GeriBeslenme Önerileri Pratik ve Renkli Omletler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pratik ve Renkli Omletler

"Evde yemek olmadığı zamanlarda imdadımıza yetişen yumurta, vitamin ve mineral içeren adeta minik bir dev. Yumurta ile yapabileceğiniz pratik yemeklerin çeşidi bir hayli fazal ama bunlar arasında lezzetiyle sıyrılan biri varki o da omletler."

Farklı malzemelerle yumurta bir araya etirilerek hazırlanan omletler ise hem iştah açıcı hem de daha besleyici oluyor. İşte bizde siler için birbirinden lezzetli ve enerji yüklü üstelik pratik bir şekilde yapabileceğiniz omlet tarifleri hazırladık.

Sosisli omlet
1 kişilik

Malzemesi:
2 yumurta, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 4 sosis, 1 çorba kaşığı tereyağı, 50 gr. küp doğranmış kaşar peyniri, Tuz

Hazırlanışı:
Sosisleri dilimleyin. Yumurtaları bir kaseye kırıp biraz tuz serpin ve iyice çırpın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. 20 cm. Çapındaki teflon tavayı yağlayın. Tavayı hafifçe ısıtıp yumurtalı karışımı dökün ve kısık ateşte pişirin. Tahta spatula ile altının pişip pişmediğini kontrol edin. Çevirip diğer tarafını da pişirin. Üzerine küp doğranmış kaşar peynirini ve sosisleri serpiştirin. Peynir erimeye başlayınca omleti tahta spatula yardımıyla ikiye katlayın. Omleti servis tabağına alıp kıvırcık salata yaprakları eşliğinde servis yapın.

Salamlı ve zeytinli omlet
2 kişilik

Malzemesi:
2 yumurta, 2 dilim salam, 5-6 siyah zeytin, 1 çorba kaşığı tereyağı, Tuz.

Hazırlanışı:
Salamları küçük kareler halinde doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Yumurtaları bir kaba kırıp tu zilave ederek çırpın. Zeytin ve salamları ekelyip karıştırın. Geniş bir tavada tereyağını eritip yumurtalı karışımı ekleyin. Tavayı hafifçe sallayarak karışımın yayılmasını sağlayın. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sebzeli omlet
1 kişilik

Malzemesi:
2 yumurta, 1 çorba kaşığı terayağı, 1 yeşil biber, 1 kırmızı biber, 1 havuç, Tuz

Hazırlanışı:
Bir kaba yumurtaları kırıp tuz ilave ederek çırpın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince şeritler halinde doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin. Tereyağını tavada eritin. Sebzeleri ilave edip hafifçe soteleyin. Çırpılmış yumurtayı ekleyip tavayı hafif sallayarak karışımın yayılmasını sağlayın. Tavanın kapağını kapatıp pişirin. Altı hafif kızarınca omleti çevirin. Birkaç dakika daha pişirip tavayı ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

False