GeriSağlıklı Yaşam Tereyağı kilo aldırır mı? Köy tereyağı kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tereyağı kilo aldırır mı? Köy tereyağı kilo yapar mı

Tereyağı kilo aldırır mı? Köy tereyağı kilo yapar mı

"Tereyağı kilo aldırıp aldırmadığı sık sık tartışılan yağlardan biridir. Özellikle birçok kişi tereyağı sevdiğinden kalorisini ve besin değerlerini araştırmaktadır. Bu bakımdan tereyağının kilo aldırıp aldırmadığını öğrenebilir ve bu sayede kullanmayı ya da kullanmamayı tercih edebilirsiniz. Tereyağı kilo aldırır mı? Köy tereyağı kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Tereyağı, diğer yağlara göre daha sağlıklı kabul edilmektedir. Doğal bir yağ olmasından dolayı fazla tüketilmediği takdirde ekstra bir kilo alımı olmaz.

 Tereyağı Kilo Aldırır mı?

 Yağ genel olarak kilo aldıran ve sağlıksız bir besin olarak görülmektedir fakat bu bir yanlıştır. Tereyağı doğal olmasından dolayı sınırlı bir şekilde tüketildiğinde herhangi bir kilo alımı yaşanmaz. Ayrıca besin değerleri ile de tok tutmaya yaradığından tereyağı diyette olan kişilere yasaklanmaz.

 Margarin yerine kullanılması daha sağlıklı olan tereyağı damarları da tıkamadığından kullanılması tercih edilir. 1 çay kaşığı tereyağında toplam 30 kalori, 100 gram tereyağında ise 750 kalori vardır. Hayvansal yağ türlerinden biri olan tereyağın besin değerleri de oldukça yüksektir. Tereyağını kolesterolü olan kişilerin sınırlı miktarda tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

 Köy Tereyağı Kilo Yapar mı?

 Hayvansal bir yağ olmasından dolayı diğer yağlara göre daha sağlıklı olan tereyağı besin değeri de yüksek olan bir yağdır. 100 gram tereyağında 0.85 gram bir karbonhidrat, 0.19 gram protein ve 83 gram da yağ bulunur. Kilo almamak için gün içinde harcanan enerjinin %25'i kadar yağ almak gerekir. Bu yağlar yemeklerdeki yağlardan ve besinlerin kendi yağından alınmaktadır.

 Özellikle doğal olmasından dolayı ölçülü bir şekilde köy tereyağının tüketilmesi önerilmektedir. Tereyağı bilinenin aksine kilo yapmaz fakat tüketirken miktarına dikkat etmek ve vücuda gerektiği şekilde ayarlamalar yaparak tüketmek gerekir.

 

False