Kumanya nedir? Nasıl hazırlanır? Kumanyanın içerisinde neler olur?

Güncelleme Tarihi:

Kumanya nedir Nasıl hazırlanır Kumanyanın içerisinde neler olur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2022 22:36

Kumanya gezi ve yol için hazırlanan yiyeceklere verilen genel bir isimdir. Herkesin çok duyduğu kumanyanın anlamı halk arasında araştırılmakta ve konu hakkında bilgi sahibi olunmaya çalışılmaktadır. Peki, yemekler ile ilgili kullanılan terim olan kumanya nedir? Kumanya nasıl hazırlanır? İşte kumanya hakkında bilinmesi gerekenler.

Haberin Devamı

Kumanya özellikle Ramazan ayında sıklıkla kullanılan kelimeler arasında bulunmaktadır. İçerisinde temel gıda maddeleri ve içecekler bulunmaktadır. Ramazan yardımı faaliyetleri arasında kumanya yer almaktadır.

 Kumanya Nedir?

 Kumanya koliler şeklinde hazırlanan temel yiyeceklerin stoklanmış haline verilen isimdir. Hazırlanan bu koliler içerisinde temel gıda maddeleri ile birlikte içecekler de yer almaktadır. İhtiyaç sahibi kişilere yiyeceklerin ulaştırılması için hazırlanan kumanyalar kuru ve paketli gıdalar şeklinde kolilerde yer almaktadır. Tüm bu koliler içerisinde yer alan tüm gıda ürünlerine kısaca kumanya adı verilir.

 Kumanya paketleri bir ailenin bir süre ihtiyacını karşılayacak erzak ihtiyacını karşılamaktadır. Bu anlamda kumanya paketleri içerisinde erzak ürünlerinden en önemli ve en çok ihtiyaç ürünler yer almaktadır. Bu ürünler kumanya paketlerine ve kolilerine özenli bir şekilde yerleştirilmektedir. Bu sayede koyulacak pek çok erzak koliler içerisinde kolay bir şekilde yerleşmektedir.

Haberin Devamı

 Kumanya Nasıl Hazırlanır?

 Kumanya hazırlanması oldukça önemli bir konudur. Kumanya hazırlanırken içerisinde neler olduğu da merak edilmektedir. Kumanya hazırlanırken içerisine genellikle bozulmayacak basit gıdalar konulmaktadır. Özellikle kumanya hazırlanırken bu ürünlerin esas ihtiyaç malzemelerinden oluşmasına da dikkat edilmektedir.

 Kumanya içerisinde su mutlaka bulunmaktadır. Bununla beraber her gıdadan belirli miktarlarda eklenmesi gerekmektedir. Fazla konulması halinde diğer ürünlere de yer kalmayabilir. Kumanya paketleri hazırlanırken tekrar tekrar ürünlerin fazla yer kaplamamasına da uyarı edilmelidir. Bunun aksi olursa önemli gıdalara yer kalmayacak ve ürünlerin çeşitleri de azalacaktır.

 Kumanyanın İçerisinde Neler Olur?

 Kumanyalar detaylı hazırlanan paketlerdir. Bu paketler içerisine konulacak ürünlerin çeşitliliği kişilere göre değişebilmektedir. Fakat genel olarak bakıldığında paketli ve bozulmayan gıdaların yanı sıra esas gıda ürünleri koyulmaktadır. Kumanya içerisine konulan en temel ihtiyaç su olmaktadır. Bu nedenle kumanya içinde mutlaka su koyulmaktadır. Ayrıca konulacak ürünlerin çok büyük paketler olmamasına da dikkat edilir. Çok yer kaplamayan ürünlerin konulması diğer erzaklara da yer açacaktır.

Haberin Devamı

 Kumanya paketleri içerisinde konulan malzemeler birbirinden farklılık gösterebilir. Genel olarak bakıldığında kumanya paketi içerisine şu gıdalar konulabilir:

 - Mercimek

 - Toz şeker

 - Sıvı yağ

 - Makarna çeşitleri

 - Tuz

 - Çay

 - Salça

 - Pilavlık bulgur

 - Pirinç

 - Arpa şehriye

 - Baharatlar

 - Su

 - Un

 Bunlarla beraber kumanya paketleri kahvaltılık ürünlerden de oluşabilmektedir. Ramazan ayında sıklıkla pek çok kişi için hazırlanan kumanya paketleri içerisinde pek çok kahvaltılık ürünler bulunmaktadır. Kahvaltılık ürünlerinden oluşan kumanya paketi içerisinde şunlar olabilmektedir:

 - Zeytin

 - Beyaz peynir

 - Kaşar peyniri

 - Sucuk

 - Salam veya sosis

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!