GeriTatlı Tarifleri Yalancı kaymak (İrmik kaymağı) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yalancı kaymak (İrmik kaymağı) tarifi

Yalancı kaymak (İrmik kaymağı) tarifi

Yalancı kaymak ya da irmik kaymağı, baklavacılardan aldığımız şöbiyet gibi ürünlerin içinde bulunan beyaz kaymak benzeri ürüne verilen ad. Gerçek süt kaymağı fırına girdiğinde eriyip aktığından, yerine irmik ve sütten yapılan bu ürün kullanılıyor. Siz de yalancı kaymak yapımını öğrenmek ve evdeki tatlılarınızda kullanmak isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 100 gram irmik

Yalancı kaymak (İrmik kaymağı) tarifi Nasıl yapılır?

 

İrmiği ve sütü tencerede birleştirin.

Dibinin tutmaması için sık sık karıştırarak kaynayana kadar pişirin.

Kaynamaya başladığında altını kısıp 6-7 dakika da kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.

Kıvamı hafif sulu kalacak ve soğudukça katılaşacak

Oda sıcaklığında ılınmasını bekledikten sonra buzdolabında soğutun.

Katmer, şöbiyet, baklava gibi tatlılarınızın arasında kullanabilirsiniz. Afiyet olsun…