GeriKültür Sanat En İyi Nostaljik Filmler - En Çok İzlenen Yerli, Yabancı, Fantastin, Kült Filmler Listesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Nostaljik Filmler - En Çok İzlenen Yerli, Yabancı, Fantastin, Kült Filmler Listesi

En İyi Nostaljik Filmler - En Çok İzlenen Yerli, Yabancı, Fantastin, Kült Filmler Listesi

"Günümüzde sinema filmi olarak vizyona giren çok sayıda yapımın olduğu görülmektedir. Bu filmlerde son teknolojilerden yararlanıldığı herkes tarafından bilinmektedir. Eski yıllarda ise o zamanın şartlarına göre birçok farklı film çekilmiştir. Sizler için en iyi nostaljik filmler - en çok izlenen yerli, yabancı, fantastik, kült filmler listesi gibi merak edilenleri derledik."

Yerli ve yabancı fark etmeden birçok nostaljik yapımın günümüzde bile halen izlendiği bilinmektedir. Çünkü bu yapımların çekildiği zamanlarda çok büyük teknolojiler yoktu. Ancak yine de bazı filmler çekildiği döneme göre oldukça büyük işler yapmayı başarmıştır. 

En iyi Nostaljik Filmler - En Çok İzlenen Yerli, Yabancı, Fantastik, Kült Filmler Listesi 

Yerli Yapımlar: 

Turist Ömer Uzay Yolunda (1973) 

Dünyayı Kurtaran Adam (1982)

 Badi (1983) 

Yabancı Yapımlar: 

Terminatör 2: Kıyamet Günü (1991) 

The Matrix (1999) 

Mumya (1999) 

Turist Ömer Uzay Yolunda (1973) 

Yerli filmler arasında Turist Ömer filmleri oldukça ilgi gören bir yapıya sahiptir. Sadri Alışık'ın hayat verdiği Turist Ömer karakteri birçok macera ile karşımıza çıkmıştır. Seri olarak çekilmiş olan Turist Ömer filmlerinde en çok Turist Ömer Uzay Yolunda filmi beğenilmiştir. Fantastik öğelerle dolu olan bu yapımda Turist Ömer'in uzaylılar ile yaşadıkları anlatılmaktadır. 

Başrollerinde Sadri Alışık, Erol Amaç, Cemil Şahbaz ve Kayhan Yıldızoğlu gibi isimlerin olduğu film 1973 tarihinde gösterilmiştir.

 Dünyayı Kurtaran Adam (1982) 

En iyi yerli kült filmler arasında bulunan Dünyayı Kurtaran Adam çok farklı sahneleri ile adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştır. Günümüzde bile bu filmin ismi geçtiğinde izlemeyen kişilerde büyük bir merak uyandırmaktadır. 

Filmde iki kahraman Türk savaşçısının maceraları konu edinmiştir. Filmde uzay ve uzaylılarla ilgili birçok tasvirin olduğu görülmektedir. Tabi filmin sahnelerine baktığımız zaman çok büyük abartıları görmek mümkündür. Başrollerde Cüneyt Arkın ve Aytekin Akkaya yer almıştır. 

Badi (1983) 

Ünlü uzaylı filmi olan E.T'nin geçmiş yıllarda yapılmış olan bir versiyonu bulunmaktadır. Bu filmin ismi Badi olarak bilinmektedir. Yanlışlıkla İstanbul'a gelen bir uzaylının mahalledeki çocuklar ile tanışması konu edinmiştir. Filmde Tolga Sönmez, Serdar Sayhan ve Cengiz Sayhan rol almıştır. 

Terminator 2: Kıyamet Günü (1991)

 Sinema tarihine damga vurmuş olan en büyük yapımlardan birisi şüphesiz ki Terminatör filmidir. Günümüzde bile devam filmleri çekilen bu yapımın 1991 yılındaki filmi büyük bir beğeni toplamıştır. Serinin bazı filmlerinde geçmişten bazı filmlerinde ise gelecekten gelen Terminatörler izleyiciyi çok etkilemiştir. Filmin içerisinde bulunan John Connor karakteri üzerinden ilerleyen bu kült film uzun yıllardır hafızalarda yer etmiştir.

 Terminatör 2 filminde Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Robert Patrick ve Edward Furlong yer almaktadır. 

The Matrix (1999) 

Sinema dünyasının en çok konuşulan kült filmlerinin başlarında The Matrix yer almaktadır. Filmdeki Neo karakteri kurtarıcı olarak Morpheus tarafından Zion'a götürülür. Neo, sıradan bir hayat yaşarken özel güçlere sahip olan bir kurtarıcıya dönüşür. En büyük destekçisi ise aşık olduğu Trinity'dir.

 Bu efsane filmde Keanu Reeves, Cariee-Anne Moss ve Laurence Fishburne bulunmaktadır.

 Mumya (1999) 

En iyi mumya filmlerinden olan bu film oldukça ilgi çeken bir yapımdır. Filmdeki fantastik sahneler izleyiciyi memnun bırakacak boyuttadır. Oyuncuların muhteşem performansları ile efsane olan bu film 1999 tarihinde gösterime girmiştir. 

Filmde Richard O'Connell ve Evelyn Carnahan'ın yolları Mısır'da kesişir. Ortaya çıkan bir Mumya bu ikilinin peşine düşecektir. İmhotep olarak bilinen bu mumya uykuda kaldığı yıllar boyunca intikama aç olmuştur. Uyandığı zaman ise durdurulması çok zor olan bir mumyaya dönüşmüştür. Filmde Brendan Fraser, Rachel Weisz ve Arnold Vosloo yer almaktadır.

 

 

 

False