GeriModa Trendleri Açılın, bikinili kadınlar geliyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Açılın, bikinili kadınlar geliyor!

"58 yıldır cinselliği ön plana çıkaran bikini artık bir güç simgesi."

Modeller küçüldükçe kadın cinselliği ön plana çıktı. 1946 yılında bugün, bikini ilk ortaya çıktığında, büyük olasılıkla birçokları bunun deneysel bir tasarım olduğunu düşünüyordu.

'Ahlaksızlık' dendi, 'ayıp' dendi, 'açık saçık' dendi ama söylenenlerin hiçbiri, bikininin önlenemeyen yükselişine dur diyemedi.

Bikini çok geçmeden Fransız Rivierası'ndan çıkıp dünyaya açıldı. Yalan değil, bu minik tasarım bariz bir cinsellik sembolüydü.

Ne de olsa kadınlar, o güne kadar gözlerden uzak tuttukları erojen bölgelerinden birini, göbek deliklerini, cümle aleme teşhir etmişlerdi. Bu da, o dönem için radikal bir davranıştı.

Amerika-Avrupa farkı

Bikinili kadınlar, cinsellikleri ile vücutlarını tüm açıklığıyla ortaya koyuyor, bunu yaparken de zerre kadar çekinmiyorlardı.

Amerikalılar, Avrupalılara göre bu konuda daha tutucuydu. Hatta Fransızlar işi, Amerikalılarla 'Bikini Amerikan erkeğinin -başkasının karısı veya kızında olmak koşuluyla- en çok görmek istediği şey' diye alay etmeye kadar götürdü.

Yeşilçam'da bikini

Yeşilçam da, Türkiye'ye çok geçmeden sıçrayan bu furyayı destekledi. Siyah beyaz filmlerde zengin kızlar erkek arkadaşlarının üstü açık otomobilleriyle Büyükada'ya yüzmeye giderken, seksi bikinileriyle güverteye uzanıyor, ağzının suları akarak onları seyreden erkekleri baştan çıkarıyorlardı.

Cinsellik ön plana çıkıyor

1990'larla beraber sahil modası, başlı başına bir sektör halini aldı. Bikini de bu sektördeki tahtına oturdu. Artık mağazalarda bu tasarımın envai çeşidini bulmak mümkündü.

Allı pullu, taşlı, simli, ipli, üçgen, lame gibi akla gelen her türlü renk ve modelde bikini alternatifleri sonsuzdu. Bu arada modeller giderek küçüldü ve kadının cinselliği daha fazla ön plana çıktı.

Artık bir güç simgesi

Bugün ise, bikininin taşıdığı cinsellik mesajı yerini güç gösterisine bırakıyor. Artık eskisine göre daha çok kadın spor yapıyor, zinde görünmeye çalışıyor.

'Charlie'nin Melekleri' gibi filmler ve MTV'deki 'Surf Girls' gibi programlarda, kadınlar minik üçgen bikinileriyle metrelerce yükseklikteki dalgalarla boğuşuyor ya da kötülerle savaşıyorlar.

Dövüşen kadınlar plajı

Bikinili kadınlar artık yavaş yavaş seks objesi imajlarından sıyrılıp, erkekler kadar güçlü ve savaşmaya hazır olduklarının sinyallerini veriyorlar. Bu arada seksiliklerinden de bir şey kaybetmiyorlar.

Bu yaz olmasa da, yakın gelecekte, kumsallarda her zamankinden farklı bir manzarayla karşılaşırsanız şaşırmayın. Belki de kadınlar artık kıvırtarak ve kumsalda süzülerek değil, dövüşerek erkekleri baştan çıkaracaklar.

Herkese üçgen bikini olmaz, olamaz!

Açık renk mayolar olduğunuzdan daha şişman, koyu renk mayolar zayıf görünmenize neden olur. Boyuna çizgili mayolar zayıf gösterir. Balık etliyseniz iri desenli mayoları tercih edin.

Dengesiz bir vücut yapınız varsa tek parça ve dikine derin kupları olan mayalorı denemelisiniz. Bikini, alt ve üst olarak vücudu böler. Önerdiğimiz mayo ise sağ ve sol olarak bölecektir.

Geniş kalçaları saklamanın en ideal yolu dikkati göğüslere çekmektir. Üst kısmı açık, alt kısmı koyu renk ve desensiz olan mayolar hem göğüslerinizi olduğundan daha iri gösterir, hem de gözleri kalçalarınızdan uzak tutar.

Göbekliyseniz üçgen bikini giymeyin. Düz renk mayoları tercih edin. Desenli bir model giyerseniz, göbek kısmınızdaki desenler irileşir.

İri göğüslülere de üçgen bikini önerilmez.

Göğüsleri bastıran mayolardan kaçının. İncik boncuklu mayoları tercih etmeyin, dökülür.

False