GeriBeslenme Önerileri Kuru vişne hoşafı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru vişne hoşafı

Kuru vişne hoşafı

"Sıcaklar yaklaşırken, hem lezzetli hem yararlı buz gib ev yapımı vişne hoşafı ne de güzel gider..."

Yapımı kolay, son derece sağlıklı, lezzetli mi lezzetli ev yapımı bu içeceği dilediğiniz kadar yaparak buzdolabınızda saklayabilir, ikramlıklarınız arasına alabilirsiniz.

Malzemeler:

1 kilo kurutulmuş vişne
2,5 bardak şeker
2,5 litre su

Yapılışı:

Vişneler yıkanıp 1,5 saat kadar ılık suda bekletilir. Daha sonra aynı suya şeker ilave edilir. Yarım saat kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Sonrasında buzdolabına alınıp soğutulduktan sonra servis edilir.


False