GeriEvcil Hayvanlar Beagle Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Beagle Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beagle Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Beagle Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

Beagle Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Beagle Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

"Beagle köpek ırkı dünyada en popüler olan köpek cinsleri arasındadır. Neşeli oluşu, sevecen yapısı ve enerjik olmaları ile öne çıkarlar. Oyun oynamayı seven bir kişiliğe sahip olmalarından dolayı çocukların en iyi oyun arkadaşı olabilmektedirler. Beagle köpek ırkına dair tüm detayları derledik."

İlk olarak 16. yüzyılda İngiltere’de av köpeği olarak tercih edilen bir ırktır. Gelişmiş koku alma duyuları sayesinde tavşan ve küçük avların yakalanmasında kullanılıyordu. 19. yüzyıldan sonra Amerika’da en meşhur köpek cinsleri arasına girmiştir. 

 Beagle Nedir ve Nasıl Bir Köpektir? 

 Güçlü gövdeli ve kare yapılı Beagle’ların boyu kısadır. Vücudu küçük görünse de atletik ve sağlam bir vücuda sahipler. Hayvan kategorilerinde pek çok renkleri görülse de en çok bilinen tonlar koyu, beyaz ve toprak renk tonları ve bu tonların birleşimidir. Belirgin dizleri ve sarkık kulakları olan bir köpek ırkıdır. Hoşluklarına hoşluk katan iri kahverengi veya ela gözleriyle diğerlerinden ayrılırlar. Orta uzunluktaki kuyrukları, heyecan verici doğası gereği her zaman havadadır. Keskin bir koku hissine ve avlanma yetenekleri sahiptirler. Koku bazlı oyunlar oynamak onu çok daha keyifli hale getirecektir. 

 Beagle Cinsi Köpek Özellikleri Nelerdir? 

 Umutlu, neşeli ve hayat dolu bu köpek türü, sempatik karakteriyle genel olarak mükemmel bir arkadaştır. Tutkulu bir düşünceye son derece aşıktırlar. Gün boyunca sahiplerinin veya farklı köpeklerin dostluğuna ihtiyaç duyarlar. Pratik yapma istekleri çok yüksek olduğu için düzenli olarak dışarı çıkarmanız gerekebilir. Evde yalnız kalmamayı tercih ederler. Dışarıda işleyen bir oyuncu olurlar. Son derece gelişmiş koku alma duyuları nedeniyle, kendileri için öne çıkan bir kokunun peşinden gidebilirler. 

 Uyum eğitimi hayati önem taşımaktadır. Bu çizgiler boyunca, takip etmek için onu serbest bırakabilir ve aynı anda onunla başa çıkabilirsiniz. Beagle’ın öne çıkan özelliklerinden biride akıllı olmalarıdır. Eğitim zamanlarında zeki olmalarından dolayı hızlı şekilde eğitime adapte olmalarına avantaj sağlar. Köpeğiniz genel olarak ilgi duyduğu şeyleri araştıracak olsa da, aynı şekilde ona enerji veren bir şey kokladığında koşma eğilimlidir. 

 Köpeğinizin bir ID gerdanlığı veya CPU’su varsa, bu çok iyi bir önlem olabilir. Bu sevimli köpeğin arada bir zor bir kişiliğe bürünmesi de mümkündür. Mevcut duruma kesinlikle katkıda bulunacağı için köpeğinizi eğitmek çok önemlidir. Havlamaya son derece yüksek bir eğilimleri vardır. Havlamalarını dikkate almak önemlidir, büyüleyici bir koku bulmuşlardır, bitkin veya endişeli bir ruh hali içinde olabilirler. 

 Beagle Nasıl Eğitilir? 

