GeriSağlıklı Yaşam Kaju kilo aldırır mı? diyette yetişkine ve küçük bebeğe kaju yenmesi kilo aldırır mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaju kilo aldırır mı? diyette yetişkine ve küçük bebeğe kaju yenmesi kilo aldırır mı

Kaju kilo aldırır mı? diyette yetişkine ve küçük bebeğe kaju yenmesi kilo aldırır mı

"Kaju çok değerli bir antioksidan, vitamin ve sağlıklı yağ kaynağı bir besindir. İçindeki bulunan lif oranı çok düşük olup kalorisi ise yüksektir. Çok besleyici bir yemiş olan kaju, özellikle de diyetteki kişileri uzun süre tok tutmaya yardımcı olur. Kaju kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik."

Kaju, çok değerli bir vitamin, antioksidan ve sağlıklı yağ kaynağı olan bir besindir.

 Kaju Kilo Aldırır mı?

 Kaju, içeriğinde bulunan lif oranı oldukça düşük olup kalorisi ise çok yüksektir. Çok besleyici bir yemiş olan kaju, özellikle de diyet yapan kişileri uzun süreler tok tutmaya yardımcı olur. Aynı zamanda kajunun içinde bulunan sağlıklı yağlar da kilo verme sürecine katkı yapar. Burada dikkat edilmesi gereken konu ise, tüketilen kaju miktarıdır. Her besinde olduğu gibi kaju tüketiminde de aşırıya kaçmamak gerekir. Çünkü kajunun fazla miktarda tüketilmesi kilo vermeye değil aksine kilo almaya neden olur.

 Diyette Yetişkine ve Küçük Bebeğe Kaju Yenmesi Kilo Aldırır mı?

 Kaju, kendine özgü bir aroması ve tadı olduğu için çok sevilen kuru yemişler arasında yerini alıyor. Genellikle vegan beslenme için sıkça tercih edilen kajunun tüketicisi oldukça fazladır. Bu nedenle de her sene çok miktarda tüketilir.

 Portekizlilerin 16. yüzyılda coğrafi keşif için çıktıkları Brezilya seyahatinde, kaju ağacını keşfetmeleri sonucunda, kaju ağacı ile tanıştı. Ana vatanı, Brezilya olan kaju ağacı, genellikle tropik bir meyve ağacı olma özelliğine sahiptir. Bu tropikal meyvenin ise, 100 gramında yaklaşık olarak 553 kalori bulunur. Aynı zamanda yaklaşık olarak 33 gram karbonhidrat, 44 gram yağ ve 18 gram protein içerir. Kaju, vücut için gerekli olan pek çok besin ve vitamini kendi bünyesinde barındırır. Vücuda pek çok faydası bulunan kajunun çok fazla miktarda tüketilmesi vücuda zarar verir. Bu nedenle de kajunun yeteri kadar tüketilmesi gerekir.

 Kajunun vücuda pek çok faydası vardır. Çok zengin bir içeriğe sahip olduğu bilinen kaju, diş ve göz sağlığına da iyi gelir. Zeka ve beyin gelişiminde de çok önemli bir yere sahiptir. Kaju büyük küçük herkes tarafından tüketilir. Kajunun, kuru yemiş olarak tüketilmesi halinde, kilo aldırıp aldırmadığı konusu sıkça araştırılıyor. Diyet listeleri içinde kapıya yer verirken mutlaka kalorisine de bakmak gerekir.

 Kaju ağacının doğal yetişme koşullarına bakıldığında; yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık geçen Hindistan, Brezilya ve Afrika kıtasında bulunan ülkelerde yetiştiğini söylenebilir. Besin değerlerine bakıldığında ise, 100 gram kajunun yaklaşık olarak 44 gram yağ, 18 gram protein, 30 gram karbonhidrat ve az miktarda sodyum ve potasyum da içerir. Bu besinlerin kalori bakımından değeri ise yaklaşık olarak 553 kalori içerir. Normalde faydalı sağlığa faydalı olan kaju, doğru tüketilmediği zaman, istenmeyen kilo sorunlarına da neden olabilir.

False