsanları tarafında Almanya'da üretilen Covid-19 aşların dağıtımı, ünlü Maraş dondurmasının erimeden taşınmasını sağlayan kuru buzlar yardımıyla yapılıyor. Türk-Alman ortaklı LY-Holding'in Almanya'daki buz üretim tesisinin aynısı Kahramanmaraş'ta da bulunuyor. Holdingin Kahramanmaraş'taki ortağı Sami Kervancıoğlu, talep olması durumunda Türkiye'de aşıların illere dağıtımı konusunda -78 derecedeki kuru buzlarla destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin geliştirdiği koronavirüs aşısı Maraş dondurması buzuyla taşınıyor
Türk Bilim İnsanları tarafında Almanya'da üretilen Covid-19 aşların dağıtımı, ünlü Maraş dondurmasının erimeden taşınmasını sağlayan kuru buzlar yardımıyla yapılıyor. Türk-Alman ortaklı LY-Holding'in Almanya'daki buz üretim tesisinin aynısı Kahramanmaraş'ta da bulunuyor. Holdingin Kahramanmaraş'taki ortağı Sami Kervancıoğlu, talep olması durumunda Türkiye'de aşıların illere dağıtımı konusunda -78 derecedeki kuru buzlarla destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
Almanya Başbakanı Merkel'den flaş Uğur Şahin açıklaması...
Almanya Başbakanı Angela Merkel BioNTech firmasının kurucu ortağı Uğur Şahin'i 'tek boş günleri yok' diyerek savundu ayrıca koronavirüsün mutasyonlarına karşı daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Öte yandan Kuzey Akım 2 projesine dahil olan şirketlerin yaptırımlara maruz kalmasını eleştirdi.
Polonya Başbakanı’ndan, AB’ye aşı mektubu
Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Kovid-19 aşısı tedariki sürecinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle Avrupa Birliği (AB) kurumlarının yöneticilerine mektup yazdı.
Milyonlarca doz aşı çöpe gidiyor
Üretim kapasitesi ve lojistik engeller nedeniyle dünyada aşı sorunu yaşanırken, Avrupa’da milyonlarca doz aşı çöpe gidiyor. Pfizer&BioNTech’e ait şişelerde 6 doz aşı olmasına rağmen, çoğu ülkede 1 mililitrelik şırınga bulunmaması nedeniyle her şişede 1 doz kullanılamadan atılıyor.
AB, Kovid-19 ile mücadeledeki başarısızlığını milyarlarca doz aşıyla örtmeye çalışıyor
Çin'de başlayan ve Avrupa'da hızla yayılan hastalık AB ülkelerinin sağlık sistemleri ve AB dayanışmasının sorgulanmasına yol açtı.
MS hastalığı nedir? MS hastalığıyla ilgili umutlandıran gelişme
Koronavirüse karşı geliştirdikleri aşıyla dünyaya umut olan Prof. Uğur Şahin ile Özlem Türeci'nin kurucu ortağı olduğu BioNTech, bugüne kadar çaresi bulunamayan MS (Multipl Skleroz) hastalığına karşı bir aşı geliştirdikleri açıklandı. Açıklama ardından MS hastalığıyla ilgili araştırmalar başladı. Peki, MS hastalığı nedir, belirtileri neler?
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan reform mesajı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin reform gündeminde kararlı olduğunu belirterek "Geleceğimizi Avrupa’da görüyor ve bunu birlikte inşa etmek istiyoruz." dedi.
Son dakika...BioNTech'den kritik aşı açıklaması
Son dakika haberleri...Koronavirüs aşısını bulan Türk bilim insanlarından Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin şirketi BioNTech'den yapılan açıklamada, 'Bu yıl iki milyar doz aşı üretmeyi hedefliyoruz.' ifadeleri kullanıldı.
Prof. Dr. Uğur Şahin amatör futbolcu çıktı
ABD’li Pfizer şirketiyle ortak geliştirdikleri Kovid-19 aşısıyla insanlığa umut aşılayan BioNTech kurucusu Türk kökenli bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in üniversite yıllarında Almanya’nın Köln kentinde amatör takımda futbol oynadığı ortaya çıktı.
BioNTech açıkladı: 16 mutasyona karşı etkili
Koronavirüsün mutasyona uğraması aşıların etkisi konusunda endişe yaratmıştı. Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin kurucu ortağı olduğu BioNTech’ten sevindirici bir haber geldi. Firmanın açıklamasında “Biz 16 farklı mutasyonu test ettik. Virüs, aşıya karşı kayda değer bir etki göstermedi” denildi.