Kırklareli’nde bungalov evler 6 kişiye mezar oldu! Sosyal medya tanıtımları ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2023 17:51

Kırklareli’nde selde kayıp olarak aranan Ahmet Baki Şimşek'in cansız bedenine ulaşıldı. Tatil amaçlı vatandaşların gelip kaldığı bungalov evlerin sürüklenmesi sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı böylece altıya yükselmiş oldu. Bungalov evlerin sahibinin, 'Doğada uyanmak, doğaya uyanmak', 'Oksijeni bol, stresi az' adı altında sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yaptığı belirlendi.

Haberin Devamı

Kırklareli’nde 3 gün önce meydana gelen selde, longoz ormanlarına yakın bölgedeki bungalov evler metrelerce sürüklenmişti. Yerleşime kapalı alan olduğu öne sürülen bungalov evlerde tatilci olarak kaldıkları belirlenen 6 kişi sele kapılırken, yaklaşık bin kişi ile başlatılan arama kurtarma çalışmaları 3. gününde de devam ediyor.

SELDE ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Aramaların 1. ve 2. gününde Doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, Ümit Solmaz ve emekli Öğretmen Raile Şimşek’in cansız bedenine ulaşılırken, Raile Şimşek’in eşi Emekli Öğretmen Ahmet Baki Şimşek için aramalar gece geç saatlere kadar sürdü. Ahmet Baki ve Raile Şimşek çiftinin oğlu Kerem Şimşek ise önceki günlerdeki aramalarda yaralı şekilde bulunarak hastaneye sevk edilmişti.

Haberin Devamı

EMEKLİ ÖĞRETMEN BAKİ ŞİMŞEK'İN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Aramaların 3. gününde ise Ahmet Baki Şimşek’e ait araca rastlandı. O bölgede aramalarını yoğunlaştıran ekipler aracın bulunduğu alanın yaklaşık 300 metre uzağında Ahmet Baki Şimşek’in de cansız bedenine ulaştı. Şimşek’in cansız bedeni savcılık incelemesinin ardından morga sevk edilecek.

Kırklareli’nde bungalov evler 6 kişiye mezar oldu Sosyal medya tanıtımları ortaya çıktı

BUNGALOV EVLER 'KARMA ÇİFTLİK' OLARAK GÖSTERİLMİŞ

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde kuvvetli yağışın ardından meydana gelen selde, 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 5 kişi yaşamanı yitirdi, kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Bungalov evlerin vergi levhasında, faaliyet alanı olarak, 'Karma çiftlik', 'Bitkisel veya hayvansal üretim konusunda uzmanlaşma olmaksızın üretim' adı altında faaliyet yürüttüğü ortaya çıktı.

Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde önceki gün meydana gelen kuvvetli yağışta Longoz Ormanları'ndaki Sisli Vadi içinde yer alan turistik bungalov evlerin olduğu bölgede sel meydana geldi. Dere içinde kurulan bungalov evlerde tatil yapan doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, Ümit Solmaz ve emekli öğretmen Raile Şimşek'in cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp olan Raile Şimşek'in eşi Ahmet Baki Şimşek'i arama çalışmaları ise aralıksız sürüyor.

Haberin Devamı

Kırklareli’nde bungalov evler 6 kişiye mezar oldu Sosyal medya tanıtımları ortaya çıktı

'RUHSATA AYKIRI İNŞA EDİLDİ'

'Sisli Vadi' adı altında kurulan ve sele kapılan 18 bungalov evin ruhsata aykırı olarak inşa edildiği tespit edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kırklareli'nin Demirköy ilçesi İğneada beldesinde 5 kişinin öldüğü, kayıp 1 kişinin arandığı sel felaketinin ardından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, "Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesi Sisli Vadi'de bungalov evlerin bulunduğu bölgede yaşanan sel felaketi nedeniyle vatandaşlarımızın vefat etmesi hepimizi derinden üzmüştür. Söz konusu olaya ilişkin Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği tespit edilen işletme sahibi hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan başlatılan ceza soruşturmasında gözaltı kararı verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kırklareli’nde bungalov evler 6 kişiye mezar oldu Sosyal medya tanıtımları ortaya çıktı

SOSYAL MEDYADA TANITIM

Bir turizm gıda tarım ve hayvancılık şirketi üzerine kayıtlı bungalov evlerin işletmecisi olduğu belirtilen ve gözaltı kararı verilen Bülent B.'nin aranmasının sürdüğü belirtildi. 'SisliVadi' adı altında sosyal medyada tanıtımı yapılan bungalov evlerin vergi levhasında faaliyet alanı olarak 'Karma çiftlik', olarak gösterildi. 'Bitkisel veya hayvansal üretim konusunda uzmanlaşma olmaksızın üretim' adı altında faaliyet yürüttüğü ortaya çıkan tesislerin tanıtımlarının yapıldığı resmi internet sitesi ile bazı sosyal medya hesaplarının olayın ardından kapatıldığı görüldü.

Haberin Devamı

Kırklareli’nde bungalov evler 6 kişiye mezar oldu Sosyal medya tanıtımları ortaya çıktı

'DOĞADA UYANMAK, DOĞAYA UYANMAK' ADI ALTINDA TANITIM YAPMIŞLAR

Yaşanan selde 6 kişinin yaşamını yitirdiği bungalov evlerin tanıtımını şirket, 'Doğada uyanmak, doğaya uyanmak', 'Oksijeni bol, stresi az' adı altında sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı görüldü.

Kırklareli’nde bungalov evler 6 kişiye mezar oldu Sosyal medya tanıtımları ortaya çıktı

Taş evler, teras evler, tiny house, ahşap çiftlik evi, ikiz ahşap evler, ikiz Safranbolu evinin bulunduğu belirtilen tanıtımlarda, "SisliVadi İğneada'da; doğanın ortasında, doğayla bir olmak ve oksijeni bol, stresi az bir deneyim yaşamak istermisiniz? Her anının tadını doyasıya çıkaracağınız konfor ve doğanın bir arada olduğu benzersiz bir tatil SisliVadi İgneada, ekolojik doğal yaşam çiftlimizde sizi bekliyor. İster çiftlik evlerimizden birinde, ister kendi çadırınız ya da karavanınızla konaklayabilir, ister günü birlik misafirimiz olabilir, eşsiz manzaramızda keyfinize keyif katacak açık büfe kahvaltıya ya da gün boyu yemek hizmeti vermeye başlayan restoranımıza gelebilirsiniz" ifadeleri yer aldı.(DHA)

Haberin Devamı

Kırklareli’nde bungalov evler 6 kişiye mezar oldu Sosyal medya tanıtımları ortaya çıktı

'İŞLETME DAHA ÖNCE MÜHÜRLENDİ'

Bungalov evlerin işletme sahibi Bülent B. hakkında gözaltı kararı olduğunu hatırlatan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, başsavcılığın ortakları ve işletme müdürü ile ilgili de işlem başlattığını söyledi. Karaloğlu, "İşletmenin ruhsatsız olduğunu, izinsiz olduğunu, bölgenin bir tarım arazisi olduğunu daha önce de sayın bakanımız Ali Yerlikaya, İstanbul'da açıklamışlardı. Başsavcılığımız olayı soruşturuyor." diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!