Hürriyet haberlerinden geri kalma, tüm aboneliklerini yönet ve abone ol.
BÜLTENLERİNİ YÖNETMayhoş tadı ile doğanın tüm güzelliklerini sunan orman meyveleri hem rengi ile hem de lezzeti ile tatlımızı zirveye taşıyor. Deneyenlerin bir dilim daha isteyeceği bu kek sofralarınızdan eksik olmayacak, tadına bakanlar ise ısrarla sizden tarifini...
Bizler vejetaryen beslenmenin çok zor bir kavram olduğuna inanıyoruz fakat Türk mutfağı aslında bunun için biçilmiş bir kaftan. Sadece yöremizde yetişen besinlerden tükettiğinizde bile bu beslenme stiline kolayca ayak uydurabilirsiniz.
Bir kek kalıbından genellikle tatlı ürünler çıkmasına daha çok alışkınız. Bunun yanında bazen ters köşe yapıp fırına tuzlu bir keki verdiğinizde harika bir tarifle karşılaşıyorsunuz. İşte karşınızda yumuşacık zeytinli bir kek… Tabii sadece zeytinle...
Pratik tarifleri oldukça havalı bir hale dönüştürebiliriz, nasıl mı? Tarifimi hemen paylaşıyorum. Öncelikle şunu söylemeliyim ki her zaman yaptığım fırın tariflerine göre çok daha pofidik oldular. Üzerine yerleştirdiğimiz minik böğürtlenlerle de çok...
Bazı yemekler, “Ben normalde hiç sevmem ama bu çok güzel olmuş” dedirtir yiyenlere… İşte bugünkü tarifimiz tam da öyle bir etkiye sahip. Belki de yer elması daha önce hiç bu kadar lezzetli olmamıştı…
Hem leziz, hem doyurucu, hem besin değeri yüksek, hem de pratik. İster salata ister meze o an canınız ne isterse…
Tam kıvamında kıtır hamuru ve enfes kremalı bir tarta kim hayır diyebilir ki? Ben bugün değişik olsun diye kuru kayısılar kullandım ama zevkler ve renkler tartışılmaz diyorum ve sizi tartınızın üzerini istediğiniz gibi süslemeye davet ediyorum. Tabii...
Bazen mutfağımızdaki sebzelerle alışılmışın dışında tarifler denemek isteriz. Sunumu da lezzeti de mükemmel olsun diye düşünürüz. İşte size öyle bir tarifle geldim. Bu defa lahanayı sarmayacağız. Kendisi küçük lezzeti büyük lahana topları...