GeriKadın Sağlığı Kadınlarda Kasık Ağrısı Ve Akıntı İle Mide Bulantısı Hamilelik Belirtisi Midir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınlarda Kasık Ağrısı Ve Akıntı İle Mide Bulantısı Hamilelik Belirtisi Midir?

Kadınlarda Kasık Ağrısı Ve Akıntı İle Mide Bulantısı Hamilelik Belirtisi Midir?

"Kadınlarda kaşık ağrısı ve mide bulantısı kimi zaman gebelik belirtisi olarak görülüyor. Gebelik döneminde kadınlarda görülen en erken belirtiler arasında kasık ağrıları yer alıyor. Bu ağrıların asıl nedeni ise, bağırsak, rahim, iç organların genişlemesi de olabilir. Kadınlarda kasık ağrısı ve akıntı ile mide bulantısı hamilelik belirtisi midir sizler için derledik."

Kadınlarda kasık ağrıları, çoğu zaman hamileliğin ilk belirtisi olarak ortaya çıkar. Rahim, bağırsak ve iç organların genişlemesi sonucunda oluşan baskı nedeni ile kasık ağrıları meydana gelir.

Kadınlarda Kasık Ağrısı ve Akıntı ile Mide Bulantısı Hamilelik Belirtisi midir?

Her bel ağrısı ve kasık ağrısı hamilelik belirtisi olarak görülmez. Fakat bazı durumlarda ise, kaşık ağrılarının hamileliğin erken belirtisi olduğu bilinir. Hamileliğin dördüncü ve beşinci haftalarında kasık ağrıları meydana gelir. Bunun asıl nedeni ise, embriyonun artık rahmin iç duvarına geçmesinden kaynaklanır. Bu nedenle kasık sancısı da hamilelik belirtisi olabilir. Ama, her kasık sancısının nedeni aslında gebelik değildir. Hamile olup olmadığınızı anlamak için öncelikle test yapmanız gerekir. Eğer sonuç pozitif ise yaşadığınız kasık sancısı beklenen ve olağan bir durumdur.

Hamilelik belirtileri, ne kadar bazı istisnalar olsa da pek çok kadında aynı şekilde görülür. Bu belirtilerin sıklıkları ve süreleri değişiklik gösterebilir. Belirtiler her ne kadar bazı istisnalar olsa da çoğu kadında aynı şekilde görülür. Ayrıca bazı kadınlar regl öncesi dönem ile hamilelik belirtilerini karıştırabilir. Ama hamileliğin en önemli belirtisi adet (regl) döneminde görmez.

En fazla şüphe uyandıran hamilelik belirtisi ise, adet (regl) döneminde adet görmemektir. Ama yorgunluk, bulantı, artmış vajinal akıntı ya da göğüslerde gerginlik hissi de hamileliğin en önemli belirtileri arasında yer alır. Bunun dışında gebeliğin yeni yeni oluştuğu dönemde de kadınların vücudunda bazı önemli değişiklikler meydana gelir. Pek çok kadın ise, bu dönemde hamile olduğunu tahmin edebilir.

Hamilelik Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Olur?

Hamilelik belirtilerini gösteren vücut hareketleri çok belirgin olsa da her hamilelik belirtisi, genellikle gebe olduğunuzu kanıtlamaz. Bunun için de birden fazla belirti görüyorsanız hemen doktora danışmanız ve doktor kontrolünde gerekli testleri yaptırmanız gerekir. Adet gecikmesi, hassasiyet, memelerde dolgunluk ve baş dönmesi, kanama, bayılma, kasık ağrısı ve karnın alt kısmında şişkinlik, mide bulantısı ya da akıntı, sık idrara çıkma en erken hamilelik belirtilerinin de başında gelir. Gebelik süresi, belirtileri ve sıklığı her kadında bazı farklılıklar gösterebilir. Bazı anne adayları hamileliğin ilk belirtilerinin büyük kısmını yoğun şekilde yaşarken, bazıları ise sadece birkaçını kısa bir süre hisseder.

Hamilelik belirtileri adet gecikmesi yaşandıktan sonra ortaya çıksa da pek çok anne adayında gebelik belirtilerinin başlaması biraz daha ilerleyen bir zamanda yaklaşık gebelik 6-7 haftalık olduğu zaman olur. Erken hamilelik döneminin ağrıları ise adet kramplarına yakın bir histir. Uterus uzaması ve embriyo implantları ile birlikte kramplar hamilelik döneminde oldukça uzun sürebilir. Bu ağrılar ise, aynı zamanda sırt ağrısını ve baş ağrısını da tetikler.

Erken hamilelik belirtilerinden şüphelenmek için adet gecikmesinin üzerinden ortalama olarak 1 hafta kadar geçmesi gerekir. 1 haftalık hamile olan kişilerde aynı zamanda yiyeceklerin kokusundan baş ve sırt ağrıları, tiksinme, yeme isteğinde artış, mide bulantısı, göğüslerde şişlik, yorgunluk, kusma, daha fazla idrara çıkma, tat alma duyusunda bazı değişiklikler de görülebilir.

Hamileliğin en erken belirtileri şu şekilde meydana gelir;

Adet gecikmesi,

Kasık ağrısı,

Vajinal akıntı ve lekelenmeler,

Göğüslerde hassasiyet,

Vücutta şişkinlik ve ödem,

Halsizlik ve uyku hali,

Koku hassasiyeti, mide bulantısı,

Sık idrara çıkma,

Duygusal dalgalanmalar,

Vücut ısısının artması.

 

False