GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 16. gün yemeği: Kadınbudu Köfte
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 16. gün yemeği: Kadınbudu Köfte

Ramazan Sofrası 16. gün yemeği: Kadınbudu Köfte

"İşte lezzetli bir köfte tarifi daha, Kadınbudu Köfte..."

Malzemeler:

½ kg. Dana kıyması

2 adet orta boy soğan

1 su bardağı haşlanmış pirinç

1 tutam Tuz

1 tutam Kimyon

1 tutam Karabiber

3 adet Yumurta

1 tutam Maydanoz

Un

Sıvıyağ

Hazırlanışı:

Soğanları ince ince kıyın. Tencede sıvıyağda kavurduğunuz kıymanın üzerine soğanları atın. Haşlanmış pirinç, tuz, kimyon, karabiber ve yumurtaları tencereye atın. Üzerine bir tutam kıydığınız maydanozu atın ve iyice yoğurun. Avucunuzda köfteler yapın. Köfteleri unlayın ve ardından yumurtaya bulayarak fritözde kızartın. Pişen köfteleri fritözden alın. Köfteler servise hazır. Afiyet olsun...

False