Geriİçecek Tarifleri Vişne kompostosu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vişne kompostosu tarifi

Vişne kompostosu tarifi

Sıcak yaz günlerinde serinleten ev yapımı içecekler gibisi yok. Vişne kompostosu kolay hazırlanışı ve ferahlatan tadıyla favoriniz haline gelecek. Daha çok marmelat veya reçellerde kullanmaya alışık olduğumuz vişnenin kompostosunu da mutlaka denemelisiniz. Peki vişne kompostosu nasıl yapılır? İşte vişne kompostosu tarifi... Şİmdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 800 gram vişne
  • 6 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Vişne kompostosu tarifi Nasıl yapılır?

Vişneleri güzelce yıkayıp saplarını ayırın.

Şeker ve suyu derin bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştırın.

Şekerli su kaynayınca tarçın ve karanfili de ilave edip 15 dakika daha kaynatın.

Ardından ocaktan alıp karanfil ve tarçını çıkarın.

Kompostonuzu oda sıcaklığında ılık hale gelene kadar bekletin.

Daha sonra soğuması için buzdolabına alın.

Afiyet olsun...