GeriKültür Sanat En İyi Psikiyatri Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Psikiyatri Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi Psikiyatri Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Psikiyatri filmlerinde şizofreni, obsesyon ve paranoya gibi kişilik bozuklukları ele alınır. Bu tür sendromların yol açtığı dramatik sonuçlar senaryonun temelini oluşturur. Sadece dram değil, polisiye, gerilim ve aksiyon türündeki filmlerde de psikolojik hastalıklara yer verilir. Sinemaseverler için en çok izlenen ve beğenilen psikiyatri filmlerini derledik."

 Ülkemizde çekilen psikiyatri filmleri ve yönetmenleri şunlardır:

 1- Beyza'nın Kadınları - Mustafa Altıoklar

 2- Korkuyorum Anne - Reha Erdem

 3- Kaygı - Ceylan Özgün Özçelik

 4- Gölgesizler - Ümit Ünal

 5- Büyük Yalnızlık - Yavuz Özkan 

 En Çok İzlenen Psikiyatri Filmleri Listesi ve Önerileri 

 1- Glass / Cam 

  1. Night Shyamalan'ın Ölümsüz serisinin 3. ve son filmi olan Glass, 2019 yılında gösterime girdi. Kişilik bölünmesi sendromu olan Kevin Wendell Crumb'ın yaşadıklarını merkezine alan filmde Samuel L. Jackson, Bruce Wills, James McAvoy, Sarah Paulson ve Anya Taylor Joe başrolü paylaşan isimler arasında yer alıyor. 

 2- Analyze This / Anlat Bakalım 

 Orta yaş bunalımına giren bir mafya babası, sorunlarını çözmek için bir psikoloğa başvurur. Psikolog, mafya babasının öfke sorununa çözüm yolları arasa da ikilinin arasındaki iletişim gün geçtikçe çıkmaza girer. Robert De Niro ve Billy Cyrstal'in baş rolde oynadığı film, 1999 yılının en çok izlenen yapımlarından biri oldu. 

 Filmin ikincisi ''Analyze That'' (Anlatamadım mı) 2002 yılında vizyona girdi. Her iki filmin yönetmenliğini daha çok komedi filmleriyle tanıdığımız Harold Ramis üstlendi. 

 3- A Beautiful Mind / Akıl Oyunları 

 Sylvia Nasar'ın çok satan romanından beyazperdeye uyarlanan Akıl Oyunları ünlü matematikçi John Forbes Jr. Nash'in hayat hikayesi anlatılıyor. En İyi Film, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Yönetmen dalında Oscar'a layık görülen Akıl Oyunları, şizofren bir matematik profesörünün hem bilimsel çalışmalarını hem de özel yaşamını mercek altına alıyor. 

 Russel Crowe'n Jr. Nash karakterine hayat verdiği filmde ünlü oyuncuya Jennifer Connelly, Ed Harris, Paul Bettany ve Christopher Plummer eşlik ediyor. Imdb Top 250 listesinin 149. sırasında yer alan filmin IMDB puanı 8.2'dir. 

  4- Obsession - Takıntı 

 Michael Courtlands'in eşi ve çocuğu kaçırılır. Michael, polislere haber verir. Polislerin düzenlediği kurtarma operasyonunda çocuk ve kadın ölür. Michael yıllar sonra eşine çok benzeyen bir kadınla karşılaşır. Çift evlenir. Ancak Michael, yeni evlendiği kadına eski eşinin adıyla hitap eder. Bununla da yetinmeyip yeni eşine, eski karısıymış gibi davranmaya başlar. 

 Senaryosunu Brian De Palma ve Paul Schrader'in yazdığı Obsession filmi 1976 yılında vizyona girdi. O dönem çekilen en iddialı psikiyatrik filmlerden biri olan Obsession, En Özgün Senaryo dalında Akademi Ödülünün sahibi oldu. 

 5- Shock Corridor / Şok Koridor 

 İdealist bir gazeteci bir akıl hastanesinde işlenen cinayeti çözmek için deli numarası yapar. Bu sayede hastaneye girmeyi başaran gazetecinin araştırmaları derinleştikçe hastane yetkilileri hakkında şok edici bilgilere ulaşır. 

 1963 yılında vizyona giren Şok Koridor filmin oyuncu kadrosunda Gene Evans, Peter Breck, Constance Tewis ve James Best yer alıyor. 

 6- Girl Interrupted - Aklım Karıştı 

 Senaryosunu Susanna Kaysen, James Mangold ve Lisa Loomer'ın yazdığı Aklım Karıştı, bir akıl hastanesinden kaçmaya çalışan iki kadının yaşadıkları anlatılıyor. Winona Ryder, Angelina Jolie, Brittany Murphy ve Elizabeth Moss gibi ünlü oyuncuların yer aldığı filmin çekimleri ABD'nin Hanover şehrinde gerçekleşti. 

 Winona Ryder'a En İyi Yardımcı Oyuncu dalında Oscar ödülü getiren Aklım Karıştı filmi, dünya genelinde yaklaşık 50 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

 

False