GeriBeslenme Önerileri Yaban mersini soslu tavuk
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaban mersini soslu tavuk

Yaban mersini soslu tavuk

"Farklı tatlara açık bir damak zevkiniz varsa bu tarifi denemelisiniz..."

4 Kişilik

Malzemeler:

4 parça tavuk göğüs eti

600 gr taze çalı fasulyesi

2 diş sarımsak

1/3 çay bardağı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Sos için:

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı yaban mersini

1 jalapeno biberi

Yarım kırmızı soğan

2 yemek kaşığı limon suyu

Yarım çay bardağı

Su, tuz

Hazırlanışı:

Soğanı çok küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun, ince doğranmış biberi ilave edip soteleyin. Yaban mersininin yarısını mutfak robotunda çekerek püre haline getirin ve soğana ekleyin.

Limon suyu, su, tuz ekleyip 5 dakika pişirin. Kalan yaban mersinini ilave edin ve birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Fasulyelerin uç kısımlarını temizleyip önce uzunlamasına, sonra enlemesine ortadan ikiye kesin ve buharda haşlayın. Sarımsakları rendeleyip zeytinyağında kavurun.

Fasulyeleri ekleyip yüksek ateşte birkaç dakika soteleyin. Tavuk etlerinin üzerine tuz. karabiber serpiştirip zeytinyağı sürün ve ızgarada kızarıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri ve tavuk etlerinin üzerine yaban mersini sosunu gezdirip servis yapın.

Kaynak: Lezzet Dergisi

False