Paketli Gıdalar
Toplam 177 haberi bulunmuştur.
Paketli Gıdalar Haberleri
Etikette trans yağ tartışması
Gıda ürünlerinin etiketlerinden ‘trans yağ yoktur’ ifadesinin yasaklanması yeni bir tartışma başlattı. Bakanlık yetkilileri, trans yağ kullanılmadığının kanıtlanması koşuluyla etiketlere yeniden eklenebilmesi için değişiklik yapılabileceğini açıkladı.
Çocuklarda obezite nasıl önlenir?
Modern çağın getirdiği yeni yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarının olumsuz etkilerinin ürünü olan obezite, çağımızın en yaygın hastalıklarından biri haline geldi.
Deprem çantasındaki bu besinler hayat kurtarıyor
DİYETİSYEN Deniz Zünbülcan, depreme hazırlıklı olmanın önemine değinerek, deprem çantasında bulunması gereken besinleri anlattı. Zünbülcan, "Deprem çantasında öncelikle küçük parçalardan oluşan enerjisi, karbonhidratı, vitamin ve mineral içeriği yüksek besinlere yer vermemiz gerekiyor" dedi.
Çocuklu ailelerin sonbahar kampı yaparken dikkat etmesi gerekenler
Sonbaharın etkisiyle doğa rengini yeşilden turuncu ve kırmızıya dönüştürmüşken kamp tutkunları kendilerini her fırsatta doğanın kucağına atıyor. Ancak manzaralar muhteşemken anlık hava değişiklikleri için yeterince hazırlıklı değilseniz kamp keyfiniz yarım kalabilir. İşte size sonbahar kamp deneyiminizi artıracak öneriler…
Gebelikte tüketilen işlenmiş ve paketli gıdalara dikkat!
Gebelikte yetersiz ve dengesiz beslenme kadar fazla gıda alımının da bebek için zararlı olduğunu belirten Op. Dr. İlknur Sayar, “İşlenmiş gıdalar bebek gelişimini olumsuz yönde etkiler. Besin değeri yüksek yağlar içeren zeytinyağı, ceviz, badem gibi yağlar ve aynı şekilde besin değeri yüksek olan yulaf, esmer pirinç, meyve gibi karbonhidratlar öğünler içinde mutlaka yer almalıdır” dedi.
Arçelik'ten yeni 'ultra hijyen' serisi
Türkiye’nin lider şirketlerinden Arçelik, pandemi sürecinde değişen tüketici alışkanlıklarından yola çıkarak hijyen serisini tasarladı. Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “Türkiye’nin öncü şirketlerinden biri olarak esnek ve çevik üretim anlayışımız ve güçlü Ar-Ge yapımız sayesinde yine bir ilke imza atarak tüketicilerin ihtiyacına hızlı bir şekilde yanıt verdik, Ultra Hijyen Serisi’ni tasarladık. Serimizde; UV Bölmeli Buzdolabı, Ultra Hijyen Fonksiyonlu Bulaşık Makinesi, Dezenfeksiyon Programlı Ankastre Buharlı Fırın, UV Hijyenik Havalandırma Programlı Kurutma Makinesi, Oksi Hijyen Programlı Çamaşır Makinesi, Hijyenik Havalandırma Sistemli Çamaşır Makinesi, UV Temizleme Cihazı olmak üzere 7 farklı ürün bulunuyor” dedi.
Sonbahar kampı yapacaklar dikkat! İşte olmazsa olmazlar...
Artık sonbahar geldi. Bu dönem kamp yapmak, yazın deniz kenarında çadır kurmaya pek benzemiyor. Dikkat edilmesi gereken birçok şey var. Sizin için birkaç öneri sıraladım.
Bağışıklık sistemi düzenli bir yaşamla güçleniyor
Enfeksiyonlarla mücadelede çok önemli bir yeri olan bağışıklık sisteminin korunmasında yaşam şeklinin önemini vurgulayan uzmanlar, sihirli bir formül bulunmadığına dikkat çekiyor. Düzenli ve dengeli beslenme, düzenli uyku ve hareket etmenin bağışıklık sistemi üzerinde önemli etkileri olduğunu belirten uzmanlar, doğuştan gelen bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli besinin anne sütü olduğunu vurguluyor.
PCOS Döneminde Beslenme ve Diyet
Hipofiz bezinden salgılanan LH ve FSH hormonlarının anormal şekilde üretilmesinden kaynaklanan Polikistik Over Sendromu, yumurtalıklardaki aylık düzenli yumurtlamayı engelleyerek erkeklik hormonunun fazla salgılanmasına sebep olabilmektedir. Özellikle doğurganlık dönemindeki kadınlarda görülen ve en önemli belirtisi adet düzensizlikleri olan PCOS’u yaşayan hastaların yüzde 70 ila 80’i yumurtlama dengeleri bozulduğu gebe kalma ile ilgili sorun yaşamaktadır.
