Hürriyet haberlerinden geri kalma, tüm aboneliklerini yönet ve abone ol.
BÜLTENLERİNİ YÖNETKüçük turuncu portakal olarak tanıdığımız kamkat, Doğu Asya ve Çin’den bize gelen meyveler arasında bulunuyor. Portakala benzeyen görüntüsünün yanı sıra kamkat, turunçgil ailesinin en lezzetli meyvelerinden.
Çarşıdan pazardan mutfaklara geldiğinde çocukken hepimizin burun kıvırdığı kabak aslında çeşit çeşit yemeklere konu olarak lezzetini kanıtlıyor. Yeşil, siyah ve bal kabağı türleriyle sofralarda her seferinde başka bir role bürünüyor. Kızartması ve...
Cheesecake bence herkesin en çok sevdiği tatlıların başında geliyordur. Şimdi bu tatlının bir de umami versiyonunu düşünün. Evet, yeşil sapları ve uzun boyuyla vitamin ve antioksidan deposu olan pırasayla daha lezzetli olan kiş tarifini, denemenizin...
Medeniyetler beşiği Hatay, uzun yıllara tanıklık etmiş, tarihiyse serüvenlerle dolu bir şehir… Birbirinden şahane lezzetlerinin yanı sıra Hatay, tatlarının geçmişten günümüze uzanan hikayeleriyle de dillere destan bir şehir haline gelmiş durumda....
Sevgiler herkese! Bu hafta size molehiya isimli özel bir bitkinin tarihinden bahsedeceğim. Bu bitki, yaz mevsiminin son iki ayında yetişmeye başlayan ve kurutularak saklanan oldukça lezzetli bir bitki. Ömrü oldukça kısa olan molehiya, aynı zamanda...
Herkese merhabalar! 10 Kasım haftasında olduğumuz için, sizlere cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili seneler önce öğrendiğim bir anıdan bahsedeceğim. Vefatından hemen önce Atatürk’ün tatmak istediği yemeği öğrendiğinizde, eminim...
Herkese merhaba! Ben Yıldız Öz Samaha. Mardinli bir ailenin içinde, İskenderun’da doğdum. Hatay gibi çok kültürlü bir şehirde büyümenin ayrıcalığını, yemek tarifleriyle yaşatmayı hedefledim.