Açık Büfe haberleri sayfasında Açık Büfe hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2274 Açık Büfe haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yaz tatilinde otellerin vazgeçilmezi, açık büfe ve sınırsız yemek. Ancak, bu yiyecekler ölümcül et yiyen bakteriden tutun listeria bakterisine kadar birçok bakteriyi içerebilir ve ölüme kadar götürebilir. Uzmanlar özellikle de iyi pişmemiş etler, süt ürünleri ile çiğ kabuklu deniz ürünlerine dikkat çekiyor.
#Yaz TatiliDışarıda yaptığımız serpme kahvaltılarda yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda. Sofralara onlarca tabak geliyor ama çoğu yiyemediğimiz için çöpe gidiyor. Mekanlar ne düşünüyor? Müşteriler buna nasıl bakıyor? Serpme kahvaltıları mercek altına aldık
#Serpme KahvaltıHeyecanla beklenen yaz tatili sezonunda otellerin sunduğu bol alternatifli yemekler dolayısıyla yeme düzeninde değişikler meydana gelebileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Nilşah Karakurt, tatil süresince kolaylıkla uygulanabilecek açık büfe tercihleri konusunda bilgiler paylaştı.
#Açık BüfeGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın “posiyonları küçültün” uyarısına bir destek de bilim dünyasından geldi… Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk olan, çevreci yaklaşımları ile tanınan Prof. Dr. Orhan Kural ve halk sağlığı uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, özellikle açık büfe yemeklerin çok büyük bir zarar olduğuna değindi. İnsanların normalde açık büfe yemek yemediğini ve o kadar büyük porsiyonlar tüketmediğini söyleyen Doç. Dr. Oğuz Özyaral, “insanlar tatilde de bunu yapmasınlar” dedi.
#HtvhaberYaz tatilinde otellerin vazgeçilmezi, açık büfe ve sınırsız yemek. Ancak, bu yiyecekler ölümcül et yiyen bakteriden tutun listeria bakterisine kadar birçok bakteriyi içerebilir ve ölüme kadar götürebilir. Uzmanlar özellikle de iyi pişmemiş etler, süt ürünleri ile çiğ kabuklu deniz ürünlerine dikkat çekiyor.
#Yaz TatiliAçık büfe hizmeti sunan tatillerde verdiğiniz paranın hakkını çıkarmak için kontrolü bırakıp sınırsız yeme düşüncesiyle midenize gereğinden fazla yüklenirseniz dönüşte tartıda gördüğünüz rakamlar canınızı sıkılabilir. İşte tatilde açık büfe tuzağına düşmenizi engelleyecek basit ama etkili öneriler...
#YemeKavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart.
#Buğra BuyrukçuEtiler’deki bir ara sokakta iki katlı, şirin mi şirin bir villa... Beca’nın gecesi ayrı, gündüzü ayrı hareketli. Mekân şu sıralar şehirdeki ikinci yılını doldururken yenilenen menüsünü de servis etmeye başladı.
#Melis YılmazBodrum Akyarlar’da, muhteşem bir koyun yanı başında misafirlerini bekleyen Kefaluka Resort, unutulmaz bir tatilin kapılarını aralıyor. Yeşilliklerle dolu bir tepede, denize sıfır konumda bulunan tesis; eşsiz manzarası, metrelerce uzunluktaki özel plajı, konforlu odaları, çeşitli etkinlik imkanları ve çok daha fazlasıyla sizi bekliyor. Her anı keyif dolu geçecek bir tatil hayal ediyorsanız Kefaluka Resort’a davetlisiniz!
#Sponsorlu İçerik23-24 Mart 2024 tarihleri arasında Kuşadası Atlantique Holiday Club’de düzenlenecek ALSANCAK TEAM SERIES, yarışmacıların iki gün boyunca çeşitli antrenmanlar ile fitness seviyelerinin test edildiği bir Fonksiyonel Fitness takım yarışması organizasyonudur.
#123-24 Mart 2024 tarihleri arasında Kuşadası Atlantique Holiday Club’de düzenlenecek ALSANCAK TEAM SERIES, yarışmacıların iki gün boyunca çeşitli antrenmanlar ile fitness seviyelerinin test edildiği bir Fonksiyonel Fitness takım yarışması organizasyonudur.
