GeriSağlıklı Yaşam Kefir kilo aldırır mı? yatmadan önce sade, çilekli ve meyve aromalı kefir içmek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kefir kilo aldırır mı? yatmadan önce sade, çilekli ve meyve aromalı kefir içmek kilo yapar mı

"Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve sağlıklı tutma konusunda kefir önemli bir yer taşır. Özellikle birçok farklı bakteride mikrop ile benzeri hastalıklar konusunda bünyeyi güçlendirir. Ancak aynı zamanda kilo problemi yaratıp yaratmayacağını konu hakkında bilgi almaya çalışılmaktadır. Peki, kefir kilo aldırır mı? Yatmadan önce sade, çilekli ve meyve aromalı kefir içmek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Probiyotik yoğurt süt ürünü olarak öne çıkan kefir, bağışıklık sistemini güçlendirmede en önemli besin kaynakları içerisinde gelir. Özellikle içeriğinde yüksek oranda yararlı bakteriler bulunur. Aynı zamanda sindirim konusunda yine oldukça etkili bir kaynak olarak öne çıkar. Tabii tüm bu yararları ile beraber, aynı zamanda kilo problemi söz konusu olup olmadığı merak edilir.

 Kefir Kilo Aldırır mı?

 Sindirimi kolaylaştırma özelliği olması ile beraber kefirin kilo aldıracağını söylemek Pek doğru değil. Zira özellikle kefir vücuda yüksek oranda kalori girmesine engel olan bir yapıya sahiptir. Bu doğrultuda tam anlamı ile kilo verdirici bir etki yarattığını ifade etmek mümkün. Bu sebepten dolayı diyette mutlaka öğün içerisinde yer alması gerekir. İçeriğindeki sağlıklı mineral yapıları ile beraber vücudu korurken, kilo vermeye de yardımcıdır. Sade olması ile beraber aynı zamanda birçok farklı çeşit üzerinden lezzeti bulunduğunu söylemek gerekir. Tabii bunların da yine kilo aldırıp aldırmayacağı merak konusudur.

 Yatmadan Önce Sade Kefir İçmek Kilo Yapar mı?

 Özellikle söz konusu diyet olduğu zaman günümüzde kefir yaygın olarak kullanılır. İçeriğindeki özel yapısı ve mineral etkisi eşliğinde ciddi anlamda bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Bununla beraber yararlı bakteriler sayesinde dış zararlara karşı koruma sağlar. Sindirim özelliği sayesinde kilo problemlerine karşı da etkilidir. Tabii yatmadan önce sade kefir içmenin kilo yapıp yapmayacağı merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Bu doğrultuda herhangi bir kilo yapmayacağını söylemek gerekir. Günün herhangi bir öğününde sade kefir tüketmek mümkündür. Böylece sağlıklı bir şekilde kilo verme imkanı elde edilirken, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirmek olanağı sağlanır.

 Yatmadan Önce Çilekli ve Meyve Aromalı Kefir İçmek Kilo Yapar mı?

 Kefir sade olması ile beraber çilekli ve meyve aromalı olarak da tüketilir. Tabii bu konuda yatmadan önce çilekli veya özellikle meyve aromalı kefir içmenin kilo problemi yaratıp yaratmayacağını merak ediyor. Aynı şekilde sindirimde önemli olması ile beraber, herhangi bir kilo zararı teşkil etmeyeceğini söylemek mümkün. Fakat yine de içeriğinde meyve araması ya da çilek olması, biraz daha kalori etkisi yaratabilir.

 Çok fazla olmasa bile sade kefire göre çilekli veya aromalı kefir türlerinin kilo etkisi yapabileceğine dikkat etmek gerekir. Tabii yine de buna çok fazla bir etki yaratmayacağını da söylemek mümkün. Yani genel olarak yatmadan önce dengeli bir şekilde çilekli veya aromalı kefir tüketilebilir.

 

False