GeriSağlıklı Yaşam Adetliyken Kiraz Sapı İçilir Mi? Regl Döneminde Kiraz Sapı İçmek Zararlı Mı Ve Adet Söktürür Mü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adetliyken Kiraz Sapı İçilir Mi? Regl Döneminde Kiraz Sapı İçmek Zararlı Mı Ve Adet Söktürür Mü

Adetliyken Kiraz Sapı İçilir Mi? Regl Döneminde Kiraz Sapı İçmek Zararlı Mı Ve Adet Söktürür Mü

"Adetliyken kiraz sapı içilir mi? sıklıkla yanıtı aranan sorular arasındadır. Özellikle kullanım alanı bakımından önem taşıyan konular arasında yer almaktadır. Bu bakımdan Adetliyken kiraz sapı içilir mi? öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Adetliyken kiraz sapı içilir mi? Regl döneminde kiraz sapı içmek zararlı mı ve adet söktürür mü detayları ile derledik."

Adet dönemi kadınların ağrılı geçirebildiği özel dönemleri arasında yer almaktadır. Bu sebeple ağrıların azaltılması yönünde psikolojik ve fizyolojik yollar çoğunlukla araştırılmaktadır.

Adetliyken Kiraz Sapı İçilir mi?

Bası meyve ve sebze sularının adet ağrılarını geçirdiği yönünde bilgiler vardır. Bu bilgilerin içerisinde kiraz sapı çayı kullanılması yaygın olan çaylardan birisidir. Kiraz sapının herhangi bir yan etkisi görülmemiştir. Ancak farklı bünyelerde farklılıklar söz konusu olabilir. Bu sebeple özellikle alerjik bünye alanında hassas olanların mutlaka uzman bir doktora sorması yerinde olacaktır. Kiraz sapının en önemli özelliği şişkinlik ve gaz giderici olmasıdır. Ödem atma konusunda başarılı çaylardandır.

Kiraz sapı çayı adet veya regl döneminde kullanılabilir. Lodos havalarda vücut su toplar ve şişkinlik yaratır. Bu nedenle ödemin idrar yollarından kolaylıkla atılmasına kiraz sapı çayı yardımcı olacaktır.

Regl Döneminde Kiraz Sapı İçmek Zararlı mı ve Adet Söktürür mü?

Kiraz sapı adet söktürücü özelliği henüz tıp alanında bir kanıtı yoktur. Fakat Alternatif tıp olarak bilinen ve bitkilerin insan vücuduna olan yararları da tartışılmaz boyuttadır. Bu bağlamda farklı vücut yapılarında farklı sonuçlar doğurabilir. Kiraz sapı çayı kaynayan suda demlenir ve ılık bir şekilde içilir regl döneminde söktürücü olarak kullanılabilir. Ayrıca romatizma ağrıların veya adet ağrılarını giderici bir özelliği de bulunmaktadır. İdrar yollarında oluşan iltihabı hafifletmek içinde yardımcı olarak kullanılabilir. Bu bilgiler ışığında farklı rahatsızlıklar da aynı belirtileri gösterebileceğinden mutlaka bir uzman hekime başvurulması sağlıklı olacaktır.

False