Tatilde ne yesek?
"Tatil dönüşü aynalara küsmek istemiyorsanız, sağlıklı beslenmeye tam gaz devam etmelisiniz..."
Günde 7 porsiyon sebze-meyve yiyin
Bir porsiyon meyve; Bütün meyvelerden bir adet, 4-6 adet kayısı veya erik, yarım muz, bir küçük kap çilek, kiraz ya da üzüm.
Bir porsiyon sebze; Bir tabak salata, bir domates, bi salatalık, bir havuç, 4-5 adet biber, 4-5 yemek kaşığı sebze yemeği
Daha çok kurubaklagil tüketin
Lif oranı yüksek olan barbunya, nohut, mercimek ev kurufasulyeyi tercih edin.
Balıktan bol bol faydalanın
Sardalye, hamsi, somon, levrek ilk tercihleriniz olsun.
Günde 1 avuç badem, ceviz ya da fındık atıştırın
Sağlıksız atıştrmalıklar yerine yiyeceğiniz 1 avuç badem, ceviz, fındık sayesinde faydalı yağ, lif, mineral ve vitamin alabilirsiniz.
Karbonhidrat seçimlerinize dikkat edin
Tam tahıllı ekmek, çavdar ekmeği, tam buğday ekmeği, kepek ekmeği, esmer pirinç, esmer makarna, bulgur tüketin. Makarnanızı biraz diri pişirin.