GeriBitki Bakımı Sukulent Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Sukulent Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sukulent Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Sukulent Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

Sukulent Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Sukulent Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

"Çiçekçilerin önünde farklı renklerde gözüken küçük süs bitkilerinin başında sukulentler yer almaktadır. Hem küçük olmaları hem de güzel gözükmelerinden dolayı fazlasıyla tercih edilmektedir. Sukulent nasıl dikilir veya nasıl bakılması gerekir sorularının cevaplarını sizler için bir araya getirdik."

Sukulentler süs bitkileridir. Sukulentlerin birçok çeşidi ve rengi bulunmaktadır. Kaktüs sukulentlerde bulunmaktadır. 

Sukulent Tohumu Nedir? 

Sukulent günlük hayatınızda birçok yerde görebileceğiniz çiçekçilerin kapısının önünü renk renk süsleyen süs bitkileri arasında yer almaktadır. Sukulentlerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Küçük saksılarda evleri ve ofisleri renklendirilmek için kullanılmaktadır. 

Sukulent Tohumu Nasıl Olur? 

 Sukulent tohumları öğütülmemiş karabiber gibi görünmektedir. Küçük siyah taneler halinde alınırlar. Sukulent kendiliğinden de çoğalabilen bir bitkidir. Evinizde sukulent varsa tohum almadan da yeni sukulentler üretebilirsiniz. 

 Sukulent Tohumu Nereden Alınır ve Bulunur? 

 Sukulent tohumları süs bitkisi olduğu için tohumunu birçok yerden satın alabilirsiniz. Sukulent tohumu çarşıda ki çiçekçi dükkanlarından alınabilir. Büyük marketlerden kolaylıkla istenilen modelin tohumu bulunabilir. Sukulent tohumunu internet üzerinden de sipariş edebilirsiniz. Farklı modellerin bir arada olduğu setler bulunmaktadır. Farklı modellerde sukulent tohumları tercihinize göre kapınıza kadar getirilmektedir. Evinizde veya tanıdığınız birinde sukulent varsa yaprağını koparıp toprağa bırakmanız durumunda da yeni sukulent bitkileri elde edebilirsiniz. 

 Sukulent Tohumu Nasıl Ekilir? 

 Sukulent dikmek için önemli olan iki şey saksı seçimi ve toprak seçimi önemlidir. Öncelikle toprağın temiz olduğundan emin olmalısınız. Saksının altı delikse bir şey yapmanıza gerek yoktur eğer ekeceğiniz kapta delik yoksa altına 2-3 santimlik çakıllarla dökmelisiniz. Daha sonrasında toprağı dökün. Tohumları serpme yöntemi ile toprağın her tarafına yaymalısınız. Daha sonrasında üzerine su dökebilir veya suya bitki besleyici ekleyerek o suyla sulayabilirsiniz. Daha sonrasında çimlenene kadar üstü kapatılarak güneş görmeyecek bir yere bırakmalısınız. 

 Sukulent Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? 

 Sukulentler süs bitkisi olarak bilinmektedir bu nedenle kapalı ev ortamlarında ekim işlemi yapılmaktadır. Sukulent ekmek için ev ortamında belirli bir zaman yoktur. Yılın istenilen ayında ev ortamında sukulent dikilebilmektedir. Sukulentler ilkbahar ve yaz aylarında dikilmesi sukulentlerden daha hızlı ve verimli bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Sukulentinizi çoğaltmak istiyorsanız ilkbahar ve yaz ayları bu işlem için en uygunudur. 

 Sukulent Tohumu Kaç Günde Çimlenir? 

 Sukulentler saksıya uyumuna göre ortalama 10 gün sürede ortama alışır ve çimlenmeye başlar. Bu süre koyulduğu kaba toprak çeşidine ve toprağın yapısına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Sukulentler güneşi pek sevmedikleri için saksının güneş ışığını sürekli görüp görmemesi de bu süreyi değiştirecek etkenlerdendir. Sukulente iyi bir ortam ve rahat bir saksı sağlandığında en fazla 10 gün içerisinde güzel bir görünüme sahip olmaya başlayacaktır. 

 Sukulent Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır? 

 Sukulentler güneş ışığı pek sevmemekle birlikte odunsu yapıda olmalarından dolayı suyu da pek sevmemektedirler. Sukulentler haftada en fazla bir kez sulanmalıdır. Dayanıklı bir bitki olduğu için bir hafta aralıklarla sulamak bitkinin sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Daha fazla sulama bitkiye zarar verebilmektedir. Bitkinin çok nadir sulanması da zamanla bitkiyi yoracaktır. Haftada bir sulamak bitkiyi sağlıklı ve güzel tutacaktır. 

 Sukulent Tohumu Nasıl Saklanır? 

 Sukulent tohumları küçük siyah boncuklara benzemektedir. Bu tohumları en kolay saklamanın yolu hava geçirmeyen bir kutuda saklamaktır. Hava geçirmeyen kutu yerine şeffaf kilitli poşetlerde de saklanabilmektedir. Kutuyu veya poşeti koyacağınız mekanda oldukça önemlidir. Tohumun bozulmaması için kutuyu veya poşeti rutubetsiz ve serin bir ortamda saklamanız gerekmektedir. Sukulent tohumlarına kolaylıkla bir şey olmasa da uygun koşullarda saklanmadığında bozulabilmektedir.

 

False