GeriSağlıklı Yaşam Jelibon kaç kalori ve kilo aldırır mı? diyette jelibon yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Jelibon kaç kalori ve kilo aldırır mı? diyette jelibon yemek kilo yapar mı

Jelibon kaç kalori ve kilo aldırır mı? diyette jelibon yemek kilo yapar mı

"Jelibon, birçok kişi tarafından sevilen yiyeceklerden biridir. Özellikle birçok kişi tarafından sevilmesinden dolayı kaç kalori olduğu da merak edilen yiyecekler arasındadır. Bu bakımdan jelibon kaç kalori öğrenebilir ve yemeyi ya da yememeyi tercih edebilirsiniz. Jelibon kaç kalori ve kilo aldırır mı? Diyette jelibon yemek kilo yapar mı tüm detaylarıyla derledik."

Jelibon, farklı aromalara sahip bir şekerleme çeşididir ve birçok kişi tarafından sevilerek tüketilmektedir. Jelibonların çeşitlerine göre kalorilerinde değişiklikler meydana gelir fakat genel manada jelibon kalorili bir paketli gıda olarak tanımlanmaktadır.

 Jelibon Kaç Kalori ve Kilo Aldırır mı?

 Jelibon, sevilen bir şekerleme çeşididir ve bundan dolayı kaç kalori olduğu da merak edilmektedir. Farklı aromalara sahip olabildiği için kalorileri de değişir fakat genel anlamda diyet için pek uygun olmayan gıdalar arasındadır. Jelibon, bir paketi 300 ile 350 kalori arasında değişen bir kalori miktarına sahiptir. Az miktarda yenmesi direkt olarak kilo aldırmamasına rağmen diyet yapan kişilere yemesi önerilmez.

 Paketli gıdalar arasında yer aldığından ve içinde de boya maddesi ile şeker bulunduğundan sağlıklı değildir. Az miktarda yenmesi herhangi bir problem yaratmasa da faydalı olmadığından çok fazla yenmesi önerilmez. Jelibon evde de yapılabilen bir şekerleme olduğundan yemek isteyen kişilerin bu şekilde değerlendirmeleri önerilmektedir. Jelibon, farklı aromalara sahip olabildiğinden net kalori miktarları değişir. Fakat içerisindeki şeker ve boya maddelerinden dolayı sağlıksız olarak nitelendirilir ve kalorili bir besindir.

 Diyette Jelibon Yemek Kilo Yapar mı?

 Jelibon sadece çocukların değil yetişkinlerin de sevdiği şekerlemeler arasında bulunmaktadır. Jelibon hayvansal kaynaklı bir üründür ve içinde boya maddeleri ile bolca şeker kullanılır. Jelibonun kalorisi çeşidine göre değişir fakat genel olarak bir paketinde (100 gr.) 300 - 350 kalori bulunmaktadır.

 Ortalama bir kalori miktarına sahip olsa da diyette olan kişilere önerilmez. Diyet yapan kişilerin az miktarda tüketmelerinde herhangi bir sorun bulunmasa da kesinlikle kontrolsüz tüketiminin engellenmesi gerekir. İçerisindeki şeker miktarı sebebiyle jelibon diyette olan kişilere önerilmez. Kilo alma ihtimali artacağından ve içindeki şeker riskinden dolayı jelibondan alınacak olan kalori daha uygun yiyeceklerden alınmalıdır.

 Her ne kadar tatlı olması ve şekerli olmasıyla herkesi cezbetse de mutlaka kontrollü bir şekilde tüketilmesi ve arada bir yenmesi gerekir. Aynı zamanda jelibon çiğnerken dişe yapıştığından diş sağlığını da tehdit eden gıdalar arasındadır. Diyette olan kişilerin şekerden ve paketli gıdalardan uzak durmaları gerektiğinden jelibon da yememeleri gerekir.

 Jelibonun içinde kanserojen madde de bulunduğundan sık sık tüketilmesi sağlığı tehdit edebilir. Diyette tüm besinlerin kontrollü şekilde tüketilmesi gerektiğinden ara sıra tüketilmesinde sorun bulunmaz. Bir uzman ile diyet yapan kişilerin jelibon yemek istediklerinde uzmanlarına danışmaları ve bu yiyecekle diğer ürünlerin dengelenmesi istenmelidir.

False