GeriSağlıklı Yaşam Armut kilo aldırır mı? Gece ve sabah armut yemek hamilelikte bebeklere kilo aldırır mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Armut kilo aldırır mı? Gece ve sabah armut yemek hamilelikte bebeklere kilo aldırır mı

Armut kilo aldırır mı? Gece ve sabah armut yemek hamilelikte bebeklere kilo aldırır mı

"Armut besin değerleri merak edilen meyvelerden biridir. Özellikle diyette olan kişiler tarafından armut merak edilen besinler arasındadır. Bu bakımdan armut kalorisini öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla öğünlerinizde tüketebilirsiniz. Armut kilo aldırır mı? Gece ve sabah armut yemek hamilelikte bebeklere kilo aldırır mı tüm detayları ile derledik."

Armut, içerisinde bulunan lif sayesinde uzun süre tokluk hissi veren bir meyvedir. Bundan dolayı armut iştahı kontrol altına alarak kilo alınmasını engeller aynı zamanda kilo verilmesine de yardımcı olur.

 Armut Kilo Aldırır mı?

 Armut, kalorisi düşük olan bir meyve olduğundan birçok kişiye diyet listelerinde verilmekte ve yenmesi önerilmektedir. Büyük bir armudun kalorisi ortalama 95 kaloridir ve günlük alınması gereken kalori miktarının yalnızca %5'lik bir kısmını doldurur. Özellikle içerdiği yüksek lif oranıyla uzun süre tokluk hissettirdiğinden ara öğünlerin vazgeçilmezi olarak kabul edilir. Diğer kalorili atıştırmalıklara kıyasla ideal bir ara öğün olmasından dolayı diyette olan kişilere armut önerilir.

 Armut lif yönünden zengin olduğu kişi kilo vermeye yardımcıdır ve armutla günlük alınması gereken lif ihtiyacının ortalama %25'i karşılanmış olur. Lifli gıdalar kilo verilmesine yardımcı olduğundan kilo vermek isteyen kişilere önerilmektedir. Lifli besinler tüketmek kişileri uzun süre tok tutarak acıkmayı geciktirir. Aynı zamanda armut glisemik indeksi düşük bir besin olmasından dolayı da tercih edilmesi gereken meyveler arasındadır. Glisemik indeksi düşük olan besinler kan şekeri seviyesinin dengelenmesine yardımcı olarak kilo verilmesinde önemli bir rol oynar.

 Gece ve Sabah Armut Yemek Hamilelikte Bebeklere Kilo Aldırır mı?

 Lif açısından zengin bir meyve olan armut özellikle bebeklere ve diyabet hastalarına sıklıkla önerilmektedir. Glisemik indeksi düşük olmasından dolayı kan şekerini yavaş yükselttiğinden gebelere bol bol tüketilmesi önerilir. Antioksidan ve flavonoidler gibi besin maddelerini içermesinden dolayı hamilelerin yemesi önerilmektedir. Daha çok gündüz saatlerinde yemesi önerilse de gece yenmesinde de herhangi bir problem bulunmaz.

 Hamilelerde enfeksiyonlarla savaşma becerisini ve bağışıklığı artırdığından armut tercih edilmesi gereken meyvelerden biridir. Aynı zamanda hamilelikte kabızlık durumuyla karşılaşma olasılığı fazla olduğundan armut içerdiği lif sayesinde bu durumun da önüne geçilmesini sağlar. Enerji verecek yeterli kalori miktarı armutta bulunduğundan hamilelik esnasında tüketilmesi bebeklere de sağlıklı kilo aldırmayı hedefler. Gebelikte her gün armut yenmesinde herhangi bir sorun bulunmaz.

 Armut tüketmeden önce diyabetinizin olup olmadığını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Çünkü diyabeti olan hamilelere armut çok fazla önerilmez. Hamilelikte bebeklerin de yeteri kadar vitamin alması ve sağlıklı beslenmesi için armut tüketilmesinde herhangi bir sorun yoktur. Fakat diğer besinler gibi armut için de doktorunuza danışmakta fayda vardır. Herkesin vücudu farklı isteklerde olduğundan armudun sizin ve bebeğiniz için faydalı olup olmayacağını en doğru şekilde doktorunuz belirler ve buna göre yol alınır.

 

False