 Beagle’lar insanlar tarafından uzun süredir izci ve bekçi köpekleri olarak kullanılmaktadır. Böylece, bu cins, çok yönlü bir eğitim alırsa, kaybolan bir eşyanın izini sürmek veya bir bireyi güvence altına almak gibi önemli görevleri etkili bir şekilde yerine getirebilir. Beagle köpek hazırlığı, bu çeşitliliğin pratikte hiçbir sorunu olmayan insanlarla yaşama seçeneğine sahip olması için esastır.

  Her ne kadar özgür olması gereken bir köpek çeşidi olsa da mecburiyet duygusuyla yetiştirildiğinde sahibinden bağımsız, güdüsünü gösterebilen bir köpeğe dönüşecektir. İyi eğitilmiş bir Beagle, sahibine bir öncü ile durumu bildirir ve onun verdiği yönergeleri bu şekilde tamamlar. Uzun süredir bekçi veya av köpeği olarak kullanılan. Kırsal bölgelerde yaşayan ve canlı sahiplenme ihtiyacı duyan insanlar için müthiş bir karar olan Beagle ırkı, ıssız evler için olduğu kadar taşra bölgeleri için de yapılması gereken bir eğitim türüdür.

  Genellikle bir savunma türü olan Beagle, ailesini ve çevresindeki farklı canlıları güvence altına alacak bir yapıya sahiptir. Genel bir kural olarak, tüm köpekler yavruyken karşılaştıkları yaralanmalardan istisnai olarak etkilenirler ve bu da büyüdüklerinde zor sorunlar yaratabilir. Sosyalleşme eğitimi alan köpekler, bu olumsuz koşullardan çok fazla zorlanmadan kurtulabilirler. Bu eğitimi alabilmek için köpeğinizin 3 aylık olması gerekir. Bu hazırlık, köpeğinizin zihinsel sağlığını iyileştirmesine yardımcı olabilir ve vereceğiniz diğer hazırlıkları daha iyi kavramasına izin verebilir. 

 Beagle Ne Kadar Büyür? 

 Beagle’lar küçük köpek ırk grubuna girerler. Ağırlıkları ortalama olarak 8-14 kg arasında değişiklik gösterirken, boyları ise 30-36 cm civarındadır. 

 Beagle Tüy Döker mi? 

 Kısa tüy yapısına sahip olan bu sevimli canlılarda tüy dökme problemine çok fazla rastlanmaz. Haftada iki kez taranmaları bu köpekler için gayet yeterlidir. 

 Beagle Ne Yer ve Nasıl Beslenir?

  Beagle cinsi yemek yemeyi sever ve midesine fevkalade düşkündür. Günde iki öğün olmasına rağmen her akşam 3/4 kap kuru köpek maması verilmesi tavsiye edilir. Ancak bu miktar, köpeğin boyutuna, yaşına, aktivite düzeyine ve farklı değişkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ayrıca arada bir ıslak mama vererek köpeğinizi çok daha neşeli hale getirebilirsiniz. Her şey düşünüldüğünde, veterinerinize doğru gıda ve destek programı için yardım isteyebilirsiniz. 

 Beagle Kaç Tane Yavrular? 

 Dişilerin yavru sayıları hakkında çeşitli yorumlar bulunmaktadır. Bu köpek ırklarının tek doğumda 10 tane yavru doğurmaları görülebilse de ortalama yavru sayısı 6’dır. 

 Beagle Kaç Yıl Yaşar? 

 Sağlam bir iklimde yetişen, alışılmış ve mükemmel beslenme eğilimleri olan ve alışılmışın dışında çalışılan Beagle’lar 12-15 yaşları arasında yaşarlar. Köpeğinizin kaliteli ve uzun ömürlü olması için dikkatine odaklanmalı ve sağlık kontrollerini ihmal etmemelisiniz.

  Beagle İçin İsim Önerileri 

 Beagle köpek ırkı için tercih edilen bazı isimler şu şekildedir; 

Alex 

Alyssa 

Alex 

Alyssa

 Lola 

Pixi 

Sammy 

Toby 

Boomer 

Cody

False