Yıldız Öz Samaha
Lezizz YazarıYıldız Öz Samaha
Kalabalık Mardinli bir ailenin içinde, İskenderun’da doğdu. Hatay gibi çok kültürlü bir şehirde büyümenin ayrıcalığını, yemek tarifleriyle yaşatmayı hedefledi. Bu iki şehrin çok kültürlü yapısıyla, muhteşem bir lezzet şölenine sürüklendi. Mutfaklardan taşan kokularıyla sokaktan geçenleri bile mest eden yemekleri “Yıldızlı Tarifler” kitabında topladı.

Tüm Yazıları


Bir kase vitamin: Cennet hurmalı ve yoğurtlu parfe

Bir kase vitamin: Cennet hurmalı ve yoğurtlu parfe

Bir kase vitamin alır mıydınız? Türk toplumu olarak önceliğimiz klasik kahvaltılar olsa da bazen böyle bir hazırlık yapmaya vaktimiz olmayabiliyor. Yoğun olduğumuz günler öğün atlamamak adına kendimize “kase” adı verilen yiyecek karışımları...

12.11.2020
Bal gibi bir çorba: Vegan bal kabağı çorbası

Bal gibi bir çorba: Vegan bal kabağı çorbası

Bir tarifi tümüyle sebzelerden ve bitkisel malzemeden hazırlarsanız o tarif vegan olur. Peki süt kullanmamız gerektiğinde ne yapacağız? Hindistan cevizi sütü bunun için güzel bir alternatif. Bu tarifte de bal kabağına güzel bir şekilde eşlik ediyor.

05.11.2020
İki süper besin bir arada: Patlıcan ve kereviz

İki süper besin bir arada: Patlıcan ve kereviz

Bu kez sizin için iki süper besini birleştirdim. Patlıcan ve kereviz… Lezzetine lezzet katması için de içine biraz domates ekledim. İşte yalnızca üç ana malzeme ile hazırlayabileceğiniz hem de yiyenleri biraz şaşırtabileceğiniz bir tarif....

31.10.2020
İki süper besinin buluşması: Bulgurlu tavuk oturtma

İki süper besinin buluşması: Bulgurlu tavuk oturtma

Türkülerimize dahi konu olmuş bulgurun faydaları saymakla bitmiyor. Bulgurla ilgili verdiğim her tarifte az da olsa bulgurun ne kadar yararlı olduğundan bahsetmeye özen gösteriyorum. Bu müthiş besin kaynağının yanına bir de tavuk gibi vücuttaki...

23.10.2020
Orijinal Paskalya çöreği tarifi

Orijinal Paskalya çöreği tarifi

Paskalya döneminde çok sevilerek yapılan Paskalya çöreği, ülkemizde yaşayan Hristiyan inancına mensup yurttaşlarımız sayesine bizim de çok benimsediğimiz bir çörek türü haline gelmiş durumda. Hristiyanların kutladığı en eski ve en önemli bayram...

16.10.2020
Kurabiye canavarlarına özel tarif: Damla çikolatalı kurabiye

Kurabiye canavarlarına özel tarif: Damla çikolatalı kurabiye

Kurabiye hamurları hem tatlı, hem de tuzlu yapılarıyla genel olarak aynı temeller üzerinden hazırlanıyor. Lezzetini benzersiz hale getiren ve ağızda dağılan yapısını sağlamak içinse birkaç küçük püf noktasına dikkat etmek gerekiyor. Bu hafta size...

09.10.2020
Bir İtalyan klasiği: Focaccia ekmeği

Bir İtalyan klasiği: Focaccia ekmeği

Bilirsiniz ki Akdeniz bölgesinin birbirinden lezzetli tarifleri vardır. Bu sefer ülkemizin birazcık dışına çıkıp yan komşulardan birine misafir oldum ve ülkemizde de çok sevilerek yapılan bir tarifin izini sürdüm. Biz toplum olarak ekmeğe çok düşkün...

02.10.2020
Puf puf kabaran "Yıldız usulü” açma

Puf puf kabaran "Yıldız usulü” açma

Pastane ürünlerini çok seviyorsanız size bir sürprizim var. O çok sevdiğiniz pastane ya da fırın lezzetlerini aslında evinizde de aynı tadı yakalayarak yapmanız mümkün. Bu hafta sizle hepinizin çok sevdiğini düşündüğüm, sadece kahvaltıların değil her...

26.09.2020