GeriBitki Bakımı Ispanak Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Ispanak Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ispanak Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Ispanak Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

Ispanak Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Ispanak Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

"Herkesin sevdiği birçok farklı bitki vardır. Bu bitkileri yetiştirmek ise oldukça zevkli bir iştir. Faydalı olan ve sevilen bir bitki ise ıspanaktır. Sizler için Ispanak tohumu nasıl ve zaman ekilir? Ispanak tohumu nasıl olur ve nereden alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar. "

Ispanak, koyu yeşil renkte ve yaprağı etli olan otsu bir bitkidir. Ayrıca yaprakları genellikle oldukça parlaktır. Dünyanın birçok farklı noktasında zevkle tüketilen faydalı bir bitkidir. Bu bitkinin bilimsel adı ise Spinacia oleracea olarak bilinmektedir. Sağlık için oldukça yararlı olan bu bitki düzenli olarak tüketilmelidir. Ispanak tohumu sayesinde çok güzel ıspanaklar yetiştirebilirsiniz. 

Ispanak, küçüğünden büyüğüne herkesin sevdiği ve birçok farklı yemeği yapılan bir bitkidir. O yüzden birçok evde ıspanak bulunmaktadır. Ispanak yetiştirenlerin sayısı da her geçen gün artmaktadır. 

Ispanak Tohumu Nedir? 

Ispanak tohumu soğuğa dayanıklı olan oval şeklinde bir tohum çeşididir. Dikenli ve dikensiz olmak üzere ikiye ayrılan ıspanak tohumu yalancı bir meyve olarak adlandırılmaktadır. Ispanak tohumu ekimi yapılan bölge ise oldukça çoktur. Nemli bölgelerde yapılan ıspanak tohumu ekimi daha başarılı sonuçlar vermektedir. 

Ispanak Tohumu Nasıl Olur? 

 Ispanak tohumu kahverengi, bej ve yeşilimsi renkte olabilen bir tohumdur. Küçük parçalardan oluşan bu tohumun oldukça yaygın bir kullanım alanı vardır. Ispanak yetiştiriciliği yapan çok sayıda bölge bulunmaktadır. Ispanak tohumunun kaliteli olması elde edilecek ürün için oldukça önemlidir. Kaliteli bir ıspanak tohumu sayesinde elde edilen ürünler son derece iyi bir yapıda olmaktadır. 

 Ispanak Tohumu Nereden Alınır ve Bulunur? 

 Ispanak tohumunu internet üzerinden alma şansınız bulunmaktadır. Birçok internet sitesi ıspanak tohumu satışı yapmaktadır. Ayrıca bahçe işleri ile ilgili satış yapan yerlerden bu tohumu kolaylıkla bulabilirsiniz. Ispanak tohumunun satışının yapıldığı yerlerin sayısı oldukça fazladır. O yüzden bu tohumu bulmanız kolay olacaktır. Birçok noktada ıspanak tohumu satışı yapan yer bulabilirsiniz. 

Ispanak Tohumu Nasıl Ekilir? 

 Ispanak tohumu, toprağa serpilerek ekilen bir tohumdur. Toprağa serpilen ıspanak tohumlarının üzeri toprakla kapatılır. Ardından kapatılan toprak iyice karıştırılır. Ispanak tohumlarını yaklaşık olarak 2 cm derinliğe ekmenizde fayda vardır. Ispanak tohumlarının üzerinin açık kalmamasına mutlaka özen gösterin. Açık kalan ıspanak tohumları verimsiz olacağı için sonuç kötü olur. O yüzden tohumların üzerini toprakla iyice örtmeniz gerekmektedir. 

Ispanak Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? 

 Ispanak tohumları genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarına ekilmektedir. Bu aylarda ıspanak tohumlarını dikebilirsiniz. Zaman zaman yaz aylarında da ekildiği görülmüştür. Ancak, yaz aylarının sıcak geçtiği bölgelerde ilkbahar veya sonbahar aylarında ekilmesi daha uygun olacaktır. Ispanak tohumu için ilkbahar ve sonbahar aylarının tercih edilmesi üretimin daha iyi olmasına yardımcı olacaktır. 

Ispanak Tohumu Kaç Günde Çimlenir? 

 Ispanak tohumunun çimlenmesi 8-12 gün arsında değişmektedir. Ekilen Ispanak tohumları bu süre sonrasında çimlenir ve yetişmeye başlar. Çimlenen ıspanak tohumlarını iyi bir şekilde bakmanız gerekmektedir. Bu sayede verimli bir üretim yapabilirsiniz. 

Ispanak Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır? 

 Ispanak tohumu nemli ortamları seven bir tohumdur. O yüzden düzenli olarak sulamakta fayda vardır. Ektiğiniz tohumların sulamasını kesinlikle aksatmayın. Ispanak genellikle yağmurlama yöntemiyle sulanmaktadır. Bulunulan bölgeye göre toprağın nemli kalacağı kadar düzenli olarak sulama yapabilirsiniz. Sulama zamanlarını ihtiyaca ​​​​ göre kendiniz belirleyebilirsiniz. Kuru ortamı sevmeyen ıspanak tohumunu sulamayı sakın ihmal etmeyin. Düzenli sulama ile çok iyi ürünler elde edebilirsiniz. 

Ispanak Tohumu Nasıl Saklanır? 

 Ispanak tohumunu paketlenmiş şekilde saklamak oldukça önemlidir. Tohumun kalitesini bozmamak için ekim yapılacağı zaman bu paketleri açmanız gerekmektedir.

False