GeriKültür Sanat En İyi Müzik Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Müzik Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi Müzik Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Müzik temalı filmler senaryolarına göre birçok türe ayrılır. Örneğin biyografik filmlerde ünlü müzisyenlerin hayatları anlatılırken, müzikallerde dans gösterileri ön plandadır. İlk müzik filmi 1930 yılında gösterime giren Broadway Melodisi'dir. Bu tür filmlerde senaryo kadar çalan şarkılar da son derece önemlidir. Gelmiş geçmiş en iyi müzik filmlerini detayları ile derledik."

 Türk sinemasında en çok izlenen müzik filmleri şunlardır:

 1- Neredesin Firuze - Ezel Akay

 2- Asiye Nasıl Kurtulur - Atıf Yılmaz

 3- Dokuz Kere Leyla - Ezel Akay

 4- Bir Varmış Bir Yokmuş - İlksen Başarır

 5- Müslüm - Can Ulkay 

 En Çok İzlenen Müzik Filmleri Listesi ve Önerileri 

 1- The Doors 

 Biyografi, dram, müzik türündeki The Doors filmi 1991 yılında gösterime girdi. Val Kilmer'in efsanevi müzisyen Jim morison'a hayat verdiği film, Oliver Stone ve Randall Jansonn yazdı. Val Kilmer, ''The End'' ve ''People Are Strange'' başta olmak üzere birçok The Doors'un birçok şarkısını seslendirdiği filmin

 IMDB puanı 7.2 

 2- Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul 

 Türkiye'deki sinemalarda ''İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek'' adıyla gösterime giren film, Fatih Akın'ın imzası taşıyor. Bir müzik belgeseli olan Köprüyü Geçmek, İstanbul'un kültürel çeşitliliğini ve zenginliğini anlatıyor. Ceza, Duman, Replikas gibi farklı tarzlarda müzik yapan grupların canlı performanslarıyla renk kattığı belgesele Orhan Gencebay da ''Hatasız Kul Olmaz'' şarkısıyla katılıyor.

  3- Chicago

  2002 yılında gösterime giren Chicago, en iyi film, en iyi kostüm tasarımı, en iyi film kurgusu ve en iyi yapım tasarımı dallarında Oscar ödülüne layık görüldü. Hem senaryosu hem de müzikleriyle büyük beğeni toplayan filmin oyuncu kadrosunda Richard Gere, Catherine Zeta Jones, Rene Zellweger ve Dominic West deneyimli isimler yer alıyor.

  Rob Marshall'ın yazıp yönettiği film uluslararası festivallerden 45 ödül kazandı. Kanada'nın Toronto şehrinde çekilen film, yaklaşık 310 milyon dolar gişe hasılatı elde etti ve o zamana kadar en çok izlenen müzikal oldu. 

 4- Music and Lyrics - Söz ve Müzik 

 Hugo Crant ve Drew Barrymore'u buluşturan Söz ve Müzik filmi, gözden düşmüş bir müzisyenin yeniden ünlü olmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Komedi, müzik ve romantik türündeki filmin yönetmenliğini Marc Lawrance üstlendi.

  5- Whiplash

  Müzik filmi denince akla ilk gelen yapımlardan biri olan Whiplash, IMDB Top 250 listesinin 43. sırada yer alıyor. Oyuncuların yüksek performansı, senaryosu ve diyaloglarıyla hafızalara kazınan film, genç bir baterist ile müzik hocasının arasındaki gerilimli ilişkiyi konu ediniyor.

  2014 yılında vizyona giren Whiplas, En İyi Ses Mikyajı ve En İyi Film Kurgusu dalında Oscar'a layık görüldü. Müzik hocası Terence Fletcher'i canlandıran J. K. Simson'a En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar getiren filmin

 IMDB puanı 8.5'dir.

  6- La Vie En Rose - Kaldırım Serçesi

  Fransa, İngiltere, Çek Cumhuriyeti ortak yapımı olan Kaldırım Serçesi, Fransız şarkıcı Edit Piaf'ın yaşam öyküsünü anlatıyor. Marion Cotilard'ın Edith Piaf rolüyle göz doldurduğu filmin çekimleri Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirildi. Marion Cotiollard'a eşlik eden oyuncular arasında Sylvie Testud, Pascal Gregory, Emmanuel Seigner ve Jean Paul Reuve yer alıyor. 

 7- The Music Never Stopped - Müzik Asla Durmaz 

 Senaryosunu ünlü nörolog Oliver Sacks'ın kaleme aldığı Müzik Asla Durmaz filminde, geçirdiği ameliyat sonrası hafızasını kaybeden bir gencin hayata yeniden tutunma çabası anlatılıyor. Müzik terapistinin hafıza üzerindeki mucizevi etkisini gösteren filmin Imdb puanı 7.5

 

 

 

 

False