GeriKadın Sağlığı Gıdalar çocuk sağlığını tehdit ediyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gıdalar çocuk sağlığını tehdit ediyor

"Çiftçilerin bilinçsiz tarım ilaçları kullanması, gıdalarda kanserli madde birikmesine yol açıyor."

Uzmanlar, bu nedenle organik tarımın teşvik edilmesi gerektiğini, aksi takdirde özellikle çocuklarda kanser vakalarının hızla artacağını söylüyorlar.Gıdalardaki kanser yapıcı maddeler, özellikle bağışıklık sistemi tam olarak gelişmeyen bebekleri ve çocukları çok fazla etkiliyor. Ankara Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Yönetim Kurulu Başkanı ve Pediatrik Hemetolog Dr.Üstün Ezer, günümüzde gıdalarda bulunan kanser yapıcı kimyasal maddelerin 1986'da Çernobil'de meydana gelen faciadan daha büyük tehlikeye yol açabileceğini söyledi. Bazı gıdalarda bulunan kanser yapıcı maddelerin, bebekleri ve çocukları çok çabuk etkilediğini söyleyen Dr. Ezer, 'Özellikle bebeklerin ve çocukların tükettiği besinlerde kanser yapabilen kimyasal maddeler kontrolsüz bir şekilde yer alıyor' uyarısında bulundu.Ekolojik denge bozuldu Dr.Üstün Ezer, önümüzdeki yıllarda çocuklarda kanser vakalarının hızla artmasından endişe edildiğini, bunun için ciddi önlem alınması gerektiğini de sözlerine ekledi. 0-2 yaş grubu çocukların beslenmesinde anne ve babalardan daha dikkatli olmalarını isteyen Dr. Ezer, son yıllarda çiftçilerin bilinçsiz bir şekilde tarım ilacı kullanması sonucu ekolojik dengenin bozulduğunu anlattı. Bunun, gıdalarda da kanserli maddelerin birikmesine yol açtığını söyleyen Dr. Üstün Ezer, 'Tarım ilaçlarının etkisi anne sütüyle bebeğe bulaşabiliyor. Bu nedenle emziren anneler de yedikleri gıdalara çok dikkat etmelidir' diye konuştu. Dr. Ezer, Avrupa'da giderek yaygınlaşan organik tarımın ülkemizde de teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

False