#1İlk iftarlar yapıldı. Oteller, restoranlar ve lokantaların iftar mönülerine bakıldığında oldukça geniş bir fiyat makası olduğu görülüyor. Hürriyet bu makasın her iki ucunu da araştırdı. Geçen yıla göre iftar mönüsü fiyatları yüzde 100 ila 150 arasında artmış durumda. En uygun iftar yemeğini 249 TL’ye veren lokanta da var, kişi başı 4 bin TL’yi aşan fiks mönüsü olan Boğaz manzaralı restoran da...
#İftarDidim’in doğa harikası Delice Yarımadası’nda göz alıcı plajlar, gurme lezzetler, konforlu odalar ve sayısız aktivite arasında geçecek keyifli bir tatil sizi bekliyor. Anda Barut Collection ailenizle bir arada olabileceğiniz alanların yanı sıra sevdiğinizle huzuru yaşayacağınız yetişkin alanlarıyla herkese hitap ediyor, her tatil hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Büyülü bir atmosferde mutlu tatil anıları biriktireceğiniz bir deneyime hazırlanın, Ultra Her Şey Dahil hizmet veren Anda Barut Collection ile tanışın!
#Sponsorlu İçerikKapağını açtığınızda yeşil bir tabakayla karşılaştığınız salçanızı, turşunuzu, reçelinizi ya da buzdolabının arka taraflarında unuttuğunuz küflü sebze ve meyvelerinizi atıyor musunuz yoksa küflü kısmını temizleyip geri kalanını tüketiyor musunuz? Çoğumuz bu ikilemde kalıyor ve ikinciyi seçiyoruz ama uzmanlar küflü yiyeceklerin tüketimi konusunda uyarıyor. Zira bazı gıdalardaki küfler karaciğer kanserini bile tetikleyebiliyor. İşte 10 soruda küf rehberi...
#SağlıkKırklareli’nde selde kayıp olarak aranan Ahmet Baki Şimşek'in cansız bedenine ulaşıldı. Tatil amaçlı vatandaşların gelip kaldığı bungalov evlerin sürüklenmesi sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı böylece altıya yükselmiş oldu. Bungalov evlerin sahibinin, 'Doğada uyanmak, doğaya uyanmak', 'Oksijeni bol, stresi az' adı altında sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yaptığı belirlendi.
#KIRKLARELİGizem ve minik seyyah Lorin’in bu ay rotası Kuzey Ege’nin gözdesi Ayvalık ve ardından bir klasik olan Erdek... Ayvalık’ta çocuklarla birlikte yapacak çok şey yokmuş gibi görünse de sığ ve bu mevsimde sıcak olan denizi, rengârenk ara sokakları huzur dolu bir tatil vaat ediyor. Erdek ise İstanbul’a yakınlığı, Marmara’nın en güzel denizi, koruduğu 90’lar ruhu ve bütçe dostu olmasıyla cazibe noktası...
#Çocukla SeyahatKüresel ısınma, su azlığı, kuraklık... Üstüne bir de ekonomik sıkıntıları ekleyin... Biliminsanları önümüzdeki yıllarda ciddi bir gıda krizi bekliyor. Hazırlıklı olmamız şart. Bunun bir ayağında da israfı önlemek var. Ama gelin görün ki anneannelerimizin pilavı son tanesine kadar yedirttiği, tabaktaki yemeğin suyunu ekmek ile sıyırdığımız o eski günler çoktan geride kaldı. Her yıl yaklaşık 1 milyar liralık gıda israf ediyoruz. Her 10 tabaktan 4’ü çöpe gidiyor. Buna dur demek için de Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneğine bağlı bazı restoranlar Başkan Ramazan Bingöl öncülüğünde harekete geçti. “Serpme” değil “seçme” kahvaltı, “açık” değil “kapalı” büfe hareketi başlattılar.
#Serpme KahvaltıGözlerden uzak küçük bir balıkçı kasabasıyken bugün Türkiye’nin en popüler tatil duraklarından biri Akyaka. Bu güzel kasaba önce kitesurf tutkunlarının dikkatini çekti. Ağaçların yapraklarını uçuran, halk arasında ‘Deli Mehmet’ adıyla bilinen rüzgârı ve dünyanın çok az yerinde görebileceğiniz pırıl pırıl plajları günden güne ünleniyor. Güneye inmişken cazibesi kendinden büyük Akyaka’ya bir selam vermek isteyenlere rehber hazırladık.
#Hazan AKÖZ IŞIK