sıfır atık projesi haberleri sayfasında sıfır atık projesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 995 sıfır atık projesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı (ICAPP) Kadın Kolu 9. Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz konuşmasında "İnanıyoruz ki Türkiye'nin yarınları kadınların liderlikleri, emekleri ve başarılarıyla şekillenecek, yükselecek. Türkiye Yüzyılı aynı zamanda kadınların da yüzyılı olacaktır." dedi.
#Kadın HaklarıHatay’da geri dönüşüm ve heykel sanatçısı Mervan Altınorak, metal ve elektronik atıklar kullanarak Büyük İskender’in mitolojideki efsanevi atı Bukefalos'un heykelini tasarladı. 2,5 ton ağırlığındaki heykel, Büyük İskender'in milattan önce 333 yılında Pers Kralı III. Darius'u yendiği İssos Savaşı'nın ardından o dönem Alexandreia adını vererek kurduğu İskenderun'da sergilenecek.
#İskenderunCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi, Birleşmiş Milletler (BM) Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Sıfır Atık Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan, 2017'de başlatılan Sıfır Atık Projesi'nde edinilen tecrübelerin, davranış değişikliğinin en güçlü çevre ve iklim politikası olduğunu gösterdiğini belirterek, "Yani sorumlu bir davranış, tüm insanlığı ve doğayı halka halka kuşatan bir iyilik dalgasına dönüşebilir." ifadesini kullandı.
#Emine Erdoğan1- ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la dünyanın en büyük uluslararası toplantılarından iklim zirvesinin yapılacağı Antalya’da sohbet ediyoruz.
#Murat KurumEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji ve maden kaynaklarını verimli, çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve azami yerlilikle değerlendirdiklerini belirterek, "İnsanı ve çevreyi merkeze alan, enerji ve madencilikte dönüşümü gerçekleştirmiş, net ihracatçı, kaynak ve teknolojide kendi kendine yeten bir Türkiye hedefimiz var." dedi.
#Enerji Bakanı BayraktarEmine Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı sistemle ilgili yaptığı paylaşımda "Ne mutlu ki atıklar artık kayıp değil kazanç, yük değil değer olacak. Ekonomiye can, çevreye nefes katacak" ifadelerini kullandı.
#Emine ErdoğanTürkiye’de başarıyla uygulanan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında zorunlu olacak Depozito Yönetim Sistemi’nde(DYS) altyapı tamamlandı. Yüksek güvenlikli logoyu basacak matbaalar, üreticiler ve kapsamdaki ürünler sisteme hazır hale geldi. Şimdi sıra iade noktalarının oluşturulmasında. Türkiye, dünyaya örnek olacak Depozito Yönetim Sistemi’yle yılda 20 milyar adedin üzerinde ürünün geri dönüşümünü planlıyor.
#Sıfır Atık ProjesiCumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sıfır Atık Projesi’nin önemine vurgu yaparak "Türkiye’de Sıfır Atık hareketini benimseyen milletimizin gayretleriyle hayallerin ötesinde bir başarı elde edildi. İnanıyorum ki, Danışma Kurulumuz vesilesiyle bu başarıyı küresel bir boyuta taşıyacak, iklim krizi ile mücadeleye güç kazandıracağız" mesajını paylaştı.
#Emine ErdoğanEkranların sevilen yarışması MasterChef Sıfır Atık desteği ile yeni bölümde ekranlarda olacak. Yarışmacılar 'Sıfır Atık' projesi ile hazırladıkları tabaklarda arta kalan ürünlerin hepsini değerlendirmeye çalışacaklar. Peki, 'Sıfır Atık' nedir, evde nasıl uygulanır? İşte, Sıfıt Atık Projesi hakkında bilgiler...
#Sıfır AtıkCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, New York'ta iklim kriziyle mücadele konulu programda yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin sıfır atık konusundaki deneyimlerini isteyen her ülkeyle paylaşmaya hazır olduklarını" ifade etti. Öte yandan Emine Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ‘Sıfır Atık Projesi’nin dünyada yaygınlaştırılması için iyi niyet beyanı imzaladı. Guterres buradaki konuşmasında, "Atık günümüz için hayati bir sorun. Sizin de bu anlamda yaptığınız Sıfır Atık Projesi çok kıymetli ve etkileyici. Bu kapsamında sizinle bir araya gelmekten büyük mutluluk duydum." ifadelerini kullandı.
#Emine ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kendisinin ve 28 çevre gönüllüsünün hikayelerinin yer aldığı 'Dünya Ortak Evimiz' kitabı yazarlarının çevre ile ilgili önerilerini dinledi. Amasya'dan gelen tohum girişimcisi Ayten Çöl ekim sırasında yapılması gerekenlere ilişkin bilgi verdi. Çöl, sıfır atık konusunda sadece şehirlerde değil kırsalda özellikle çocukların bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti. Emine Erdoğan ise Milli Eğitim Bakanlığı ile bunun çalışmasını yaptıklarını söyledi.
