GeriHamur İşi Tarifleri Wonton tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Wonton tarifi

Wonton tarifi

Çin mutfağının eşsiz lezzetlerinden wonton'u daha önce hiç tattınız mı?

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 30 gram tereyağı
  • 300 gram dana kıyması
  • 50 gram havuç
  • 25 gram taze soğan
  • 2 çay kaşığı zencefil
  • 3 adet yufka
  • 3 adet yumurta
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı karabiber
Acı tatlı sos için:
  • 400 gram şeker
  • 100 gram ketçap
  • 100 mililitre sirke
  • Su
  • 1 çorba kaşığı mısır unu

Wonton tarifi Nasıl yapılır?

Harcı hazırlamak için tereyağını derin bir tavada eritin. Kıymayı ekleyip, rengi dönünceye kadar kavurun. Kıymanın içine küçük küçük doğranmış havucu ve taze soğanı, zencefili, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. 1- 2 dakika sote edip, ateşten alın. Harç ılınınca yumurta sarılarını ekleyip karıştırın.

Yufkaları küçük kareler halinde kesin, karelerin ortalarına ceviz büyüklüğünde harçtan yerleştirin. Kenarlarına yumurta beyazı sürüp üçgen şeklinde kapatın. Üçgenlerin iki ucunu tutup aşağıya doğru çevirerek, ortada oluşan yuvarlak kısmı yukarıya çıkacak şekilde iki ucun bağlantı noktasını bastırarak yapıştırın. Hazırladığınız wonton'ları sıvı yağda kızartın.

Sosu hazırlamak için ufak bir tencerede şeker, ketçap, sirke ve suyu topaklanmayacak şekilde karıştırın. Bir süre kaynatın. Sosu kısık ateşte 10 dakika çektirin. Mısır ununu biraz su ile seyreltip sosa ilave edin. Uygun kıvama gelince ateşten alın.

Hazırladığınız wonton'ların üzerine gezdirin.