GeriEvcil Hayvanlar Boo Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Boo Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Boo Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Boo Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

Boo Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Boo Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

"Köpeklerin birbirinden farklı ırkı bulunmaktadır. Bu farklı ırk köpeklerin özellikleri de farklılık gösterir. Boo köpekler ise günümüzde oldukça popülerdir. Boo köpek özellikleri nelerdir? Ne kadar büyür, nasıl eğitilir? Boo cinsi köpek için isim önerileri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik."

Boo köpekler insanların en yakın dostlarındandır. Görünümleri gereği küçük bir yapıya sahiplerdir. Küçük köpeklerden olan Boo cinsi son yıllarda oldukça popüler olmuştur. 

 Boo Nedir ve Nasıl Bir Köpektir? 

 Boo köpekler son yılların en popüler köpekleri arasında yer almaktadır. Minik ve asıl bir duruşları bulunan bu köpekler 1800'lü yıllarda Pomeranya bölgesinde ortaya çıkmıştır. İngiliz kraliçeleri tarafından da tüm dünyaya duyurulmuşlardır. Boo türü bu köpekler dış görünüşleri ile pelüş oyuncak ayıcıklara benzerler. Bu da onları çok sevimli bir görüntüye sahip yapar. Boo cinsi köpekler hareketli ve kıpır kıpır bir yapıya sahip olmaları ile bilinirler. Arkadaş canlısı olan bu köpek türleri çok sıcakkanlı olmaları ile bilinirler. 

 Boo Cinsi Köpek Özellikleri Nelerdir? 

 Boo cinsi köpeklerin enerji düzeyleri çok yüksektir. Başka köpekler ile çok fazla geçinemezler. Çocuklarla da çok iyi anlaşırlar. Yabancılara karşı mesafeli olan Boo cinsi köpekler egzersiz yapmaya ihtiyaç duymazlar. Diğer yavru hayvanlar ile orta derecede geçinebilirler. Boo ırkına sahip köpeklerin renkleri de farklılık gösterebilir. 

 Boo Nasıl Eğitilir? 

 Boo ırkı köpeklerin en büyük yardımcısı anneleridir. Yavrunun bakımı için vücut ısısı daima kontrol altında tutulmalıdır. Boo köpekleri oyuncu ve hareketli olduğu için eğitimlerine de çok dikkat edilmelidir. Bu şekilde Boo köpeklerin eğitimleri de doğru bir şekilde yapılmalıdır. 

 Boo Ne Kadar Büyür? 

 Boo cinsi köpekler genellikle küçük yapıları ile bilinirler. Boo köpeklerin boyları 18 ile 30 cm arasında değişebilir. Bu köpeklerin ağırlıkları da 1 ile 3 kg arasında değişebilir. Boo ırkı genellikle kucak köpeği olarak bilinir. Sahipleri tarafından çoğunlukla kucakta taşınırlar. Boo ırkı köpeklerin yapıları da çok küçüktür. 

 Boo Tüy Döker Mi? 

 Boo ırkı köpekler 10 aylık olduklarında ortalama boyutlarına ulaşmış olurlar. Çift katmanlı olan tüyleri ise çok kabarık olması ile bilinir. Boo köpeklerin kulakları daima dik durmaktadır. Küçük gözleri ile bilinen bu köpekler farklı renklerde olabilirler. Boo ırkı köpekler çoğu zaman kızıl renklidir. Bazı yerlerde siyah ve ya beyaz renkleri de bulunur. 

 Boo Ne Yer ve Nasıl Beslenir? 

 Boo ırkı köpekler yapıları itibariyle yemek seçerler. Ayrıca bu ırkın hızlı mama yemesi de çeşitli sorunlara yol açabilir. O nedenle Boo ırkının beslenmesine çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Huzurlu bir yemek ortamının yaratılması için atıştırmalık besinler bile özenle seçilmelidir. Her hayvanın kendi beslenme koşullarına da dikkat edilmelidir. Boo ırkı düzenli yemek yediği için obezite olmaz. 

 Boo Kaç Tane Yavrular? 

 Boo ırkı köpeklerin genellikle 1 ile 4 arasında yavruları olabilir. Kökeni Almanya'ya dayanan Boo ırkı köpeklerin yavrular doğduktan sonra iyi bir bakım sürecinden geçerler. 

 Boo Kaç Yıl Yaşar?

  Boo cinsi köpekler genel olarak 15 yıl yaşarlar. Yaşam sürelerinin uzaması için sağlıklı ve doğru beslenmeleri de çok önelidir. Bunun yanı sıra Boo cinsi köpekler yaşadıkları yer ve iklim ile de uyum sağlamalıdır. Bu şekilde yaşam süreleri de uzatılabilir. 

 Boo İçin İsim Önerileri 

 Günümüzde evlerde en çok Boo ırkı köpekler beslenmektedir. Bu köpek türüne de birbirinden güzel isimler konulabilir. Boo ırkına konulabilecek isimler genellikle "Sushi, Şirin, Can, Loo, Poo, Bobo" gibi sempatik olabiliyor. Özellikle küçük çocuklar da Boo türü köpekler için "Peluş ve Tarçın" gibi isimleri de çok kullanıyorlar. 

False