Polikistik over sendromu tedavisinde Akdeniz diyeti uygulanabilir
PKOS (Polikistik Over Sendromu), üreme çağındaki kadınlarda regl düzensizliği ya da hiç regl olunmaması, tüylenme, saç dökülmesi ve kellik, aşırı akne oluşumuyla seyreden yaygın görülen endokrin bir hastalıktır. Akdeniz diyeti ve sağlıklı kilo kaybıyla PKOS da görülen semptomlar iyileşebilir. Konuyla ilgili Uzman Diyetisyen Hilal Konak, önemli bilgiler verdi.
Ambalajlı Sütte Besin Değeri Düşer mi?
Covid-19 salgını beslenme alışkanlıkları ve gıda tüketim tercihlerini de değiştirdi. Bu özel dönemde beslenmenin sağlığın en önemli belirleyicisi olduğunu belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Taner Damcı, gıda güvenliği ile ilgili uyarılarda bulundu.
Koronavirüs döneminde açıkta satılan süt ürünlerine dikkat
Covid-19 salgını beslenme alışkanlıkları ve gıda tüketim tercihlerini de değiştirdi. Bu özel dönemde beslenmenin sağlığın en önemli belirleyicisi olduğunu belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Taner Damcı, gıda güvenliği ile ilgili uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Damcı, “Tarih boyunca temiz olmayan ve bozulmuş gıdaların neden olduğu hastalıklar milyonlarca insanın ölümüne ya da sağlığını kaybetmesine neden oldu. Bu nedenle havaların da ısınmasıyla özellikle süt ve peynir gibi çabuk bozulan gıdaların doğru tüketimine dikkat edilmeli, açıkta satılan ürünler yerine, paketli gıdalar tercih edilmeli” dedi.
Koronavirüs ile birlikte Türkiye'de e-ticaret satışları arttı
Koronavirüs sebebiyle e-ticarete olan talep hızla artarken kolonya satışların 34 kat, eldiven satışlarında ise 19 kat artış gözlemlendi.
Alışverişi de evden yaptık
Koronavirüs'ün tüm dünyada hızla yayılması ve Türkiye’de de etkisini arttırması üzerine hem kurumlar hem de vatandaşlar virüsten korunmak için yeni önlemler almaya devam ediyor.
Sağlıklı Yiyeceğim Derken, Sağlığınızdan Olmayın
Badem ve yer fıstığı gibi kuruyemişleri severek tüketiyoruz. Ara öğünler başta olmak üzere sıkça tükettiğimiz bu kuruyemişlerdeki tehlikenin farkında mısınız? Bu soruyu soran Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner ve Uzman Diyetisyen Berrin Yiğit kuruyemişlerdeki aflatoksin riskine karşı tüketicileri uyarıyor.
Mutluluğun Yüzde 90'ı Bağırsaklarda
Enerji azlığı, yorgunluk, bitkinlik, depresyon ve anksiyete gibi rahatsızlıkların altında serotonin azlığının yattığını belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. İsmet Melek, "Mutluluk veren serotonin üretiminin yüzde 90'ı bağırsaklarda gerçekleşiyor" dedi. Melek, serotonini artırmak için Akdeniz diyeti, yoğurt, kefir, ev yapımı turşu, şalgam tüketilmesi uyarısında bulundu.
Çocuklar için 15 dakikada hazırlanan sağlıklı atıştırmalık
Çocukların okuldayken daha sağlıklı tatlılar tüketmesi için ailelere öneride bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Dilistan Çilingiroğlu Shipman, sadece 15 dakikada hazırlanan atıştırmalık tarifini anlattı.
Karaciğerin dostu ve düşmanı besinler
Lif oranı yüksek olan yiyeceklerin karaciğerin en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olabileceğini belirten uzmanlar, paketli atıştırmalıkların zararları konusunda uyarıyor.
Sağlıklı Cildin Altın Kuralları
Herkes güzel bir cilde sahip olmak ister. Peki yaz aylarında yüze doğrudan vuran güneşe rağmen lekelenmemiş, kurumamış, kırışmamış bir cilt mümkün mü?İyi bir cilde sahip olmanın ancak güneşe karşı önlem almakla mümkün olabileceğini söyleyen Dermatolog Dr. Hüsna Güder, sağlıklı bir cildin altın kuralları açıkladı.
