GeriSağlıklı Yaşam Omega 3 kilo aldırır mı verdirir mi? Omega 3 kilo almaya ya da vermeye yardımcı olur mu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Omega 3 kilo aldırır mı verdirir mi? Omega 3 kilo almaya ya da vermeye yardımcı olur mu

Omega 3 kilo aldırır mı verdirir mi? Omega 3 kilo almaya ya da vermeye yardımcı olur mu

"Omega 3 tüketiminin insan sağlığı açısından sağladığı birçok farklı faydanın olduğu söylenebilir. Omega 3 belirli besinlerin içerisinde bulunmaktadır. Bu durumda omega 3 tüketiminin kilo aldırıp aldırmayacağı öğrenilmek istenmektedir. Omega 3 kilo aldırır mı verdirir mi? Omega 3 kilo almaya ya da vermeye yardımcı olur mu ve kullanım alanlarını tüm detayları ile sizler için derledik."

Omega 3 yağ asiti türlerinden birisi olarak bilinmektedir. Bir grup çoklu doymamış yağ asidine omega 3 denildiğini söylemek mümkündür. Yağ asidi olduğu için de kilo aldırdığı düşünülmektedir. Omega 3'ün insan beslenmesinde de oldukça önemli bir rol oynadığı bilinmektedir. Omega 3 tüketiminin tek başına kilo aldırmak ve kilo verdirmek gibi bir etkiye sahip olmadığını söylemek mümkündür.

 Omega 3 Kilo Aldırır mı, Verdirir mi?

 Omega 3 yağ asidi olduğu için kilo aldıracağı düşünülmektedir. Ancak kilo aldırıcı bir etkisinin bulunmadığı söylenebilir. Omega 3 aynı zamanda balık yağı olarak da bilinmektedir. Omega 3 zayıflatmadığı gibi kilo da aldırmamaktadır. Omega 3, bir besin takviyesi olarak kullanılmaktadır. Sağlık açısından da birçok fayda sağladığını söylemek mümkündür.

 Vücudunda yeterli miktarda omega 3 bulunan kişilerin metabolizmalarının daha hızlı çalıştığını ve kilo almayı kolaylaştırıcı bir etkiye sahip olduğu da söylenebilir. Balık yağı tüketiminin aynı zamanda yağ yakımını sağladığı da bilinmektedir. Omega 3 tüketen kişilerin vücuduna daha birçok fayda sağladığını söylemek de mümkündür. Omega3 tüketmenin tokluk hissini artırıcı bir etkiye sahip olduğu da bilinmektedir.

  Omega 3 Kilo Almaya Ya da Vermeye Yardımcı Olur mu?

 Omega 3 yağ asitlerinin düzenli olarak alınmasının kilo aldırıcı bir etkisi bulunmamaktadır. Ancak balık yağının kilo vermek için kullanılmasının bir etkiye sahip olmadığı söylenebilir. Omega 3 yağ asitlerinin vücutta yeterli miktarda bulunması tokluk hissini artırmaya yardımcı olmaktadır. Bu şekilde de zayıflamaya yardımcı olabileceğini söylemek mümkündür.

 Omega 3 tüketiminin kortizol düzeyini düşürdüğü de söylenebilir. Bu durum ise bel yanlarında bulunan yağların yakılmasını kolaylaştırmaktadır. İştahını azaltmak isteyen kişiler vücutlarında yeterli miktarda omega 3 olduğundan emin olmalıdır. Omega 3 tüketmenin kilo aldırıcı bir özelliğe sahip olmadığı bilinmektedir. Düzenli olarak balık tüketen kişilerin dışarıdan omega 3 almasına gerek yoktur.

 Aşırı balık yağı tüketiminin ise sağlık açısından bir takım sorunlara yol açabileceğini söylemek mümkündür. Vücuda fazladan alınan omega 3 ishal, baş dönmesi ve kaşıntı gibi yan etkilere neden olabilmektedir.

False