GeriAtıştırmalık Tarifleri Yoğurtlama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlama tarifi

Yoğurtlama tarifi

Denizli mutfağında karşımıza çıkan yoğurtlama, kolay ve çabuk hazırlanmasıyla favorilerinizden biri olacak. Sarımsaklı yoğurtla daha lezzetli olan bu tarife ister kahvaltı da isterseniz de akşam sofranızda yer verebilirsiniz. Peki yoğurtlama nasıl yapılır? İşte evde kolayca yapabileceğiniz yoğurtlama tarifi... Şimdiden afiyet olsun.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet patates
  • 10 adet biber
  • 1 diş sarımsak
  • 300 gram süzme yoğurt
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Yoğurtlama tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri soyup, parmak şeklinde doğrayın.

Patatesleri doğradıktan sonra yıkayın.

Biberleri de yıkayıp, kağıt havluyla kurulayın.

Sarımsağı soyup ezin.

Yoğurt, tuz, sarımsak ve bir miktar suyu bir kasede karıştırın.

Patates ve biberleri kızartıp servis tabağına alın.

Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökerek servis edin.

Afiyet olsun...