Açık Büfe haberleri sayfasında Açık Büfe hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2256 Açık Büfe haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dışarıda yaptığımız serpme kahvaltılarda yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda. Sofralara onlarca tabak geliyor ama çoğu yiyemediğimiz için çöpe gidiyor. Mekanlar ne düşünüyor? Müşteriler buna nasıl bakıyor? Serpme kahvaltıları mercek altına aldık
#Serpme KahvaltıHeyecanla beklenen yaz tatili sezonunda otellerin sunduğu bol alternatifli yemekler dolayısıyla yeme düzeninde değişikler meydana gelebileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Nilşah Karakurt, tatil süresince kolaylıkla uygulanabilecek açık büfe tercihleri konusunda bilgiler paylaştı.
#Açık BüfeGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın “posiyonları küçültün” uyarısına bir destek de bilim dünyasından geldi… Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk olan, çevreci yaklaşımları ile tanınan Prof. Dr. Orhan Kural ve halk sağlığı uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, özellikle açık büfe yemeklerin çok büyük bir zarar olduğuna değindi. İnsanların normalde açık büfe yemek yemediğini ve o kadar büyük porsiyonlar tüketmediğini söyleyen Doç. Dr. Oğuz Özyaral, “insanlar tatilde de bunu yapmasınlar” dedi.
#Htvhaber23-24 Mart 2024 tarihleri arasında Kuşadası Atlantique Holiday Club’de düzenlenecek ALSANCAK TEAM SERIES, yarışmacıların iki gün boyunca çeşitli antrenmanlar ile fitness seviyelerinin test edildiği bir Fonksiyonel Fitness takım yarışması organizasyonudur.
#123-24 Mart 2024 tarihleri arasında Kuşadası Atlantique Holiday Club’de düzenlenecek ALSANCAK TEAM SERIES, yarışmacıların iki gün boyunca çeşitli antrenmanlar ile fitness seviyelerinin test edildiği bir Fonksiyonel Fitness takım yarışması organizasyonudur.
#1İlk iftarlar yapıldı. Oteller, restoranlar ve lokantaların iftar mönülerine bakıldığında oldukça geniş bir fiyat makası olduğu görülüyor. Hürriyet bu makasın her iki ucunu da araştırdı. Geçen yıla göre iftar mönüsü fiyatları yüzde 100 ila 150 arasında artmış durumda. En uygun iftar yemeğini 249 TL’ye veren lokanta da var, kişi başı 4 bin TL’yi aşan fiks mönüsü olan Boğaz manzaralı restoran da...
#İftarDidim’in doğa harikası Delice Yarımadası’nda göz alıcı plajlar, gurme lezzetler, konforlu odalar ve sayısız aktivite arasında geçecek keyifli bir tatil sizi bekliyor. Anda Barut Collection ailenizle bir arada olabileceğiniz alanların yanı sıra sevdiğinizle huzuru yaşayacağınız yetişkin alanlarıyla herkese hitap ediyor, her tatil hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Büyülü bir atmosferde mutlu tatil anıları biriktireceğiniz bir deneyime hazırlanın, Ultra Her Şey Dahil hizmet veren Anda Barut Collection ile tanışın!
#Sponsorlu İçerikKapağını açtığınızda yeşil bir tabakayla karşılaştığınız salçanızı, turşunuzu, reçelinizi ya da buzdolabının arka taraflarında unuttuğunuz küflü sebze ve meyvelerinizi atıyor musunuz yoksa küflü kısmını temizleyip geri kalanını tüketiyor musunuz? Çoğumuz bu ikilemde kalıyor ve ikinciyi seçiyoruz ama uzmanlar küflü yiyeceklerin tüketimi konusunda uyarıyor. Zira bazı gıdalardaki küfler karaciğer kanserini bile tetikleyebiliyor. İşte 10 soruda küf rehberi...
#SağlıkKırklareli’nde selde kayıp olarak aranan Ahmet Baki Şimşek'in cansız bedenine ulaşıldı. Tatil amaçlı vatandaşların gelip kaldığı bungalov evlerin sürüklenmesi sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı böylece altıya yükselmiş oldu. Bungalov evlerin sahibinin, 'Doğada uyanmak, doğaya uyanmak', 'Oksijeni bol, stresi az' adı altında sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yaptığı belirlendi.
#KIRKLARELİGizem ve minik seyyah Lorin’in bu ay rotası Kuzey Ege’nin gözdesi Ayvalık ve ardından bir klasik olan Erdek... Ayvalık’ta çocuklarla birlikte yapacak çok şey yokmuş gibi görünse de sığ ve bu mevsimde sıcak olan denizi, rengârenk ara sokakları huzur dolu bir tatil vaat ediyor. Erdek ise İstanbul’a yakınlığı, Marmara’nın en güzel denizi, koruduğu 90’lar ruhu ve bütçe dostu olmasıyla cazibe noktası...
#Çocukla SeyahatKüresel ısınma, su azlığı, kuraklık... Üstüne bir de ekonomik sıkıntıları ekleyin... Biliminsanları önümüzdeki yıllarda ciddi bir gıda krizi bekliyor. Hazırlıklı olmamız şart. Bunun bir ayağında da israfı önlemek var. Ama gelin görün ki anneannelerimizin pilavı son tanesine kadar yedirttiği, tabaktaki yemeğin suyunu ekmek ile sıyırdığımız o eski günler çoktan geride kaldı. Her yıl yaklaşık 1 milyar liralık gıda israf ediyoruz. Her 10 tabaktan 4’ü çöpe gidiyor. Buna dur demek için de Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneğine bağlı bazı restoranlar Başkan Ramazan Bingöl öncülüğünde harekete geçti. “Serpme” değil “seçme” kahvaltı, “açık” değil “kapalı” büfe hareketi başlattılar.
#Serpme KahvaltıGözlerden uzak küçük bir balıkçı kasabasıyken bugün Türkiye’nin en popüler tatil duraklarından biri Akyaka. Bu güzel kasaba önce kitesurf tutkunlarının dikkatini çekti. Ağaçların yapraklarını uçuran, halk arasında ‘Deli Mehmet’ adıyla bilinen rüzgârı ve dünyanın çok az yerinde görebileceğiniz pırıl pırıl plajları günden güne ünleniyor. Güneye inmişken cazibesi kendinden büyük Akyaka’ya bir selam vermek isteyenlere rehber hazırladık.
#Hazan AKÖZ IŞIK2000’li yılların başı olmalı, arkadaşlarımızla çocuklu aile tatillerinden biri sırasında İstanbul’dan çıkarak zorlu ve uzun bir yolculuktan sonra Antalya üzerinden Kaş’a gelmiştik. Kaş dendiğinde hâlâ o ilk seyahatimizi, virajlı dar yollarda kıvrıla, kıvrıla giderken araba tutmuş bitap halimi ve vardığımızda ‘oh nihayet’ dediğimi hatırlarım...
#Müge AkgünPolat Piyalepaşa Çarşı, okulların kapanışını bir gastronomi etkinliğiyle kutluyor. Chalet Garden’da artık her pazar brunch var... Everest Yayınları’nın ‘Aş Kitaplığı’ serisi, Frankie’nin yeni açılan terası ve çikolata markası GODIVA’nın bayram koleksiyonlarıyla yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#Bayram