Yıldız Öz Samaha
Lezizz YazarıYıldız Öz Samaha
Kalabalık Mardinli bir ailenin içinde, İskenderun’da doğdu. Hatay gibi çok kültürlü bir şehirde büyümenin ayrıcalığını, yemek tarifleriyle yaşatmayı hedefledi. Bu iki şehrin çok kültürlü yapısıyla, muhteşem bir lezzet şölenine sürüklendi. Mutfaklardan taşan kokularıyla sokaktan geçenleri bile mest eden yemekleri “Yıldızlı Tarifler” kitabında topladı.

Tüm Yazıları


Tatlıyı hafif sevenlere: Orman meyveli peynirli kek

Tatlıyı hafif sevenlere: Orman meyveli peynirli kek

Mayhoş tadı ile doğanın tüm güzelliklerini sunan orman meyveleri hem rengi ile hem de lezzeti ile tatlımızı zirveye taşıyor. Deneyenlerin bir dilim daha isteyeceği bu kek sofralarınızdan eksik olmayacak, tadına bakanlar ise ısrarla sizden tarifini...

19.03.2021
Leziz etsiz vejetaryen köfte: Nohut unlu patlıcanlı köfte

Leziz etsiz vejetaryen köfte: Nohut unlu patlıcanlı köfte

Bizler vejetaryen beslenmenin çok zor bir kavram olduğuna inanıyoruz fakat Türk mutfağı aslında bunun için biçilmiş bir kaftan. Sadece yöremizde yetişen besinlerden tükettiğinizde bile bu beslenme stiline kolayca ayak uydurabilirsiniz.

03.04.2021
Kalıbına sığmayan kek: Zeytinli bol sebzeli kek

Kalıbına sığmayan kek: Zeytinli bol sebzeli kek

Bir kek kalıbından genellikle tatlı ürünler çıkmasına daha çok alışkınız. Bunun yanında bazen ters köşe yapıp fırına tuzlu bir keki verdiğinizde harika bir tarifle karşılaşıyorsunuz. İşte karşınızda yumuşacık zeytinli bir kek… Tabii sadece zeytinle...

18.02.2021
İçinin güzelliği dışına yansıyan lezzet: Böğürtlen dolgulu yumuşacık çörek

İçinin güzelliği dışına yansıyan lezzet: Böğürtlen dolgulu yumuşacık çörek

Pratik tarifleri oldukça havalı bir hale dönüştürebiliriz, nasıl mı? Tarifimi hemen paylaşıyorum. Öncelikle şunu söylemeliyim ki her zaman yaptığım fırın tariflerine göre çok daha pofidik oldular. Üzerine yerleştirdiğimiz minik böğürtlenlerle de çok...

12.02.2021
Kök sebzelerin gücü adına: Fırında yer elması

Kök sebzelerin gücü adına: Fırında yer elması

Bazı yemekler, “Ben normalde hiç sevmem ama bu çok güzel olmuş” dedirtir yiyenlere… İşte bugünkü tarifimiz tam da öyle bir etkiye sahip. Belki de yer elması daha önce hiç bu kadar lezzetli olmamıştı…

07.04.2021
Yemyeşil besin deposu: Avokado salatası

Yemyeşil besin deposu: Avokado salatası

Hem leziz, hem doyurucu, hem besin değeri yüksek, hem de pratik. İster salata ister meze o an canınız ne isterse…

28.01.2021
Mutfağımızın minik misafiri: Kayısılı tart

Mutfağımızın minik misafiri: Kayısılı tart

Tam kıvamında kıtır hamuru ve enfes kremalı bir tarta kim hayır diyebilir ki? Ben bugün değişik olsun diye kuru kayısılar kullandım ama zevkler ve renkler tartışılmaz diyorum ve sizi tartınızın üzerini istediğiniz gibi süslemeye davet ediyorum. Tabii...

21.01.2021
Mutfağınızda farklı bir dokunuş: Lahana topları

Mutfağınızda farklı bir dokunuş: Lahana topları

Bazen mutfağımızdaki sebzelerle alışılmışın dışında tarifler denemek isteriz. Sunumu da lezzeti de mükemmel olsun diye düşünürüz. İşte size öyle bir tarifle geldim. Bu defa lahanayı sarmayacağız. Kendisi küçük lezzeti büyük lahana topları...

14.01.2021