Pozitif düşünün, normal doğum yapın
Kendi deneyiminden yola çıktı, uzmanlardan ve doktorlardan görüş alarak, “Doğum” adlı bir kitap yazdı.
Paketli Gıdalar Anlık Mutluluk Sağlıyor
Uzman Diyetisyen İdil İmamoğlu, ara öğünlerde anlık mutluluk veren hazır paketli gıdaların yerine tok tutan lifli yiyeceklerin tercih edilmesi gerektiğini söyleyerek, ara öğünlerin önemini anlattı.
Paketli gıdalar anlık mutluluk sağlıyor
Uzman Diyetisyen İdil İmamoğlu, ara öğünlerde anlık mutluluk veren hazır paketli gıdaların yerine tok tutan lifli yiyeceklerin tercih edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Böylece iştahınızı da kontrol edebilirsiniz ve dolayısıyla da aslında abartılı yeme anlayışından da korunmuş olursunuz” dedi.
Sonbahar kamplarının olmazsa olmazları
Sonbaharın etkisiyle doğa rengini yeşilden turuncu ve kırmızıya dönüştürmüşken kamp tutkunları kendilerini her fırsatta doğanın kucağına atıyor. Ancak manzaralar muhteşemken anlık hava değişiklikleri için yeterince hazırlıklı değilseniz kamp keyfiniz yarım kalabilir. İşte size sonbahar kamp deneyiminizi artıracak öneriler…
Az maliyetle sağlıklı beslenmek mümkün
Gıda fiyatlarının yükselmesiyle vatandaşların az maliyetli ürünlere yöneldiğini söyleyen Diyetisyen Halime Pulat Demir, “Yeterli et alamadığını ya da tüketemediğini düşünen vatandaşlar kuru fasulye, nohut, mercimek gibi bakliyatları daha sık tüketmeli, az maliyetle de sağlıklı beslenmek mümkündür” dedi.
Çocuklar için en iyi kahvaltı menemen
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile okul kantinleri ve beslenme de gündeme geldi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Derya Uludüz, sabah kahvaltısı için en iyi seçeneğin menemen olduğunu söyledi.
"Çocuklar için en iyi kahvaltı menemen"
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile okul kantinleri ve beslenme de gündeme geldi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Derya Uludüz, sabah kahvaltısı için en iyi seçeneğin menemen olduğunu söyledi. Kahvaltıda karbonhidratlı besinlerin öğrencilerin kan şekerini düşürmesi nedeniyle konsantrasyon bozukluğuna neden olacağını belirten Prof. Dr. Uludüz, "En iyi seçenek menemen. Birçok yeşillik, protein, yumurta var. Yanında süt ile birlikte tüketilebilir" dedi. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Serkan Tutar ise çocukların beslenme çantası hazırlanırken içine mutlaka kuru meyve koyulması gerektiğinin altını çizdi. Diyetisyen Tutar, bir araştırmaya göre Türkiye'deki çocukların yüzde 50'sinin sabah kahvaltı yapmadığını ifade etti.
Süt yapan yiyecekler ve anne sütünü artıran gıdalar
Emzirme dönemini daha rahat geçirebilmek adına anne sütünü artıran bu yiyecek ve içecekleri sofranızda daha sık bulundurmalısınız. Anne sütünü hangi gıdaların artırdığını Diyetisyen Dilan Dalgıç anlatıyor.
Diyet Hakkında 7 Şehir Efsanesi
Sağlıklı beslenme ya da kilo verme amacındaki kişiler bazen zayıflamak uğrana oldukça hatalı bir beslenme tarzına sürükleniyor. İşte bilimsel bir dayanağı veya doğruluk payı olmayan, diyetlerde en sık yapılan hatalar.
Kilo almanızın suçlusu belki de uzun kış geceleri
Mevsim kış olduğunda sadece hastalıklar değil, kilo problemleri de gündemin ana konularından biri oluyor. Kimi zaman kışın kasvetini üzerimizden atmak kimi zaman uzayan gecelerde acıkan karnımızı susturabilmek kimi zamansa TV karşısında geçen dakikalarımızda oyalanmak için yiyeceklere sığınabiliyoruz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Dursun, kış aylarında artan kilo alımıyla ilgili ipuçları veriyor.
Kalıcı bir uzay kolonisinde insanlar ne yiyecek?
Kalıcı bir uzay kolonisinden insanlar ne yiyecekler? Kolonicilerin yetiştirmesi gereken yiyecekler neler? Sorularınızın cevabı haberimizde..