GeriSağlıklı Yaşam Elma kilo aldırır mı? diyette sabah ve akşam yenen yeşil, sarı, kırmızı ve kuru 1 elma yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elma kilo aldırır mı? diyette sabah ve akşam yenen yeşil, sarı, kırmızı ve kuru 1 elma yemek kilo yapar mı

Elma kilo aldırır mı? diyette sabah ve akşam yenen yeşil, sarı, kırmızı ve kuru 1 elma yemek kilo yapar mı

"Elmanın kilo aldırıp aldırmadığını öğrenebilir ve isterseniz rahatlıkla tüketebilirsiniz. Özellikle içerisinde bulunan vitaminlerden dolayı diyet için uygun olup olmadığı merak edilen besinler arasındadır. Elma kilo aldırır mı? Diyette sabah ve akşam yenen yeşil, sarı, kırmızı ve kuru 1 elma yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Elma, besin değeri merak edilen meyvelerden biridir.

 Elma Kilo Aldırır mı?

 Genelde çiğ olarak yenen elmaların aynı zamanda meyve sularında, keklerde ve turtalarda da tüketildiği bilinmektedir. Elma lif bakımından zengin olduğundan bağırsaklarda bulunan bakterilerin de beslenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda kan şekerini de dengelemesinden dolayı kilo kaybına yardımcı olan bir meyvedir.

 Elma sağlıklı bir C vitamini kaynağı olmasının yanı sıra yaygın bir antioksidan kaynağı olarak da kabul edilir. Elmanın ana minerali potasyum olduğundan sıklıkla tüketilmesi halinde kalp sağlığının da korunmasına yardımcı olur. Elma, yüksek lif oranı ve düşük kalorisi sayesinde kilo aldırmayan, aksine kilo verilmesine yardımcı olan bir besindir. Elmanın ara öğünlerde ya da öğün öncelerinde tüketilmesi kilo vermeye yardımcı olur.

 Elmaların çeşitleri de bulunduğundan hangisinin daha sağlıklı olduğu merak edilmektedir. Orta boy oldukları varsayılırsa ortalama olarak kırmızı elmanın kalorisi 52, yeşil elmanın kalorisi 50, kurutulmuş elmanın kalorisi 300 ve elma suyunun kalorisi de 50 kalori olarak belirlenmiştir. Her gün uzmanlar tarafından en fazla 3 elma yenmesi önerilmektedir. Bu bir alışkanlık halini aldığında kişilerin kolesterolleri düşer ve daha sağlıklı bir cilde de sahip olur. Elmanın cilt etkisinde de büyük bir iyileştirici gücü bulunur.

 Diyette Sabah Ve Akşam Yenen Yeşil, Sarı, Kırmızı ve Kuru 1 Elma Yemek Kilo Yapar mı?

 Diyette elma yenmesinde herhangi bir problem bulunmaz. Fakat hangi elmanın daha sağlıklı ya da az kalorili olduğu da diyet yapan kişilerin merak ettiği konular arasındadır. Yeşil elma göbek yağlarının yakılmasına yardımcı olan bir elma çeşididir ve aynı zamanda uzun süre tokluk sağlar.

 Yeşil elma en çok vücudun absorbe ettiği yağın azaltılmasına yardımcı olur ve bundan dolayı diyette olanların günde en az 1 en fazla da 3 tane tüketmesi önerilir. Kuru elma C ve B vitaminlerini yüksek oranda içeren ve aynı zamanda lif kaynağı ile folik asit oranı yüksek bir meyvedir. Ara öğünlerde meyve yerine kuru elmanın tüketilmesinde uzmanlarca herhangi bir problem bulunmaz. Fakat kuru elma normal elmalara göre kalorisi daha fazla olduğundan miktarının ayarlanması gerekir.

 Kuru elmanın bir çay bardağında 50 kalori bulunurken 100 gramında 300 kalori bulunmaktadır. Diyette sarı ve kırmızı elma yenmesinde de herhangi bir sorun bulunmaz. Ortay boy bir kırmızı elmada 95 kalori alınır ve vücuda bol miktarda da sıvı alınmış olur.

False