#Emine ErdoğanCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sıfır Atık Projesi’nin sınırları aşarak bir dünya markası haline geldiğini belirterek, “Sıfır Atık Projesi benim hayallerimin çok daha ötesine geçti. Bugün projenin ülkemizde 7’den 70’e hemen herkes tarafından bilindiğine şahitlik ediyorum. Sıfır atık kavramı artık hepimizin hayatına girdi” dedi.
#Emine ErdoğanTokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde marangozluk bölümü öğrencileri eski okul sırası, varil, limon kasası ve palet gibi atık malzemeleri kitap raflarına dönüştürüyor. Üretilen raflar köylerde açılan okul kütüphanelerinde kullanılıyor. Okul Müdürü Ali Vanlıoğlu, "Okulumuzda atıl durumda olan malzemeleri kütüphane raflarına dönüştürüyoruz. Yaptığımız raflar özellikle köylerde oluşturulan kütüphanelere gönderiliyor" dedi.
#Tokat Mesleki Ve Teknik Anadolu LisesiEmine Erdoğan’ın katılımıyla Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğince "Geleceği Yazan Kadınlar Projesi" final töreni düzenlendi. Programda proje sahipleri ödüllerini Emine Erdoğan'ın elinden aldı. Programda konuşan Emine Erdoğan, “2023’te sıfır atığı tüm Türkiye'de yaygınlaşmış hale getirmeyi hedefliyoruz. 2017 yılından bugüne kadar yaklaşık 24.2 milyon ton geri kazanılabilir atık ekonomiye kazandırıldı. Geri kazanım oranımız yüzde 22.4’e çıktı “dedi.
#Emine ErdoğanCOP31 sürecine yerelden güçlü katkı sunmayı hedefleyen “Türkiye Sıfır Atık, Çevre ve İklim Değişikliği Çalıştayları”nın Mersin ayağı; kamu, üniversite, yerel yönetim, özel sektör ve sivil toplumun geniş katılımıyla tamamlandı. Mersin’in tarım, denizcilik, sanayi ve lojistik alanlarındaki stratejik konumu doğrultusunda çevre, iklim ve sürdürülebilirlik başlıklarının ele alındığı çalıştayda; 15 tematik masada geliştirilen çözüm önerileriyle Mersin Yerel Sıfır Atık Hedef Belgesi’ne altyapı oluşturacak önemli çıktılar elde edildi.
#Sıfır AtıkTBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda sunum yapan İçişleri Bakanlığı Müşaviri Ahmet Yavuz Karaca, sokak köpekleriyle ilgili kanunun sahaya yansımasına ilişkin, "9 ilimizde toplama işleminde sona gelindi. Yaklaşık 10-11 ilimizde de eylül ayı itibarıyla sahipsiz sokak hayvanlarında hedef sayıya ulaşılacak. Ülke genelindeki sahipsiz sokak hayvanlarının yüzde 78'i toplandı" dedi.
#Sokak Hayvanları'30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’ kapsamında video mesaj yayınlayan Emine Erdoğan, dünyada 5 yaş altı çocuk ölümlerinin yaklaşık yarısının açlıktan kaynaklandığını hatırlatıp, “Küresel ölçekte israf edilen gıdanın sadece dörtte birinin kurtarılması halinde, dünyadaki açlığa son verilebilir. Mutfaklarımızı israf merkezi olmaktan kurtaralım. Çocukların aç kalmadığı adil bir dünyayı omuz omuza kuralım” dedi.
#Emine ErdoğanÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "'Sıfır Atık' ile geri kazanım oranımızı yüzde 13’ten yüzde 37’nin üzerine çıkardık. Bu sıradan bir istatistik değil; alışkanlıkların, zihniyet kalıplarının, gündelik yaşam pratiklerinin yeniden düzenlenmesidir" dedi.
#Murat KurumSıfır Atık Hareketiyle Türkiye, 2017 yılından bugüne 90 milyon ton atığın çöpe gitmesini önleyerek, ekonomiye 365 milyar TL katkı sağladı. 613 milyon ağacın kesilmesi önlendi. Toplanan atıklar 54 milyon hanenin 1 yıllık elektrik ihtiyacına eşdeğer 270 milyar kWh, enerji; İstanbul’un 2 yıllık su tüketimine eşdeğer 2 trilyon litre su demek...
#Uluslararası Sıfır Atık GünüCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi, Birleşmiş Milletler (BM) Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Sıfır Atık Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü'nün 4. yılına ilişkin bir video mesaj yayınladı. Dünyada 5 yaş altı çocuk ölümlerinin yaklaşık yarısının açlıktan kaynaklandığını, küresel ölçekte israf edilen gıdanın sadece dörtte birinin kurtarılması halinde dünyadaki açlığa son verilebileceğini belirten Emine Erdoğan mesajında, "Unutmayalım ki gıda kaybının ve israfının faturasını tüm insanlık birlikte ödüyor." ifadelerini kullandı.
