GeriEvcil Hayvanlar İşık Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? İşık Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İşık Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? İşık Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

İşık Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? İşık Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

"Görsel açıdan ilginç ve aynı zamanda korkutucu balık türlerinden biri olarak Işık balığı öne çıkar. Birçok farklı film ya da efsaneye konu olmuş olan bu balık hakkında internet üzerinden bilgi almaya çalışılmaktadır. Peki, ışık balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi? Işık balığı türleri ve nerede yaşar detayları ile derledik."

Aynı zamanda fener balığı olarak da bilinen Işık balığı, okyanusların en ilginç balık türleri içerisinde yer alır. Farklı avlama teknikleri ve aynı zamanda türlere sahip özel deniz canlıları arasında gelmektedir.

Işık Balığı Nedir?

Işık balığı fener balığı olarak ifade edilir lophiidae familyasına ait bir deniz canlısıdır. Özellikle gözünün ön kısmına doğru, ‘feneri’ üzerinden kendine bir ışık yaratma imkanı elde eder. Bu da avlanma ve yolunu bulma konusunda oldukça önemlidir. Dünyanın birçok farklı bölgesinde yaşayan ışık balığı, ayrıca oldukça fazla sayıda türe sahiptir.

Işık Balığı Özellikleri Nelerdir?

Işık balığı vücudu yassı ve büyük bir kafası olan balık türleri içerisinde gelir. Aynı zamanda oldukça büyük ağzı bulunması ile beraber, yüzünü ön kısmına inen ışıkları bulunur. Sırtında ise yüzgeçleri ile beraber dikenleri yer alır. Bu dikenlerden biri oldukça uzundur ve ağız kenarına doğru sarkar. Farklı bakteriler ile simbiyoz bir yaşam sürmesi sayesinde, onların yarattığı ışığı değişik amaçlarda kullanır.

Işık Balığı Eti Yenir mi?

Işık balığı aynı zamanda fener balığı olarak bilinir ve yenir. Hatta oldukça lezzetli bir tada sahip olmasının yanı sıra, pişirdikten sonra bile hala beyaz ve sağlam kalır. İspanya ve İtalya gibi önemli şehirler başta olmak üzere, dünyanın birçok farklı yerinde yoğun olarak tüketilir.

Işık Balığı Türleri Nelerdir?

Işık balığı yüzlerce türe sahip olan balık türleri içerisinde gelmektedir. Ana tür olarak ise L. piscatorius türü içerisinde bulunduğunu ifade etmek mümkün. Bu doğrultuda fiziksel özellikleri, yaşam alanları ve avlama teknikleri kapsamında değişkenlik gösterir. Aynı zamanda renkleri ve boyutları kapsamında da pek çok türü olduğunu ifade etmek mümkündür.

Işık Balığı Nerede Yaşar ve Bulunur?

Işık balığı Atlas okyanusunda yaşamını sürdüren önemli balık türleri içerisinde gelir. Türkiye'de ise Akdeniz ve Ege ile beraber Marmara Denizi'nde yaşamlarını sürdürürler. Daha çok ılıman ve sıcak iklimleri tercih etmeleri ile beraber, kıyı alanlarda yer alırlar. Yoğun olarak avlanan ve ayrıca lezzetli bir şekilde tüketilen balık türleri içerisinde olduğunu ifade etmek gerekir. Genel olarak denizin bulundukları bölge itibariyle taban kısımlarında yaşamlarını sürdürürler.

Işık Balığı Nasıl Beslenir?

Işık balığı önünde yer alan ışıkları kullanmak suretiyle, etrafına aydınlık yayarak avlarını yakalarlar. Özellikle simbiyoz bir yaşam sürdürdüğü bakteriler sayesinde Işık elde eder. Bu Işıklar ile gece karanlıkta ağlarına hemen görür ve onların hızlı bir şekilde yakalar. Bu yönüyle hem avantajlı hem de oldukça yetenekli deniz avcıları içerisinde geldiğini ifade etmek mümkün. Aynı zamanda kendinden küçük birçok farklı deniz canlısını tüketen bir balık türüdür.

Işık Balığı Ne Kadar Süre Yaşar ve Ömürleri Ne Kadardır?

Dünyanın en özelliğiniz canlı türleri içerisinde Işık balığı gelmektedir. Aynı zamanda fener balığı olarak da bilinen bu özel canlı türü, ortalama 20 yıl kadar yaşama kapasitesine sahiptir. Hem dişi hem de erkek olarak orta şekilde bu zaman içerisinde yaşamını sürdürebilir. Tabii yaşam koşulları, beslenme ve daha birçok unsur kapsamında yaşam ömürleri değişkenlik göstermektedir. Ancak bunun dışında ortalama 15 ila 20 yıl gibi bir hayat süreleri olduğunu ifade etmek gerekir.

False