Ağır yaşamdan hafif yaşama azmin öyküsü

Güncelleme Tarihi:

Ağır yaşamdan hafif yaşama azmin öyküsü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2023 22:38

Anne ve babasının sağlık sorunlarıyla boğuşurken bunalıma giren diş hekimi Ayşe Musulluoğlu (58), 15 yılda 150 kiloya çıktı. 2022’de zayıflamaya karar veren Musulluoğlu, diyet, spor ve azimle 71 kiloya indi. Yaza 65 kilo ile girme hedefi bulunan Musulluoğlu, “Adeta yeniden doğdum” diyor.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan diş hekimi Ayşe Musulluoğlu (58) anne ve babasının sağlık sorunlarıyla ilgilendiği dönemde aşırı kilo aldı. 2007-2022 arasında 150 kiloya yaklaşan Musulluoğlu, 2022’de başladığı diyet ve sporla 71 kiloya indi. “Tüp mide, mide botoksu gibi hiçbir işlem olmadan, tamamen kendi iradem ve spor ile adeta yeniden doğdum” diyen Musulluoğlu azimli hikâyesini Hürriyet Ankara’ya anlattı.

Ağır yaşamdan hafif yaşama azmin öyküsü

FARKINDA DEĞİLDİM

“2007’de annemin üç ay reanimasyonda yatıp vefat etmesi ile kilo alma sürecim başladı. Arkasından babam yatağa bağımlı kaldı. Ona da 7 yıl baktım. Diş hekimi olarak çalışıyordum. Erken emekliliğimi istemek zorunda kaldım. Babama gözüm gibi bakarken bakıcı problemleriyle uğraştım. Tüm bu zorlu süreçler beni yordu bunalıma girdim. Yeme düzenim, alışkanlıklarım değişti, farkında bile değildim. Yemek için yaşıyordum. ‘Öğlen ne yesem akşam ne yesem’ diyordum. Alışverişlerim hep yiyecek odaklıydı. 2013’te babamı kaybettim. Yeme alışkanlıklarım devam etti. Zor yürüyordum dinlenme halinde bile nefes nefese idim. Giydiğim yakışmıyordu. ‘Bu ben değilim’ diyordum. İnsanlar maalesef görünüşünüze önem veriyor. Dışarı çıkınca çok sıkılıyordum.

Haberin Devamı

Ağır yaşamdan hafif yaşama azmin öyküsü

AĞLADIĞIM GÜNLER OLDU

Son 15 yıl obez bir yaşamın içinde bulmuştum kendimi. Bir şeylerin değişmesi gerekiyordu, yeniden başlamalıydım. Önce kuaförüm Caner Duman saçımı değiştirdi. Biraz güven geldi. 2022 Ocak’da artık diyete başlamazsam yaşam kalitemin biteceğine inanıp uzun bir diyet yolculuğuma başladım. Her şeyi okudum araştırdım. Hiçbir diyetisyenden yardım istemedim. Önce ekmeği azalttım, porsiyonları küçülttüm. Bir ay boyunca çok zorlandım, ağladığım günler oldu. Asla taviz vermedim geri adım atmadım. 2022 Nisan’da diyeti daha sıkı yapmaya başladım. Tüm eski alışkanlıklarımı terk ettim. Un, pirinç, şeker, paketli gıdalar, tatlılar, pastalar, hayatımdan çıktı.

Haberin Devamı

Ağır yaşamdan hafif yaşama azmin öyküsü

CEVAP YAZMADI HIRSLANDIM

Diyette ‘hep başaracaksın’ dedim kendime. Bu zorlu süreçte bir gün bir kere geri adım atmadım. ‘Az al ucundan bir şey olmaz’ gibi lafları dinlemedim. Burada asıl önemli olan beyninize verdiğiniz mesaj, başlarken ‘bunu başaracaksın yapmak zorundasın’ dedim. Bodrum’da tempolu yüzdüm. Bayılmamak için yüzmeden önce ve sonra tuzlu ayran içiyordum. Acıkıyordum ama hep direndim. Üç ay taviz vermeden diyete ve yüzmeye devam ettim. 2022 Eylül ayında çok medyatik bir diyetisyene Instagram’dan ‘Geri kalan kilom için yardım eder misiniz’ diye yazdım. Cevap yazmadı, iyice hırslandım. Diyetisyen olayını kafamdan çıkardım. Protein ağırlıklı beslendim.

Haberin Devamı

Ağır yaşamdan hafif yaşama azmin öyküsü

146.5 KİLODAN 71 KİLOYA

Diş hekimi arkadaşımdan Ankara’da bana profesyonel spor eğitmeni bulması için ricada bulundum. Hocam Emre Akbaş ile tanıştım. İlk dersimizde ‘hocam 2023 yazına beni ince yollayın’ demiştim. Haftada dört gün birebir spor yaptık. Hâlâ devam ediyoruz. Diyeti hiç bozmadım. Bu koca yürekli muhteşem insanla motivasyonum arttı, benim yaşam koçum oldu, yiyeceklerimi de danışmaya başladım yol gösterdi. Diyete başladığımda 146.5 kiloydum şu anda 71 kiloyum. Hocamla hedefimiz 65 kilo olmak. Çok az kaldı tempomuz aynı devam ediyor. Boyum 1.76, şu ana kadar 75 kilo verdim. Tüp mide, mide botoksu gibi hiçbir işlem olmadan, tamamen kendi iradem ve spor ile adeta yeniden doğdum. Bilkent’te ünlü bir mağazadan 24 bedene zor sığıyordum şimdi 10 beden alıyorum.”

Haberin Devamı

Ağır yaşamdan hafif yaşama azmin öyküsü

SABIR GEREKİYOR  İNATÇI OLMALISINIZ

Kilo vermek isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Ayşe Musulluoğlu, “İnanmak çok önemli, bu uzun bir süreç. Herkes sabırsızca hemen kilo vermek istiyor. Böyle bir formül yok. Çok sabır gerekiyor, çok inatçı olmalısınız. ‘Ben başaracağım’ diyeceksiniz. Kilo kaybetmek isteyenler bunu çok bilinçli sabırla yapmalılar. Bu işte spor mutlaka olmalı hem mutlu hissediyorsunuz hem diyeti destekliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!