#Sıfır AtıkAnkara'da 8 Aralık 2022'de kurulan Türkiye’nin ilk Sıfır Atık Okulu'nda, 40 bin öğrenciye çevre eğitimi verildi. Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezi Sorumlusu Neslihan Akça, "Çevreye duyarlı bir toplum yetiştirmede, en büyük etkenin çocuklar olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle eğitimlerimize öncelikle çocuklardan başlıyoruz." dedi.
#AnkaraCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e 2025 Atatürk Uluslararası Barış Ödülü’nü takdim etti. Erdoğan, “Sayın Genel Sekreter’in, çağımızın en büyük mezalimlerinden birinin yaşandığı Gazze’de sergilediği duruş her zaman övgüyle anılacaktır” dedi.
#Atatürk Barış ÖdülüCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu'nda BM Genel Sekreteri Guterres'e Atatürk Uluslararası Barış Ödülü takdiminde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başta bölgemizdeki çatışmalar, savaşlar, zulümler ve insani krizler olmak üzere nerede bir yangın varsa söndürmek için su taşıyoruz. Nerede bir acı, dram, trajedi, gözyaşı varsa tüm gücümüzle onu dindirmeye çalışıyoruz" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iftar sofrasına konuk olan devlet himayesindeki çocuklar, çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçirirken, yerli ve milli projeler hakkında merak ettikleri sorulara yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 72'nci yaş gününü kutlayan çocuklar, ilimde ve bilimde ortaya konulan başarılara kendilerinin de katkı sağlayacağını, bu uğurda azimle çalışacaklarını ifade etti.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Çevre projelerinde asla bir siyasi ayrımcılık içinde değiliz. Çevreyi korumanın partisi olmaz. Afetlere karşı hazırlığın ideolojisi olmaz. Biz iş yapana, hizmet üretene, insanımıza faydası olana her zaman sahip çıkarız, destek veririz, önünü açarız” dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde "Cemre Vakfı Tanıtım Programı"nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çevre bilinci aynı zamanda bir vatan bilincidir, çevre bilinci aynı zamanda bir ağır olma bilincidir, çevre bilinci aynı zamanda bir gelecek inşa etme bilincidir, çevre bilinci aynı zamanda kendimizi insan olduğumuzun farkına varma bilincidir, çevre bilinci kainattaki dengeyi idrak etme bilincidir" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında Sarıçam Belediyesi ile Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde kadın kursiyerlere yönelik “Atıktan Sanata” el sanatları kursu açıldı.
#Sıfır AtıkG20 Liderler Zirvesi kapsamında düzenlenen “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de ateşkesinin devamının önemli olduğuna vurgu yaparak "Gazze'de maalesef sadece üstyapının değil, çevrenin de yıkımına şahit olduk. 70 bini aşkın çocuk, kadın ve masum yetişkinin kaybının ise ne telafisi ne de gelecek nesillerin dimağında açtığı yaranın silinmesi mümkündür." dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanPolitik, toplumsal ve ekonomik pek çok konuda anlaşmazlık yaşayan partilerin ‘Yeşil Parlamento’ uzlaşması çevre ve bütçe için olumlu sonuçlar verdi. TBMM Yerleşkesi’nde bir yılda 176 milyon sayfa kağıt, 196 bin kilovatsaat elektrik, 2 bin ton su ve 23 bin metreküp doğalgaz tasarrufu sağlandı.
#Yeşil ParlamentoCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Sıfır Atık" projesinin başlamasının 8'inci yıl dönümüne ilişkin, "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü'nün ilanı, BM çatısı altında Başkanlığını yürüttüğüm Sıfır Atık Danışma Kurulunun kurulması ve ülkemizde Sıfır Atık Vakfının faaliyete geçmesiyle ne mutlu ki Sıfır Atık projesi, tüm dünyanın sahiplendiği ortak bir değer olmuştur." ifadesini kullandı.
#Emine ErdoğanTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 28. Dönem 3. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. TBMM Başkanı Kurtulmuş "Türkiye'de meşruiyetin bir kaynağı var, millet iradesi. Millet iradesinden başka hiçbir iç ya da dış odağın Türk siyasetine meşruiyet sağlaması mümkün değil." ifadelerini kullandı.
#Numan KurtulmuşCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi, Birleşmiş Milletler (BM) Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan, BM 80. Genel Kurulu dolayısıyla New York'a gelecek ülke liderlerinin eşleriyle temaslarda bulunacak.
#Emine Erdoğan






























