GeriBeslenme Önerileri İrmiğin en leziz hali!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İrmiğin en leziz hali!

İrmiğin en leziz hali!

"Yemekten sonra damağınızı yumuşatacak hafif bir tatlı arıyorsanız, ıspanaklı irmik tatlısı tam size göre! Aynı zamanda özel günlerinizde misafirlerinize de ikram edebilir, mevsim meyveleriyle sunabilirsiniz…"

Ispanaklı irmik tatlısı

Gerekli malzemeler:

4 su bardağı su, 2 paket vanilya, 2 çay bardağı su, 15 yaprak ıspanak, 10 yemek kaşığı toz şeker, 6 yemek kaşığı irmik, 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için:
2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı kakao, 5 yemek kaşığı toz şeker, 50 gr bitter çikolata.

Süslemek için:
File antep fıstığı, mevsim meyveleri.

İrmiğin en leziz hali

Hazırlanışı:
Ispanak yapraklarını bir miktar sıcak su ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirin ve tencereye alın. İrmik, şeker, vanilya, nişasta ve sütü ekleyip karıştırarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız karışımı su ile hafifçe ıslatılmış bir kaba aktarın. Oda ısısına gelince bir kaba alarak 1 saat soğutun. Süt, kakao, un, şekeri karıştırın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ıspanaklı tatlının üzerine dökerek yayın. Birkaç saat buzdolabında soğutun. Dilimleyip üzerini süsleyerek servis yapın.

Mahmure.com Kanalları Editörü: Burcunur Yılmaz

False