GeriBitki Bakımı Aloe Vera Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Aloe Vera Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aloe Vera Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Aloe Vera Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

Aloe Vera Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Aloe Vera Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

"Aloe vera günlük hayatta neredeyse her alanda kullanılan oldukça faydalı bir bitkidir. Cilt ve saç sağlığında kullanılan aloe veranın yaraları iyileştirme ve izleri geçirme gibi özellikleri mevcuttur. Bu nedenle kozmetik sektöründe de sıklıkla kullanılır. Peki aloe vera tohumu nasıl ve zaman ekilir? Aloe vera tohumu nasıl olur ve nereden alınır? İşte aloe vera tohumu hakkında bütün merak edilenler."

Aloe vera, evde ve doğada kolaylıkla yetişen bir bitki türüdür. Aloe vera yetiştiriciliği aloe vera tohumuyla gerçekleştirilir. 

Aloe Vera Tohumu Nedir? 

 Aloe vera, açık yeşil ve beyaz benekli yapraklara sahiptir. Aloe veranın yaprakları dikenli ve ele batmayan cinstendir. Oldukça estetik bir görünüme sahip olan aloe vera bitkisi, aloe vera tohumundan yetiştirilir. Güneşli ve ışıklı bölgelerde hızlı gelişim gösteren tohumlar kısa sürede 20-30 cm yükseliğe erişebilirler. Aloe veranın yaprakları güneşli alanlarda koyu yeşil, gölge alanlarda açık yeşil tonlarda olur. 

 Aloe Vera Tohumu Nasıl Olur? 

 Aloe vera sukulent bitkiler familyasına dahil edilen bir bitkidir. Oldukça hızlı gelişim gösteren aloe veranın, tohumdan yetiştirilmesi son derece kolaydır. Bakımı kolay olan aloe vera, etli yapraklara sahip olur ve yan taraflarından alınan yavrularla çok çabuk çoğaltılabilir. 

 Aloe Vera Tohumu Nereden Alınır ve Bulunur? 

 Aloe vera tohumu günümüzde pek çok farklı yerde satılan bir üründür. Süpermarketlerden internet alışveriş mağazalarına kadar pek çok yerde aloe vera tohumu satışı yapılmaktadır. Bunlar dışında fidanlıklar, tohumcular ve çiçekçiler de aloe vera tohumu satışı yapmaktadırlar. 

 ​​​​​​​Aloe Vera Tohumu Nasıl Ekilir? 

 Aloe vera, ışık alan güneşli ve yarı güneşli alanlarda kolaylıkla yetişen ve gelişim gösteren çok yıllık sukulent bir bitkidir. Bakımı iyi yapılan aloe veraların boyu 50 cm'e kadar çıkabilir. Yaz aylarında turuncu renkli çiçekler açan aloe veranın donlardan korunması gerekir. 

 ​​​​​​​Aloe Vera Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? 

 Aloe vera tohumu, saksı içine ekilmeye elverişlidir. Kumlu ve geçirgen toprakla dolu ve tahliye deliği olan saksılarda yetişmeye uygundur. Aloe vera tohumunun parlak güneşli bölgelere ekilmesi uygundur. 

 ​​​​​​​Aloe Vera Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır? 

 Aloe vera fazla su isteyen bir bitki değildir. Sulama işlemi saksının alt tarafından bitkiye su değdirilmeden yapılır. Sulama saksıdaki toprak her kuruduğunda azar azar yapılmalıdır. Yaz aylarında haftada en 2 kez sulama isteyen aloe veranın kış aylarında çok daha az sulanması gerekir. 

 ​​​​​​​Aloe Vera Tohumu Nasıl Saklanır? 

 Aloe vera tohumları, kuru ve ışıksız ortamlarda uzun yıllar saklanabilir.

False