GeriBeslenme Önerileri Saray usulü halka tatlısı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saray usulü halka tatlısı

Saray usulü halka tatlısı

"Hepimizin bayılarak yediği halka tatlısının bir de saray usulünü denemeye ne dersiniz?"

Malzemeler

2,5 su bardağı un
2 su bardağı su
50 gram margarin
3-4 yumurta
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı
Tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay kaşığı irmik

Şerbeti için

3,5 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

Yapılışı

İlk olarak tozşeker, su ve limonla şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Daha sonra, tatlının hamuru için su, yağ, tuz, tozşeker tencereye alınır ocakta yağ eriyinceye kadar karıştırılır. Bu karışıma kısık ateşte un ilave edilerek sürekli karıştırılır. Bu hamur 3-4 dakika pişirilir daha sonra altı kapatılıp, soğumaya bırakılır. Parmak dayanacak sıcaklığa gelince tek tek 3 yumurtayı kırıp elinizle yedirilir. En son irmiği ve nişastayı ilave edip iyice karıştırılır. Daha sonra şanti torbasına doldurup el yağlanarak halka şeklinde sıkılır. Hamurlar soğuk yağın içine alıp kızartılır. Özellikle yağ soğuk olmalı. İkinci kez kızartmak istenildiğinde yağ tekrar soğutulmalıdır. Kızaran tatlılar soğuk şerbete atılır. 3-4 dakika sonra şerbetten çıkarılıp ılık ılık ikram edilir. Bir gün geçtikten sonra tatlılarınız yumuşayabilir.

 

Saray tatlısı tarifi için tıklayın!

False